Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Παλεύουν για να σταθούν στα πόδια τους – Η Ζέτα ΜακρήΤα «άκουσε» στο νησί από τους εργαζόμενους (VIDEO)

 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Παλεύουν για να σταθούν στα πόδια τους

Μετ' εμποδίων άνοιξαν αλλά δεν λειτουργούν ουσιαστικά τα σχολεία στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι όλα βαίνουν καλώς.
Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομαγαζάτορες λόγω της καταστροφής της πραμάτειας τους και της μηδενικής χρηματοδότησης για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεών τους.
Φωτεινές στιγμές στη μετασεισμική περίοδο είναι αυτές όταν φτάνει η βοήθεια που συγκεντρώνεται πανελλαδικά από τις οργανώσεις του ΠΑΜΕ και μοιράζεται στους κατοίκους τόσο στο Ληξούρι όσο και στα χωριά της περιοχής.
Στο χώρο της Εκπαίδευσης τυπικά τα παιδιά επέστρεψαν στα θρανία σε σχολεία που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο και τα μαθήματα γίνονται σε βάρδιες.

Για τα προβλήματα στην Εκπαίδευση η τοπική ΕΛΜΕ καλεί σήμερα στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι σύσκεψη με συλλόγους και ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, μαθητικά συμβούλια, σωματεία εργαζομένων, μαζικούς φορείς.

Για την ερχόμενη Πέμπτη καλεί σε μαζική παράσταση στη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος στον υπουργό Παιδείας και στα πολιτικά κόμματα.
Εξάλλου, την περασμένη Τρίτη οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών μαζί με φοιτητές του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας του Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πρυτανεία για να απαιτήσουν τη  
  • Λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των πληγέντων Κεφαλονιτών φοιτητών
  • Άμεση επίβλεψη των κτιρίων της εστίας μετά τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή στις 11 το πρωί στο ΤΕΙ Αργοστολίου, όπου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει μία ακόμη μεθόδευση της Περιφερειακής Αρχής, η οποία προφασίστηκε πως δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος προκειμένου να αποφύγει την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο χτυπημένο από το σεισμό Ληξούρι.

902

*** 

Τα «άκουσε» από τους εργαζόμενους η Ζέτα Μακρή στην Κεφαλονιά (VIDEO)


Επίσκεψη στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε χθες η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Παπαδημητρίου και του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) κ. Π. Ευσταθίου, δυο εβδομάδες μετά τον ερχομό του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νησί.
Αρχικά η κα Μακρή επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αργοστολίου ,  όπου αφού περιηγήθηκε στους χώρους του και ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, όπου είχε προγραμματισθεί παρουσίαση για την ψυχική υγεία.

Κατά την έναρξη των ομιλιών, και αφού απηύθηναν  σύντομο χαιρετισμό η Υπουργός και ο Διοικητής  του Νοσοκομείου κ. Ζαφειρόπουλος,
τα αίματα άναψαν όταν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και συνδικαλιστές  διαπίστωσαν ότι η υφυπουργός δεν είχε διάθεση να συνομιλήσει μαζί τους, σε ανοιχτή συζήτηση, για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο.
Τελικά, μετά από συζητήσεις σε έντονο ύφος η κα Μακρή άλλαξε άποψη  και δέχθηκε να ακούσει τα προβλήματα από την μεριά των εργαζομένων,
τα οποία επικεντρώνονται στην έλλειψη στελέχωσης, δίνοντας παράλληλα και τις δικές τις απαντήσεις, οι οποίες,
μάλλον δεν άφησαν και ιδιαίτερα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Λίγο πριν αποχωρήσει η Υπουργός , μια καρκινοπαθής συμπολίτης μας, «εισέβαλε» στην αίθουσα, μεταφέροντας τα παράπονά της για την καθυστέρηση χορήγησης της δεύτερης δόσης φαρμάκου το οποίο έπρεπε να λάβει στα πλαίσια της θεραπείας της, με το αιτιολογικό, όπως η ίδια υποστήριξε, ότι το Νοσοκομείο δεν είχε χρήματα για την προμήθεια του φαρμάκου.
Μετά την αποχώρηση της υφυπουργού, ξεκίνησε η προγραμματισθείσα παρουσίαση για την ψυχική υγεία από  την εκπρόσωπο του συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων κα Β. Μπουκουβάλα και τον Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», αναπληρωτή καθηγητή κ. Γεράσιμο Κολαϊτη, η οποία σε αντίθεση με τη σημασία της , δεν έλαβε ανάλογης αποδοχής.

Η επίσκεψη της Ζέτας Μακρή στο Ληξούρι

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ακολούθησε επίσκεψη της κας Μακρή στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου.
Η υφυπουργός αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου από τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Δ. Μαρκάτο, μεταφέρθηκε στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου, ενώ στο τέλος είχε και συνομιλία με τους εργαζομένους.
Ρεπορταζ : Χρήστος Λαμπράκης - Μάκης Μοσχόπουλος

inkefalonia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.