Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας – Εξουσία με εθνικιστές και νεοναζί – Η ενδοϊμπεριαλιστική διαπάλη διχάζει ΕΕ και Ρωσία – ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Ουκρανίας


Φουντώνει η ενδοϊμπεριαλιστική διαπάλη

Η νέα εξουσία με τους εθνικιστές και τους νεοναζί διχάζει ΕΕ και Ρωσία

ΚΙΕΒΟ.--
Η ενδοαστική - ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται ακατάπαυστη, παρότι η ένοπλη αντιπαράθεση υποχώρησε ήδη από την ακύρωση στην πράξη της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί την περασμένη Παρασκευή.
Σε αυτόν το συμβιβασμό, που από την αρχή φάνηκε ότι δε θα προχωρούσε, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, παρουσία των ΥΠΕΞ Γερμανίας, Πολωνίας και του απεσταλμένου του Ρώσου Προέδρου είχαν συμφωνήσει σε συνταγματικές αλλαγές, σε μεταβατική κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και εκλογές το αργότερο έως το Δεκέμβρη, ενώ υπήρχε και ο όρος της «αποχής από την ένοπλη βία» και από τις δύο πλευρές.
Από το Σάββατο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλοί βουλευτές που αποχώρησαν από το κυβερνών «Κόμμα των Περιοχών», προχώρησαν στην καθαίρεση του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που από το πρωί είχε αναχωρήσει από το Κίεβο, και στην αντικατάσταση όλων των κρίσιμων θέσεων του κρατικού μηχανισμού.

ΚΚΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚ Ουκρανίας
Μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚ Ουκρανίας απέστειλε το ΚΚΕ. Αναλυτικά αναφέρει: 
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις βανδαλισμού σε βάρος των γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, όπως και το κάψιμο του σπιτιού του γιου του Α` Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Π. Σιμονιένκο.
Οι επιθέσεις αυτές, όπως κι οι βανδαλισμοί σε βάρος σοβιετικών και αντιφασιστικών μνημείων εντάσσονται στα σχέδια τρομοκράτησης του λαού και των κομμουνιστών της Ουκρανίας και είμαστε σίγουροι πως δεν θα περάσουν!
Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και συνολικότερα στους εργαζόμενους της Ουκρανίας.
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ».
Επικεφαλής πρόεδρος της Βουλής, που αντικατέστησε τον Βολοντομίρ Ρίμπακ είναι ο Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, που εκτελεί και χρέη νέου Προέδρου, στενός συνεργάτης της Γιούλια Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργού καταδικασμένης για διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Αμέσως μετά, η Βουλή ανακοίνωσε την αποφυλάκιση της Τιμοσένκο, που μετά από κάποιες ώρες εμφανίστηκε να μιλάει στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, και να δηλώνει ότι «νίκησε η Ουκρανία».
Η Αστον της ΕΕ με τους «μαχητές της Ελευθερίας»
Βέβαια, η συγκεκριμένη αστή πολιτικός, που, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, βρέθηκε με περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων, κλέβοντας όπως και άλλοι τη λαϊκή περιουσία, αντιμετώπισε και αποδοκιμασίες καθώς το παράδειγμά της δεν «πολυδένει» με το προφίλ των δήθεν διωκτών της διαφθοράς του Γιανουκόβιτς.
Τα διεθνή και εγχώρια αστικά ΜΜΕ, επίσης, αξιοποίησαν τις εικόνες με τον κόσμο που μπήκε στην αφύλαχτη εξοχική κατοικία του Προέδρου Γιανουκόβιτς με τη βασιλική χλιδή, λες και οι άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές και μαφιόζοι δεν έχουν ακριβώς τις ίδιες ή και μεγαλύτερες περιουσίες.
Ταυτόχρονα, ένταλμα σύλληψης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών υπό τη νέα ηγεσία με το οποίο κατηγορείται για «μαζικές δολοφονίες» διαδηλωτών στο Κίεβο κατά τις διαδηλώσεις της περασμένης βδομάδας. Ο Γιανουκόβιτς είναι εξαφανισμένος μετά το τηλεοπτικό του μήνυμα το Σάββατο, που είπε ότι δεν αναγνωρίζει τη νέα εξουσία, που χαρακτήρισε πραξικόπημα και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ούτε και να υπογράψει κανένα νόμο ή απόφαση. Θεωρείται ότι βρίσκεται στην Ανατολική Ουκρανία ή την Κριμαία περιοχές όπου είχε μεγαλύτερη στήριξη και κυριαρχεί το φιλορωσικό στοιχείο.
Ο Ελευθερωτής ηγέτης του κόμματος Σβόμποντα

Φουντώνουν τα σενάρια διχοτόμησης

Την ίδια στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για διχοτόμηση της Ουκρανίας, μιας χώρας 45 εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με 7 χώρες, (κάτι που όλοι υποτίθεται απεύχονται), οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εντείνουν την επέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας.
Οπως ξεχείλιζε η υποκρισία πριν για το... αίμα του ουκρανικού λαού και τους περίπου 80 νεκρούς, την ώρα που ενισχύονταν αυτοί που τον αιματοκυλούν και μάλιστα οι εθνικιστές και φασίστες που ήταν η αιχμή της ένοπλης επίθεσης, έτσι και τώρα διαγκωνίζονται ποιος... θα πρωτοβοηθήσει στην ανόρθωση της ουκρανικής οικονομίας.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι στο ρήγμα που προκλήθηκε οι ιμπεριαλιστές (ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία) σπεύδουν να πάρουν καλύτερη θέση για λογαριασμό των μονοπωλιακών τους ομίλων, ενώ το σενάριο για χωρισμό σε δυτικό τμήμα προς την ΕΕ και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας προς Ρωσία είναι στο τραπέζι.
Οπως είχε γίνει γνωστό, στην Ουκρανία βρέθηκε χτες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, που κάλεσε όλες τις πλευρές στην Ουκρανία να ενεργήσουν «υπεύθυνα» για τη διατήρηση της «εδαφικής ακεραιότητας» και της «ενότητας» της χώρας.
Συναντήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης (Α. Γιατσενιούκ της «Πατρίδας», Τιμοσένκο, Β. Κλίτσκο του «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και του Ο. Τιάχνιμποκ του εθνικιστικού «Ελευθερία») και κατέθεσε λουλούδια στην πλατεία. Ενώ, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις.
Ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν όσο και ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε τόνισαν πως η ΕΕ είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια στο Κίεβο, μόλις υπάρξει σταθερή κυβέρνηση.
Αντεγκλήσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Η Σούζαν Ράις, Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε χτες ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας θα διέπραττε ένα «βαρύ σφάλμα» αν αποφάσιζε να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας, προσθέτοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, της Ευρώπης ή των ΗΠΑ η Ουκρανία να διαιρεθεί.
Απαντώντας η Ρωσία, με δήλωση του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ σημείωσε ότι αμφισβητεί τη νομιμότητα των νέων αρχών της Ουκρανίας, λέγοντας ότι πρόκειται για μια «ένοπλη ανταρσία», ενώ σημείωσε ότι «είναι δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες με μια κυβέρνηση ανθρώπων που περιπλανώνται στο Κίεβο, φορώντας μαύρες κουκούλες και κρατώντας Καλάσνικοφ».
Το υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «δικτατορικές μεθόδους» που χρησιμοποιεί η νέα εξουσία.
Αναφερόμενος στην ανανέωση της συμφωνίας για την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των ουκρανικών εταιρειών και της κυβέρνησης. «Αυτές οι συμφωνίες, που είναι νομικά δεσμευτικές, θα πρέπει να τηρηθούν. Δε συνεργαζόμαστε με μεμονωμένα πρόσωπα, πρόκειται για ζήτημα διακρατικών σχέσεων».
Επίσης, ο Ρώσος υπουργός εμπορίου δήλωσε ότι αν υπάρξει προσέγγιση με την ΕΕ θα αυξήσει τους δασμούς για εισαγόμενα προϊόντα από την Ουκρανία.
Η αγαπημένη της Ε.Ε.
Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τιμοσένκο και Πούτιν
Μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών είχε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, η Μέρκελ μίλησε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, και συμφώνησαν ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας η Ουκρανία να προασπίσει την «εδαφική της ακεραιότητα» και να αποκτήσει μια «λειτουργική κυβέρνηση». Πάντως, σε ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία που εξέδωσε νωρίτερα και το Κρεμλίνο δε δίνονταν λεπτομέρειες για τη συζήτηση των δύο ηγετών.
Η Μέρκελ, όμως, μίλησε και με την ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή «θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Τιμοσένκο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος προειδοποίησε τη Ρωσία να μην επέμβει στην «πολύπλοκη κρίση» που συνταράσσει την Ουκρανία, είπε με νόημα: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη από ένα οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο εμείς οι υπόλοιποι, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και άλλων οργανισμών, μπορούμε να στηρίξουμε έτσι ώστε να απομακρυνθεί από μία ακόμη πιο δυσχερή οικονομική κατάσταση».

Διαδηλώσεις στη Σεβαστούπολη ενάντια στη νέα κυβέρνηση
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα για να καταγγείλουν «τους φασίστες που έχουν καταλάβει την εξουσία στο Κίεβο», μετά το κάλεσμα φιλορωσικών κινημάτων, στη Σεβαστούπολη, στα νότια της Ουκρανίας, όπου διατηρεί τη ναυτική του βάση ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.
Ταυτόχρονα, δυνάμεις που τιμάνε το παρελθόν της ηρωικής νίκης του Κόκκινου Στρατού κατά του Ναζισμού, υπερασπίζονται τα σοβιετικά μνημεία από βανδαλισμούς όπως συμβαίνει στις δυτικές επαρχίες από ομάδες εθνικιστών φασιστών, που σε κάποιες πόλεις γκρεμίζουν και μνημεία του Λένιν.
Επιθέσεις νεοναζιστών γίνονται και εναντίον των γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας. Επίσης, από τον Ολεγκ Λιάσκο, ανεξάρτητο βουλευτή, κατατέθηκε πρόταση νόμου για απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας και του Κόμματος των Περιοχών. Παραλλαγή αυτής της πρότασης κατέθεσε και το εθνικιστικό κόμμα «Ελευθερία» για «απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας».


***

Φιλορώσοι διαδηλωτές στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας (Φωτό ΑΡ)

Αυξάνεται η αβεβαιότητα, με τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας
η στιγμή που ο κουρνιαχτός από την αναταραχή και τις βίαιες διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία δεν έχει κατακαθίσει, η αβεβαιότητα για το αύριο της χώρας, όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά αντίθετα αυξάνεται, τόσο σχετικά με την δεινή οικονομική κατάσταση όσο και αναφορικά με το ενδεχόμενο διχοτόμησης.
Την ίδια ώρα, και παρά τις «εκκλήσεις» να μην υπάρξει πολιτικός ρεβανσισμός, η ουκρανική βουλή αποφάσισε να παραπέμψει τον Γιανουκόβιτς στη Χάγη για «σοβαρά εγκλήματα», ενώ η νέα ουκρανική ηγεσία και οι ιμπεριαλιστές - «πατρώνες» της εξετάζουν τρόπους να καταστείλουν, ακόμη και στρατιωτικά, ενδεχόμενη αυτονόμηση των νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας.
Φιλορωσική διαδήλωση στη Σεβαστούπολη
Ετοιμάζουν στρατιωτική καταστολή «αυτονομιστικών τάσεων»

Για το θέμα αυτό, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ είχε σήμερα συνάντηση, μετά το τέλος της οποίας εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις «ενδείξεις αποσχιστικών τάσεων» και τις απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας στην Κριμαία, όπου ζει κυρίως ρωσόφωνος πληθυσμός.
Στη συνάντηση συμμετείχαν –σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση– «τα σημαντικότερα υπουργεία και υπηρεσίες», μία διατύπωση που ήθελε να κρύψει τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών, των επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών.
Ταυτόχρονα ο Αλεξάντερ Ολίνγιουκ, υφυπουργός Άμυνας των νέων αρχών της Ουκρανίας, θα λάβει μέρος στη σύνοδο της Επιτροπής NATO-Ουκρανίας την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι στρατιωτικές επιλογές στο ενδεχόμενο «κινήματος απόσχισης».
Φασίστες και νεοναζί
Αυξάνονται οι φωνές που μιλούν για διχοτόμηση

Την ίδια στιγμή στην Κριμαία έχουν αρχίσει να ακούγονται πλέον ανοιχτά φωνές που τάσσονται υπέρ κινήσεων με σκοπό την απόσχιση από την Ουκρανία.
Στη Σεβαστούπολη, το λιμάνι της Κριμαίας όπου σταθμεύει ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διορίστηκε ρωσόφωνος δήμαρχος, ενώ ρωσόφωνοι στην περιοχή διαδήλωσαν ενάντια στις νέες αρχές της χώρας τις οποίες χαρακτηρίζουν «φασιστικές».
Ορισμένοι ρωσόφωνοι έχουν αρχίσει να σχηματίζουν παραστρατιωτικές ομάδες εκφράζοντας παράλληλα την έντονη ενόχλησή τους για τις πολιτικές μεταβολές στο Κίεβο. Στη Μόσχα, ο Γκριγκόρι Καράσιν, υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, συναντήθηκε σήμερα με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Μόσχα Βολόντιμιρ Γελτσένκο, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία των ρωσικών αρχών για την ασφάλεια των Ρώσων υπηκόων στο ουκρανικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο ΔΠΔ της Χάγης παραπέμπουν τον Γιανουκόβιτς

Στο μεταξύ, με μία ενέργεια που ρίχνει σαφώς «λάδι στη φωτιά» το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε σήμερα υπέρ της παραπομπής του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για να δικαστεί για «σοβαρά εγκλήματα» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όταν συλληφθεί.
Η απόφαση συνδέει τον Γιανουκόβιτς, με την αστυνομική βία η οποία όπως αναφέρεται στο κείμενο αυτό οδήγησε στους θανάτους 100 και πλέον πολιτών της Ουκρανίας και άλλων χωρών.
Πάντως ο εκπρόσωπος του Δικαστηρίου Φάντι Ελ Αμπντάλα δήλωσε ότι αν και «μια κυβέρνηση μπορεί να κάνει μια διακήρυξη με την οποία αποδέχεται την δικαιοδοσία του ΔΠΔ για γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν», κατόπιν «επαφίεται στον εισαγγελέα του ΔΠΔ να αποφασίσει εάν θα ανοίξει έρευνα ή όχι».
Σε μία άλλη πολιτική εξέλιξη, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας και εκ των ηγετών της εξέγερσης της αντιπολίτευσης εναντίον του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Μάη.
ΕΕ: Μεγάλα λόγια για «άνεμο της αλλαγής» αλλά κουβέντα για τη «θύελλα» που έρχεται

Και ενώ η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και του εμφυλίου η ΕΕ μιλά προκλητικά για «άνεμο της αλλαγής».
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, με την ευκαιρία παρέμβασής του σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πως «ο άνεμος της αλλαγής χτυπά και πάλι την πόρτα της Ουκρανίας και η λαϊκή βούληση θα πρέπει να επικρατήσει».
Ο κ. Μπαρόζο υποστήριξε ότι «μια βιώσιμη λύση για την πολιτική και θεσμική κρίση, θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο μέσα από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που λαμβάνει υπόψη της τις τοπικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες της χώρας».
Παράλληλα η ΕΕ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον άμεσο κίνδυνο της χρεοκοπίας της Ουκρανίας που απαιτεί δανειοδότησή της τουλάχιστον με 25 δισ. ευρώ για την τρέχουσα και την επόμενη χρονιά.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας συνόδου ευρωπαϊκών κρατών με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη χορήγηση οικονομικής «βοήθειας» στην Ουκρανία.

902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.