Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

6,1 ρίχτερ στην Κεφαλονιά τα ξημερώματα (5:08) συγκλόνισαν τη Δυτική Ελλάδα (5 φωτο & 2 βίντεο)

Και πάλι 6,1 ρίχτερ στην Κεφαλονιά

 


Η νέα σεισμική δόνηση




Magnitude Mw 6.1
Region GREECE
Date time 2014-02-03 03:08:46.0 UTC
Location 38.29 N ; 20.31 E
Depth 10 km
Distances 301 km W of Athens, Greece / pop: 729,137 / local time: 05:08:46.0 2014-02-03
125 km W of Pátra, Greece / pop: 163,360 / local time: 05:08:46.0 2014-02-03
20 km NW of Argostólion, Greece / pop: 9,820 / local time: 05:08:46.0 2014-02-03

6,1 ρίχτερ τα ξημερώματα (στις 5:08) ολοκλήρωσαν την καταστροφή της προηγούμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το επίκεντρο του νέου σεισμού είναι 20χλμ βόρειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό του βάθος βρίσκεται στα 10χλμ.

Κι αυτή τη φορά η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς,ενώ οι καταστροφές  στο νησί της Κεφαλονιάς είναι φανερές από την πρώτη στιγμή (φωτο).

Το Γεωδυναμικό της Αθήνας αρχικά έδωσε 5,7 και πριν από λίγο τον ανέβασε στα 5,9 ρίχτερ!!!




Παπαζάχος: Η Κεφαλονιά μπορεί να δώσει και 7 Ρίχτερ
Ανήσυχος για τον νέο σεισμό στην Κεφαλονιά εμφανίστηκε ο ομότιμος καθηγητής σεισμολόγος του ΑΠΘ Βασίλης Παπαζάχος τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα νέο σεισμό 7 Ρίχτερ.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε τα σημάδια που άφησε ο νέος ισχυρός σεισμός, κυρίως στο Ληξούρι. Στο λιμάνι, σε σπίτια και σε καταστήματα οι ζημιές είναι εμφανείς.

 Το λιμάνι στο Ληξούρι. 




Συνοικία στο Ληξούρι.




Στο χωριό Διλινάτα, κοντά στο Αργοστόλι, έπεσε το καμπαναριό

ΠΗΓΗ φωτογραφιών: Bia Oktoratou/ Eleni Loukeri Facebook

***



Νέα «επίσκεψη» του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά σήμερα στις 05.08 το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, η ισχυρή σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Ακολούθησε στις 05.16 μία ακόμη δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ έχουν γίνει και άλλοι μετασεισμοί.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς, στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα, την Αμαλιάδα, το Μεσολόγγι, τον Πύργο, την Κάτω Αχαΐα, τη Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Νέες ζημιές - ανάστατοι οι κάτοικοι

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει Ληξούρι και Αργοστόλι, ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου καθώς φέρεται να αποκολλήθηκε ο προβλήτας, ζημιές έχουν γίνει και σε σπίτια, ενώ έχει καταρρεύσει ο εξωτερικός μαντρότοιχος στο νοσοκομείο Ληξουρίου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για απεγκλωβισμό κατοίκων, που είχαν εγκλωβιστεί από πτώση οικιακών συσκευών και επίπλων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, υπάρχουν κάποιοι τραυματίες, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου Ληξουρίου, προσδιόρισε τον αριθμό τους σε δέκα, χωρίς η κατάστασή τους, όπως δήλωσε, να εμπνέει ανησυχία. Επίσης σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία της περιοχής.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τα συνεργεία των μηχανικών, ενώ πολλές είναι οι ζημιές σε σπίτια στο Ληξούρι τα οποία έχουν καταπονηθεί από τον πρώτο σεισμό. Στο Ληξούρι επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχή και αέρα, ενώ οι κάτοικοι έχουν βγεί από τα σπίτια τους προσπαθώντας να προστατευτούν από το κρύο ακόμη και με αυτοσχέδια μέσα.

Επιφυλακή και ετοιμότητα συστήνουν οι σεισμολόγοι

Η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Μαρία Σαχπάζη διευκρίνισε ότι ο σεισμός προήλθε από τον ίδιο εστιακό χώρο, 12 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Αργοστολίου, προσθέτοντας ότι «μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή Δυτικά της Κεφαλονιάς. Είχαμε πολλούς σεισμούς, το αν ενεργοποίησε το ένα ρήγμα το άλλο, δεν είναι κάτι σημαντικό. Μιλάμε για την ίδια σεισμογενή περιοχή». 
Η διευθύντρια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της περιοχής που έδωσε το μεγάλο σεισμό του 1953. «Όλα τα μελετάμε» τόνισε.
Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλη Παπαζάχο,«δεν πρόκειται για νέο σεισμό αλλά κομμάτι της ίδιας σεισμικής δραστηριότητας» και ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού στην Κεφαλονιά». Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «η πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα, μεσοπρόθεσμα μέτρα προστασίας των πολιτών, τα οποία μέτρα, να είναι εβδομάδων και μηνών».



Από Μποτίλια, ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.