Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: «Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή» τονίζει η Επιτροπή Αγώνα στις παραστάσεις διαμαρτυρίας για το νερό – Προκλητικός ο δήμαρχος, απέφυγε κάθε δέσμευση (ΦΩΤΟ)


Κεφαλονιά: Παραστάσεις διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα για το νερό (ΦΩΤΟ)

Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης της Παλικής πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αργοστόλι και Ληξούρι από την Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς.
Στο Ληξούρι η Επιτροπή συναντήθηκε με τον τοπικό αντιδήμαρχο, ενώ στο Αργοστόλι συναντήθηκε με το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.
Οι φορείς που μετέχουν στην Επιτροπή (Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, Σύνδεσμος Υδραυλικών) απαίτησαν την άμεση παροχή νερού από το δίκτυο της ύδρευσης, το οποίο να είναι κατάλληλο για πόση, πλύσιμο και μαγείρεμα.
Το διεκδικητικό πλαίσιο των φορέων σχετικά με το νερό απαντά σε μία από τις πιο επείγουσες ανάγκες των σεισμοπλήκτων.
  • Η πλήρης αντικατάσταση του δικτύου με υλικά που πληρούν τις σύγχρονες κρατικές προδιαγραφές αντοχής και ασφάλειας (π.χ. σωλήνες πολυαιθυλενίου),
  • H άμεση αντικατάσταση του αμιάντου,
  • O πλήρης διαχωρισμός του δικτύου ύδρευσης από εκείνο της αποχέτευσης,
  • O συστηματικός - τακτικός έλεγχος της ποιότητας και καταλληλότητας του νερού,
  • O έλεγχος του νερού και στην πηγή του, στη γεώτρηση από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Σε κάθε περίπτωση οι φορείς τόνισαν ότι μπορεί και επιβάλλεται να διασφαλιστεί η άμεση παροχή από το δίκτυο νερού κατάλληλου για όλες τις χρήσεις (π.χ. τροφοδοσία από άλλες γεωτρήσεις, μαζική μεταφορά νερού από άλλη περιοχή και διαμόρφωση προσωρινού υπέργειου δικτύου με δεξαμενές).
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς
Προκλητικός ο δήμαρχος, απέφυγε κάθε δέσμευση
Ο δήμαρχος προσπάθησε με διαρκείς προκλήσεις και εξωραϊσμούς της κυβερνητικής πολιτικής να υπεκφύγει την απάντηση.
Μάλιστα διέκοπτε διαρκώς τα μέλη της Επιτροπής, ακόμη και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Υδραυλικών, που έχει αναλάβει εθελοντικά αποκαταστάσεις παροχών και από τη δική του πείρα επιβεβαίωσε τις θέσεις της Επιτροπής. Ο δήμαρχος είπε πως η ΕΥΔΑΠ αποκατέστησε το δίκτυο και ότι με πρωθυπουργική εντολή το έργο υδροδότησης του Ληξουρίου, το οποίο καρκινοβατούσε για καιρό, θα προχωρήσει με επείγουσες διαδικασίες και δημοπράτηση εντός 20 ημερών.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο ο λαός του Ληξουρίου δεν μπορεί να πιει, αφού έγινε η αποκατάσταση του δικτύου, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι ο αμίαντος έχει περάσει μαζικά στο δίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Στην απαίτηση για μέτρα άμεσης αντιμετώπισης, εκνευρίστηκε και είπε ότι αυτό απαιτεί χρόνια και ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο ίδιος έχουν κάνει τα πάντα, ενώ η Επιτροπή Αγώνα απλώς ξεσηκώνει το λαό.
 Επιτροπή Αγώνα: Καμία αυταπάτη – Καμία αναμονή
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:
«Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει τις δράσεις της και καλεί το λαό σε οργάνωση στη βάση των αιτημάτων που εκφράζουν τα συμφέροντά του. Το δικαίωμα σε καθαρό πόσιμο νερό από το δίκτυο, η προστασία της υγείας και η ασφάλεια από κάθε κίνδυνο, η αντισεισμική θωράκιση και προστασία, η αποκατάσταση και ενίσχυση των δημόσιων υποδομών και αποζημίωση των πληγέντων δεν μπορούν να επαφίενται στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και στα επικοινωνιακά τρικ της Τοπικής Διοίκησης. Μόνο ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να επιβάλει λύσεις. Καμία αυταπάτη - καμία αναμονή».
 Άνοιξε ο δρόμος Αργοστολίου-Ληξουρίου – Συνεχίζονται τα προβλήματα με τη στέγαση των σεισμοπαθών
Με τα προβλήματα της στέγασης και της σίτισης των σεισμοπαθών να συνεχίζονται, καθώς Δήμος και Περιφέρεια δεν συντονίζουν τις προσπάθειές αρωγής, το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Αργοστολίου - Ληξουρίου, στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων.
Η παράδοση του δρόμου γίνεται πάντα στο πλαίσιο της καλλιέργειας κλίματος εύρυθμης λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, καθώς τα έργα που έχουν γίνει αφορούν αποκλειστικά στην απομάκρυνση των βράχων και την κάλυψη των καθιζήσεων και απέχουν πολύ από την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.
Στην ίδια λογική κινούνται και οι «λύσεις» που έχουν δοθεί όσο αφορά τη στέγαση των σεισμοπαθών, αλλά και τη σίτιση, καθώς παρά το γεγονός ότι μοιράζονται καθημερινά τρεις χιλιάδες μερίδες φαγητού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Περιφέρεια, πολλές από αυτές καταλήγουν στα σκουπίδια, λόγω της απουσίας μηχανισμού διανομής σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν άστεγοι.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ληξουρίου, μεταφέρθηκαν μέχρι τώρα μόνον 70 σεισμόπληκτοι, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να μείνουν στα αυτοκίνητά τους, κοντά στα σπίτια τους, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την έλλειψη μέτρων φύλαξης και προστασίας των σεισμόπληκτων σπιτιών.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.