Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση της Αργεντινής, τα συμφερόντα του κεφαλαίου, η εξαθλίωση του λαού και η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ ‒ Απλά και σύντομα (2 1/2 λεπτά) μαθήματα πολιτικής οικονομίας (VIDEO)



Τοποθέτηση του Ν. Καραθανασόπουλου στη Βουλή για τις εξελίξεις στην οικονομία της Αργεντινής
Δημοσίευση: Πέμ, 31/07/2014 - 18:03
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, τοποθετήθηκε στη Βουλή για τις εξελίξεις στην οικονομία της Αργεντινής και τη σχετική αντιπαράθεση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το απόσπασμα:
«Αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις στην Αργεντινή είναι η χρεοκοπία και των δύο μοντέλων, στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος.
Και βέβαια δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε την υποκρισία
  • Τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ότι οι εξελίξεις στην Αργεντινή επιβεβαιώνουν τη δική τους επιλογή, το δικό τους μοντέλο, το οποίο όμως έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα και τα βιώνουν καθημερινά ευρύτερα λαϊκά στρώματα, δηλαδή τις συνθήκες φτώχειας, εξαθλίωσης, της επιδείνωσης της θέσης της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, συνθήκες οι οποίες βεβαίως δεν είναι προσωρινές, αλλά θα είναι μόνιμες και το επόμενο χρονικό διάστημα, στο διάστημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στο όνομα της διατήρησής της.
  • Όσο και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλων όσοι υπερασπίζονται το μοντέλο της Αργεντινής, γιατί μια τόσο πλούσια χώρα έχει τόσο φτωχούς ανθρώπους, έναν τόσο φτωχό λαό.
Από αυτή την άποψη, μας προξένησε εντύπωση η αναφορά του κ. Βούτση ότι πρέπει να εκφραστεί αλληλεγγύη στην κυβέρνηση της Αργεντινής

  • Σε μία κυβέρνηση, η οποία κάνει αυτές τις επιλογές για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Αργεντινής και η οποία κυβέρνηση της Αργεντινής έχει ευθύνες για τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης που βιώνει ο λαός της.
Έτσι λοιπόν και στις δύο περιπτώσεις ‒και στο μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και στο μοντέλο της Αργεντινής‒ υπάρχει μία κοινή συνισταμένη:
  • Η υπεράσπιση, είτε με τη μία μορφή είτε με την άλλη, των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Γι’ αυτό υπάρχει κι αυτός ο τσακωμός, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, για το ποιος καλύτερα μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας
 Και από αυτή την άποψη αδιαφορούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, γιατί και οι δύο αυτές επιλογές οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η μόνη διέξοδος για τους λαούς, τον ελληνικό λαό και το λαό της Αργεντινής και όχι μόνο, είναι να απαλλαγούν από τους δυνάστες τους, δηλαδή την αστική τάξη, τους εκμεταλλευτές τους.
Μόνο έτσι μπορούν να απαλλαγούν από το χρέος, από την ανεργία, από τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.