Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας: Η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων είναι η μόνη λύση απέναντι στο έγκλημα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων η μόνη λύση απέναντι στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ

Κυριακή 28/07/2024 - 14:25

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ, αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, επισημαίνοντας ότι η επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην εταιρεία "ανάθεσης έργου" μέχρι την μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη (όπως οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, στο πολεμικό Ναυτικό), είναι η μοναδική λύση που μπορεί να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο και την ομαλότητα έτσι ώστε να λυθούν, τα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα. Παράλληλα το Σωματείο δηλώνει ότι «ετοιμαζόμαστε για νέες μαζικές κινητοποιήσεις κλιμάκωσης του αγώνα».

Αναλυτικά το Σωματείο Εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας αναφέρει τα εξής:

«Έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ, μετράμε θύματα και η ειδική διαχείριση επικαλείται ότι "εκτελεί εντολές της Κυβέρνησης". Ετοιμαζόμαστε για νέες μαζικές κινητοποιήσεις κλιμάκωσης του αγώνα.

Ακόμη και στα πλαίσια της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης, λύση υπάρχει και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός:

Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην εταιρεία "ανάθεσης έργου" μέχρι την μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη (όπως οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, στο πολεμικό Ναυτικό).

Αυτή και μόνο αυτή η λύση μπορεί να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο και την ομαλότητα έτσι ώστε να λυθούν, τα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα, όπως:

Διασφάλιση της εργασίας και του εισοδήματος σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι να υπάρξουν οι απαιτούμενες νομοθετικές και υπουργικές ρυθμίσεις για την ομαλή απορρόφηση στα προγράμματα απασχόλησης.

Τα περιβόητα "προγράμματα απασχόλησης" που τάχα "θα διασφάλιζαν τους απολυμένους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ", όπως υπερασπίζονταν η Κυβέρνηση και οι βουλευτές της όταν ψήφιζαν το κλείσιμο και τις απολύσεις, με το "καλημέρα" απορρίπτει ακόμη και από το ταμείο ανεργίας, το των απολυμένων, γιατί παράλληλα με την εργασία τους στη ΛΑΡΚΟ επειδή δεν έφτανε ο μισθός, αναγκαζόντουσαν να κάνουν κι άλλο επάγγελμα.

Για τους υπόλοιπους δεν έχει ετοιμαστεί τίποτα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ακόμη και όταν ετοιμαστούν, πρακτικά είναι μη εφαρμόσιμα, επειδή είχαμε την τύχη να μη τελειώσουμε την απαιτούμενη εκπαίδευση και από μικρά παιδιά μάθαμε την φωτιά, το αμόνι και το σίδερο.

Εάν δεν παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων τώρα, η απόγνωση και οι εξαθλίωση στις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, η οποία σήμερα είναι ορατή, τις επόμενες ημέρες θα πάρει γενικευμένα χαρακτηριστικά.

Οι τράπεζες ξεκίνησαν να γράφουν στις «μαύρες λίστες», οι σπιτονοικοκύρηδες να ζητούν ενοίκια, οι λογαριασμοί στην ΔΕΗ να μένουν απλήρωτοι, τα μαγαζιά και τα υπόλοιπα επαγγέλματα στις περιοχές μας να μετρούν ραγδαία πτώση στον τζίρο και να είναι τα επόμενα θύματα.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, οι δήμοι, η περιφέρεια και εκατοντάδες φορείς, έχουμε στείλει αίτημα στην κυβέρνηση και ζητάμε συνάντηση με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων. Η κυβέρνηση, να αφήσει τον προγραμματισμό διακοπών, έχει υποχρέωση να λύσει τα προβλήματα, πρέπει να συντονιστεί μεταξύ της, να συζητήσει άμεσα με τα σωματεία και να πάρει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης, πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Αποφυγή βιομηχανικού δυστυχήματος

Εάν αυτό που συμβαίνει μετά τις 15/7/2024, είναι επίσημο σχέδιο, έχει υπόγραφες και έχει εγκριθεί από την Επιθεώρηση Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Νότιας Ελλάδας, τότε, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα για την σύλληψη αυτών που ενδεχομένως έχουν βάλει την υπογραφή ή έχουν αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση ενός τέτοιο σχεδίου.

Τώρα στην φυλακή αυτοί, πριν γίνουμε τα θύματα τους εμείς και τα παιδιά μας. Με επανειλημμένα εξώδικα έχουμε αιτηθεί στην ειδική διαχείριση διάλογο που στόχο θα έχει την προσαρμογή σχεδίου ασφαλείας και δεν ανταποκρίνεται. Για αυτό και απεργούμε, σε εγκαταστάσεις που σύμφωνα με τον νόμο, σε συνεννόηση με την ειδική διαχείριση είχαν οριστεί εκατοντάδες θέσεις προσωπικού ασφαλείας, μετά τις 15/7 η ειδική διαχείριση για να εξυπηρετήσει τον τακτικισμό απαξίωσης του σωματείου, εάν και της έχουμε αιτηθεί να ορίσει προσωπικό ασφαλείας, με δική της αποκλειστική ευθύνη έχει αφήσει χωρίς νερό τον οικισμό, χωρίς προσωπικό ασφαλείας τα ιατρεία. Μέσα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ υπάρχουν επικίνδυνα υλικά όπως μαζούτ, προπάνιο, ασετιλίνη κ.α και δεν υπάρχει σχέδιο πυρασφάλειας όλο το 24ωρο.

Ασφαλής λειτουργία των ιατρείων

Τα ιατρεία της ΛΑΡΚΟ, μετά από 60 έτη λειτουργίας, δεν έχουν ασθενοφόρα, έχουν υλικοτεχνικές ελλείψεις, δεν επαρκεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποτέλεσμα να μετράμε σοβαρά περιστατικά, όπου αντί για ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν με ιχ, αλλά και περιστατικό που ήταν αδύνατη η μεταφορά με ΙΧ και η καθυστέρηση μεταφοράς στο νοσοκομείο από τις (12.00 έφτασε στις 16.00) είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του συναδέλφου ο οποίος είναι διασωληνωμένος στην εντατική.

Ασφαλή ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, βιολογικού καθαρισμού και συντήρησης των οικισμών και του χωρίου της Λάρυμνας. Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη. Ο Οικισμός δεν έχει νερό, δεν ελέγχεται η χλωρίωση και η βιολογικοί σταθμοί.

Αποφυγή πλιάτσικου της ΛΑΡΚΟ η οποία είναι περιουσία του ελληνικού λαού

Η τελευταία απογραφή της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ πραγματοποιήθηκε το 2022. Σε αυτή την απογραφή, υπό την ευθύνη της ειδικής διαχείρισης, υλικά υποθήκης μηδενίστηκαν λογιστικά πχ από 2,5 εκατομμύρια ευρώ, η αξία τους καταγράφηκε σε 0.01 λεπτό του ευρώ. Στις 15/7/2024 δεν πραγματοποιήθηκε απογραφή και παράδοση, σε πιθανές κλοπές δεν μπορεί να προσδιοριστεί η χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν. Σκάνδαλο μεγατόνων. 

Εξόφληση μισθοδοσίας των εργαζομένων, παροχή βεβαιώσεων προϋπηρεσίας και προσωπικών εργασιακών και ιατρικών φακέλων

Δεν μας δίνουν ούτε τα προσωπικά μας αντικείμενα, είναι αδύνατον εάν δεν επαναπροσληφθούμε όλοι να ταχτοποιηθούν οι υποχρεώσεις απέναντι στους απολυμένους. Είμαστε όμηροι απέναντι στα αυτονόητα. 

Ασφαλής επαναλειτουργίας του λιμανιού, έχουν διακοπή εργασίες που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους εκτός ΛΑΡΚΟ

Η ειδική διαχείριση λέει ψέματα ότι οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι υπό κατάληψη. Οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι κλειδωμένες, τα κλειδιά τα έχει η ειδική διαχείριση και δεν υπάρχει ούτε υπεύθυνος, ούτε υπάλληλος του υπεύθυνου.

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ. Δεν ανταποκρίνεται ΚΑΝΕΝΑΣ. Η εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης να μας απολύσει, η οποία ενισχύθηκε από την εγκληματική απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων στις 12/7, 15 μέρες μετά τις απολύσεις μετράει θύματα και κάθε ώρα που περνά συσσωρεύει κινδύνους, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι άμεσα θα εκδηλωθούν με τραγικές συνέπειες.

Καλούμε κάθε αρμόδια υπηρεσία να παρέμβει πριν είναι αργά.

Διαπράττουν έγκλημα και προετοιμάζουν το πλιάτσικο».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.