Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Άρειος Πάγος: Βγάζει «λάδι» τις κρατικές υπηρεσίες για τις παράνομες και τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις ➽ ΚΚΕ: Πηγή του προβλήματος είναι το αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο του «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

«Πηγή» του προβλήματος είναι το αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο του «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με το πόρισμα του Αρείου Πάγου (βλ. κάτω) για την υπόθεση των υποκλοπών: 

«Το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες ευθύνες της. Επιβεβαιώνει ότι "πηγή" του προβλήματος είναι ένα βαθιά αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις και το κράτος να εντείνουν τη μαζική και προληπτική παρακολούθηση, στη βάση του δόγματος "ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων".

Αυτό το πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί, διατηρηθεί και ενισχυθεί από όλες τις κυβερνήσεις, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, έχει στο στόχαστρό του, πρώτα από όλα, τον ίδιο τον λαό και τις διεκδικήσεις του. Αυτό είναι το έδαφος για να γίνονται -με μια απλή επίκληση "λόγων εθνικής ασφαλείας" - οι δεκάδες χιλιάδες "νόμιμες" και μαζί με αυτές οι παράνομες επισυνδέσεις, ένα μέρος των οποίων βγαίνει τελικά στο φως.

Η υπόθεση κατέληξε ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως και η υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, βγάζοντας "λάδι" τις κυβερνητικές ευθύνες και συγκαλύπτοντας την ουσία της υπόθεσης. Φυσικά, το "ξέπλυμα" μέσω της δήθεν "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης -της οποίας η ηγεσία διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση- και των δήθεν "ανεξάρτητων" αρχών, σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων. Όσοι σήμερα ανακαλύπτουν χειραγώγηση της δικαιοσύνης είναι οι ίδιοι που απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της.

Αποδεικνύεται και με αυτή την αφορμή ότι το "κράτος δικαίου" που υπερασπίζονται όλοι τους, δεν είναι άλλο από το κράτος της αδικίας, της εκμετάλλευσης, της καταπάτησης κάθε λαϊκού δικαιώματος και ελευθερίας για να θωρακίζεται η εξουσία του κεφαλαίου. Στα χέρια του λαού βρίσκεται η υπεράσπισή τους, στον δρόμο του αγώνα για την οριστική ανατροπή αυτής της αδικίας». 

902

ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Βγάζει «λάδι» τις κρατικές υπηρεσίες για τις παράνομες και τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις

Καμία εμπλοκή κρατικής υπηρεσίας δεν... βλέπει ο Άρειος Πάγος, στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που πραγματοποιήθηκαν με το κατασκοπευτικό λογισμικό «Predator».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, ολοκληρώθηκε σήμερα η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των υποκλοπών, μετά από δύο περίπου έτη.

Η εισαγγελέας, αφού απαριθμεί τα πρόσωπα που εξετάστηκαν και την πορεία των ερευνών, περνάει στο «ψητό», υποστηρίζοντας πως «συνάγεται αναντίλεκτα ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό "Predator" ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (ΔΑΕΕΒ) και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ. (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού». 

Για τους μόνους που προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» στο στάδιο αυτό, για την κίνηση ποινικής δίωξης, είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες εταιρειών. Αφορούν «αξιόποινες πράξεις, όπως της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κλπ.», αλλά οι πράξεις αυτές τιμωρούνται  σε βαθμό πλημμελήματος «λόγω της επί το επιεικέστερο τροποποίησής τους το 2019, με τον νέο Ποινικό Κώδικα», σύμφωνα με την Γ. Αδειλίνη.

Η έρευνα του Αρείου Πάγου βγάζει επίσης «λάδι» την ΕΥΠ και την αρμόδια εισαγγελέα για τις λεγόμενες νόμιμες συνακροάσεις, επικαλούμενη το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνει τη δυνατότητα για αθρόες παρακολουθήσεις. 

«Ως προς δε τις διατάξεις περί άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, που εκδόθηκαν από την τότε εισαγγελέα της ΕΥΠ και αφορούν τα έτη 2020-2024, τηρήθηκε απαρέγκλιτα η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, ο οποίος, εκτός των άλλων, διαχρονικά, δεν αξιώνει την παράθεση ειδικής αιτιολογίας στις ως άνω διατάξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γ. Αδειλίνη. Υπογραμμίζεται ακόμη πως η σχετική πρόβλεψη, η οποία θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 2225/1994, «διατηρήθηκε συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις» μέχρι τον νέο Ν. 5002/9-12-2022, ενώ «είναι σύμφωνη και με το πνεύμα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται εξάλλου ότι «για την ανωτέρω εισαγγελέα της ΕΥΠ, μετά τη διενεργηθείσα σχετικά πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκδόθηκε απαλλακτικό πόρισμα, με το οποίο συμφώνησε, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο, και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.