Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΛΑΡΚΟ ➽ Σήμερα η Λοκρίδα απεργεί καθολικά και αποφασιστικά στο πλευρό των εργατών της ➽ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους ➽ Μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα θα είμαστε εδώ (VIDEO

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Σήμερα η Λοκρίδα απεργεί καθολικά και αποφασιστικά στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Τετάρτη 17/07/2024 - 09:41

Στις 10.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Καθολικά και αποφασιστικά, σήμερα Τετάρτη 17 Ιούλη, η Λοκρίδα απεργεί, με τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές και τον λαό της περιοχής να στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να δίνουν μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους - Μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα θα είμαστε εδώ» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους. Για άλλη μια φορά οι εργάτες της Ελλάδας, ο λαός της Ελλάδας είναι μαζί τους στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση σήμερα. Μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα εδώ θα είμαστε, κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν στις δουλειές τους. Τα αιτήματά τους, αυτά που καθόρισαν οι συνελεύσεις των σωματείων τους, τα στηρίζουμε χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι άκρως επικίνδυνη τη σημερινή κρίσιμη περίοδο. Θα πρέπει από σήμερα, όπως κάθε μέρα, να πάρει το μήνυμα για μια ακόμα φορά και να λύσει το πρόβλημα σε όφελος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να μη μαραζώσει η Λοκρίδα, για να μη μαραζώσει η Φθιώτιδα».

 

Εκεί θα δοθεί η απάντηση που αρμόζει στην πρόκληση της κυβέρνησης, που εκδικητικά πέταξε στον δρόμο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους χωρίς καμία διασφάλισή τους, έχοντας την εγκληματική ευθύνη για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία οδήγησαν οι σχεδιασμοί της.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειές τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι της Λοκρίδας με τα σωματεία και τους συλλόγους τους δεν το βάζουν κάτω. Οργανώνουν την αντίστασή τους και σε αυτή τη φάση των εξελίξεων και του αγώνα. Ενωμένοι και με αποφασιστικότητα ετοιμάζονται να στείλουν μία ακόμη μαζική και δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση, στέλνοντας παράλληλα το ξεκάθαρο μήνυμα ότι «είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε».

Στα ΛΑΡΚΟχώρια κανένα μαγαζί δεν άνοιξε, καμιά υπηρεσία δεν λειτουργεί. Στους χώρους δουλειάς καταγράφεται μαζική συμμετοχή στην απεργία, αυτοαπασχολούμενοι διαφόρων κλάδων, όπως οι φυσικοθεραπευτές στη Μαλεσίνα ενημέρωσαν ότι σήμερα θα παραμείνουν κλειστοί. Οι υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, κτηνοτρόφοι και αγρότες πήγαν νωρίτερα στα ζώα και στα κτήματά τους, για να δώσουν και αυτοί το μαζικό «παρών» στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση.

Ο λαός της περιοχής μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ετοιμάζονται να στείλουν ένα ακόμη δυναμικό και αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να ερημώσουν τα χωριά τους.

Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και το σωματείο τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας βρίσκονται και αυτοί από τα ξημερώματα «στο πόδι». Προετοιμάζονται να υποδεχθούν τα αδέλφια τους από κάθε γωνιά της Λοκρίδας, της Στερεάς και Εύβοιας, την Αττική. Και όλοι μαζί να στείλουν το μήνυμα ότι είμαστε εδώ ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.