Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ➽ Αποτροπιασμός για το νέο φρικιαστικό έγκλημα του Ισραήλ σε σχολείο ➽ 7 νεκροί τουλάχιστον ➽ Και νέο μακελειό σε καταυλισμό προσφύγων ➽ 284 μέρες γενοκτονίας ➽ 38.584 νεκροί ➽ 141 το τελευταίο 24ωρο ➽ VIDEO - Φωτό - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Αποτροπιασμός για το νέο φρικιαστικό έγκλημα του Ισραήλ σε σχολείο

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο έγκλημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το κράτος-δολοφόνος βομβάρδισε ένα σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι. Την ίδια ώρα, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης και ξένα πρακτορεία μεταδίδουν αλλεπάλληλα ισραηλινά χτυπήματα σε παλαιστινιακούς καταυλισμούς.

Την Κυριακή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν για ακόμη μια φορά σχολείο της UNRWA, στον καταυλισμό της Νουσέιρατ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Ο απολογισμός της νέας ισραηλινής βαρβαρότητας είναι τουλάχιστον 17 νεκροί.

 

Πηγή: Associated Press

Ως συνήθως, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε πως «στοχοποίησε» στρατιωτικά στελέχη της Χαμάς.

Η Χαμάς ανακοίνωσε την Κυριακή πως αποσύρεται από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το νέο φρικτό έγκλημα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπ. Νετανιάχου, πως έχει βαλθεί να εμποδίσει την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας με αυτές τις ειδεχθείς σφαγές.

Εικόνες φρίκης από τη σφαγή

Ο Σκοτ Άντερσον, βοηθός συντονιστής της  UNRWA, ανέφερε πως είδε στο Νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, όπου είχαν μεταφερθεί τα θύματα, «ορισμένες από τις πιο φρικιαστικές σκηνές» από το ξέσπασμα της ισραηλινής επίθεσης.

Μίλησε για «ακρωτηριασμένα νήπια» και «παράλυτα παιδιά» στα οποία ήταν αδύνατον να προσφερθεί περίθαλψη. Επίσης, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη σφαγή, που δημοσιεύουν τα παλαιστινιακά μέσα, σοκάρουν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος. 

Νέο μακελειό σε καταυλισμό προσφύγων

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε το βράδυ τον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι. Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. 

Στο σημείο της επίθεσης έχουν μείνει τα απομεινάρια ισοπεδωμένων και καμένων σκηνών, κουβέρτες και κομματιασμένα στρώματα σκορπισμένα στο έδαφος.

Πηγή: Associated Press

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα τουλάχιστον 38.584 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 141 Παλαιστίνιοι, σε έναν από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς εδώ και μήνες.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.