Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ➽ Σοβαρή κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας ➽ Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια ➽ Και χθες, το κράτος-δολοφόνος δήλωσε ότι με χτύπημά του στη Βηρυτό σκότωσε τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ

Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια

Πηγή φωτό: Associated Press

Τετάρτη 31/07/2024 - 07:35

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν, χθες Τρίτη, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

«Ο αδελφός, ο ηγέτης, ο μουτζάχιντ Ισμαήλ Χανίγια, ο αρχηγός του κινήματος, σκοτώθηκε σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του γραφείου του στην Τεχεράνη αφού παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η Χαμάς.

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στέλεχος της Χαμάς, μίλησε για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, προσκείμενο στο κίνημα.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, άλλο στέλεχος της Χαμάς, χαρακτήρισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη δολοφονία πολύ σοβαρή κλιμάκωση από ισραηλινής πλευράς και διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτύχει τους στόχους της.

Την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στο Ιράν δημοσιοποίησαν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Η κατοικία του Ισμαήλ Χανίγια», επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Ισλαμικής Αντίστασης της Χαμάς, χτυπήθηκε στην Τεχεράνη και ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού, αυτός και ένας από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Sepah των Φρουρών της Επανάστασης.

Διενεργείται έρευνα από τις ιρανικές αρχές για τη δολοφονία και τα ευρήματα αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Πανηγυρίζει Ισραηλινός υπουργός

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ισραήλ, Αμιτσάι Ελιγιάχου, δήλωσε ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς «κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο».

«Το σιδερένιο χέρι που θα τους χτυπήσει, είναι αυτό που θα φέρει ειρήνη και λίγη παρηγοριά και θα ενισχύσει την ικανότητά μας να ζούμε ειρηνικά με αυτούς που επιθυμούν την ειρήνη», έγραψε ακόμη ο Ελιγιάχου σε μια ανάρτηση στο X.

Σοβαρή κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας

Η δολοφονία αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας και «βόμβα» στην προοπτική της εκεχειρίας, καθώς ο Χανίγια δεν ήταν μόνο ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, αλλά και ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμφωνία ομήρων και κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Παράλληλα, η δολοφονία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Μέση Ανατολή, με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ που απειλεί να επεκταθεί σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο και καθώς συνεχίζεται η γενοκτονία στη Γάζα.

(Πηγή: Al Jazeera, Wafa, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

*

ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Χθες, το Ισραήλ δήλωσε ότι χτύπημά του στη Βηρυτό σκότωσε τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 31/07/2024 - 01:07

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι από την επίθεση που εξαπέλυσε στην Βηρυτό, σκότωσε τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ, Μουχσίν Σουκρ, σε μια κίνηση που αναπόφευκτα θα ενισχύσει την φωτιά που έχει ανάψει στην περιοχή το κράτος - δολοφόνος, με την στήριξη των ευρωατλαντικών συμμάχων του.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έκανε λόγο για «στοχευμένη επιχείρηση δολοφονίας», από μαχητικά αεροσκάφη που επιτέθηκαν και σκότωσαν τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ.

Μέχρι στιγμής η Χεζμπολάχ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι νεκρός ο Μουχσίν Σουκρ. Αντίθετα, πηγές από την Χεζμπολάχ, που επικαλείται το Al Jazeera, λένε ότι επέζησε από την επίθεση. 

Το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι η ισραηλινή επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από το Συμβούλιο Σούρα (Πολιτικό Συμούλιο) της Χεζμπολάχ στη συνοικία Χαρέτ Χρέικ.

Από το ισραηλινό πλήγμα στην Βηρυτό, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και 74 τραυματίστηκαν δήλωσαν αξιωματούχοι του Λιβάνου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.