Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κώστας Γουλιάμος: Η 20 Ιούλη 1974 και ο κίβδηλος λόγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη — Κώστας Δρόσος: Η μαρτυρία ενός πολεμιστή της Κύπρου και στελέχους του ΚΚΕ (VIDEO)

Τηλέμαχος Κάνθος (24.2.1910-18.11.1993): Μαύρο θέρος του '74 (Εθνική Πινακοθήκη)

Κώστας Γουλιάμος

20.7.1974

50 χρόνια συμπληρώθηκαν από το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και του λαού της με την τουρκική εισβολή και τη διαιωνιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους.

Εισβολή που πραγματοποιήθηκε με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, της Αγγλίας και των ΗΠΑ κι αφού πρώτα το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και των εδώ συνεργατών της.

Σήμερα το Κυπριακό πρόβλημα —διαχρονικά δεμένο με σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο—, εισέρχεται σε μια πολύ κρίσιμη όσο κι’ επικίνδυνη φάση, καθώς οι προκλητικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ προσπαθούν να μετατρέψουν το Κυπριακό, από διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου κράτους, σε εργαλείο για την εδραίωση της κυριαρχίας τους στην ευρύτερη περιφέρεια.

Με αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο και στρώνουν το έδαφος για νέα διχοτομικά σχέδια «δύο συνιστώντων κρατών».

Στη βάση αυτών των εξελίξεων το Κυπριακό, όπως και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, εισέρχονται στην “κλίνη του Προκρούστη”, μέσα από λύσεις «συνδιαχείρισης»/«συνεκμετάλλευσης» και ανοιχτής ή συγκαλυμμένης διχοτόμησης.

Επομένως ο ρόλος που διαδραμάτισαν το ΝΑΤΟ, η Αγγλία και οι ΗΠΑ στην τουρκική εισβολή και κατοχή, όπως και στο πραξικόπημα της χούντας με τους εγχώριους συνεργάτες και, βέβαια, ο πάλι επικίνδυνος ρόλος του ΑγγλοΑμερικανικού ιμπεριαλισμού στις σημερινές εξελίξεις, καταρρίπτουν την προσέγγιση όλου του αστικού συστήματος Λευκωσίας και Αθηνών που αναζητά λύση από εκείνους που δημιούργησαν το έγκλημα και την τραγωδία.

Γιατί αυτοί ακριβώς που ευθύνονται για την τραγωδία και το έγκλημα δεν μπορούν ν’ αποτελέσουν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας.

Η Ιστορία ούτε παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται.

Μποτίλια Στον Άνεμο Οδηγητής Φίλοι του ΚΚΕ στην Κύπρο

*

Ο κίβδηλος λόγος του πρωθυπουργού

Κύριε Μητσοτάκη γράψατε προχθές στο f/b πως είπατε στον Ερντογάν κατά τη συνάντησή σας στην Ουάσινγκτον για το ΝΑΤΟ ότι «δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 να παραμένει διαιρεμένη».

Το ότι ΔΕΝ του είπατε πως πρόκειται για εισβολή και κατοχή και βέβαια ΔΕΝ του μιλήσατε για εποικισμό —που είναι έγκλημα πολέμου, το οποίο η Τουρκία διαπράττει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εδώ και 50 χρόνια—, ΔΕΝ είναι διόλου τυχαίο.

Το δεδομένο είναι ότι ως πρωθυπουργός συστηματικά και μεθοδικά αποφεύγετε ν' αποκαλείτε την κατάσταση με τ’ όνομά της, ήτοι κατοχή-εισβολή-εποικισμός (όπως και η Ursula von der Leyen ΔΕΝ μίλησε προχθές για εισβολή, κατοχή, εποικισμό, αποδεικνύοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου μιλά την ίδια κούφια γλώσσα).

Επομένως κ. πρωθυπουργέ το να χρησιμοποιείτε ένα επιτηδευμένα κούφιο λεξιλόγιο, αντιμετωπίζοντας το λαό ως χειραγωγήσιμη οντότητα, προάγετε —εκτεταμένα και συνειδητά— ηθελημένη συσκότιση.

Συν τοις άλλοις, ο λόγος σας περί «διαιρεμένης Κύπρου» στην ΕΕ είναι κενή περιεχομένου. ΚΥΡΙΩΣ όμως είναι προκλητικά αντιφατική και πολιτικά οξύμωρη, αφού προωθείτε την υποψηφιότητα του Τούρκου διπλωμάτη Φεριντούν Σινιρίογλου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΣΕ.

Δηλαδή ενός οργανισμού στον οποίο θα είναι επικεφαλής εκπρόσωπος μιας χώρας, της Τουρκίας, η οποία κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος και δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ως «κράτος-μέλος».

Κύριε Μητσοτάκη εμπαίζετε εαυτόν και αλλήλους. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «όποιο χορτάρι γελάς, στην πόρτα σου φυτρώνει».

Η πολιτική σας θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να χαρακτηριστεί ως «τραγωδία ηθών», κατά πως θα έλεγε ο Hegel.

Πάντως ο λαός γνωρίζει πως αποτελεί ταξική σας επιλογή, όπως και της αστικής τάξης και των κομμάτων της, η υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών του ΑγγλοΑμερικανικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ για «λύση» τύπου ανοιχτής ή συγκαλυμμένης διχοτόμησης στο κυπριακό.

Τούτων δοθέντων, οι σχεδιασμοί ΗΠΑ-Αγγλίας-ΝΑΤΟ-ΕΕ επιβάλλουν λαϊκή ετοιμότητα.

Γιατί τα ίδια τα γεγονότα και οι τοποθετήσεις στο κυπριακό προειδοποιούν όσο οξύνεται ο αμερικανοΝΑΤΟικός ιμπεριαλισμός και δυναμώνει την πίεση του για να εξασφαλίσει την ενότητα της νοτιοανατολικής του πτέρυγας μέσα από παρεμβάσεις για επιδιαιτησία πάνω και κάτω από το τραπέζι.

Μποτίλια Στον Άνεμο Φίλοι του ΚΚΕ στην Κύπρο Οδηγητής Council of Europe European Parliament Council of the European Union United Nations

*

Κώστας Γουλιάμος fb

*

Ο Κώστας Γουλιάμος είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, πρώην πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ποιητής, συγγραφέας.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (Μάιος – Ιούνιος 2023).

Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο “εξαιρετικής προσφοράς στη γενική εκπαίδευση”.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές Ιουνίου 2024.

Τον Δεκ. 2023 Το International Research Institute for Economics and Management (IRIEM) θέσπισε ετήσιο «Βραβείου Κ. Γουλιάμου για Διδακτορικό Ερευνητή»

Ο Κώστας Γουλιάμος από την Μποτίλια Στον Άνεμο

________

Μαρτυρία του Κώστα Δρόσου, πολεμιστή της Κύπρου και στελέχους του ΚΚΕ

Σάββατο 20 Ιούλη συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η «πόρτα» για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων είχε ανοίξει πέντε μέρες πριν, στις 15 Ιούλη, με την εκδήλωση του χουντικού πραξικοπήματος και την ανατροπή από την ελληνική χούντα του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

50 χρόνια από τα δραματικά γεγονότα που η Κύπρος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπου με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού «ΑΤΤΙΛΑΣ 1» και «ΑΤΤΙΛΑΣ 2» κατέλαβαν το 40% του νησιού.

Η Κύπρος παραμένει υπό κατοχή μέχρι σήμερα με την ανοχή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Το 902.gr συζήτησε με τον Κώστα Δρόσο, πολεμιστή της Κύπρου και παρασημοφορημένο για τη δράση του στην Κύπρο, το 1974, με το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων.

________

 

;

*

 

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.