Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

277 μέρες γενοκτονίας ➽ Ακόμα ένα σχολείο στη Γάζα βομβάρδισε το κράτος - δολοφόνος! ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*


ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ακόμα ένα σχολείο στη Γάζα βομβάρδισε το κράτος - δολοφόνος!

 

Φωτό από τον βομβαρδισμό του κράτους - δολοφόνου σε σχολείο της ίδιας περιοχής, τοΣάββατο 6 Ιούλη

Πηγή: Associated Press

Δευτέρα 08/07/2024 - 08:57

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Η Χαμάς ανακοίνωσε πως τη Κυριακή 7 Ιούλη το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο που διαχειρίζεται το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην πόλη της Γάζας, στον τομέα αλ Τζαουνί όπου φιλοξενούνται άμαχοι, με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων.

Το κράτος - δολοφόνος ισχυρίστηκε πως πήρε όλα τα μέτρα για να «προστατευτούν οι άμαχοι»...

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο γενικός επίτροπος του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) με δήλωση του στο Χ ανέφερε: «Άλλη μια μέρα. Άλλος ένας μήνας. Άλλο ένα βομβαρδισμένο σχολείο»

Το καθολικό Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε αργά χθες Κυριακή το βράδυ την «έντονη ανησυχία» του με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο αυτό «από την αρχή του πολέμου υπήρξε τόπος όπου προσέφυγαν εκατοντάδες άμαχοι» και ότι «κανένα μέλος του κλήρου δεν διέμενε σε αυτό». Το πατριαρχείο «καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο το γεγονός ότι γίνονται στόχος άμαχοι» και «οποιαδήποτε ενέργεια που δεν εγγυάται» την προστασία των αμάχων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή το νέο αποτρόπαιο περιστατικό, εκπρόσωποι της UNRWA σημείωσαν πως σχεδόν 190 εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η UNRWA έχουν υποστεί βομβαρδισμούς αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, με τις ζημιές σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι «άνευ προηγουμένου στην ιστορία του ΟΗΕ». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΗΕ, κατά την πιο πρόσφατη καταμέτρηση (ως την Πέμπτη), «έχουν σκοτωθεί 194 εργαζόμενοι της UNRWA».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.