Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

➽ 294 μέρες γενοκτονίας ➽ 39.175 νεκροί και 90.403 τραυματίες ➽ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ➽ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΗΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΟΥΤΖΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ➽ Τουλάχιστον 21 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας ➽ VIDEO – Tweet ➽ ΟΗΕ: Μειώνονται οι μερίδες τροφίμων στη Γάζα ➽ Ισραηλινές επιθέσεις και στη Δυτική Όχθη ➽ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κυνική, προκλητική και δήθεν… ανήξερη η ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Τουλάχιστον 21 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

Πηγή φωτο: Χ

Παρασκευή 26/07/2024 - 18:50

Συνεχείς βομβαρδισμούς στρατιωτικών ελικοπτέρων, μαχητικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροπλάνων δέχονται και σήμερα οι κάτοικοι κυρίως κεντρικών και νότιων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται και πάλι κατά δεκάδες.

Ο νεότερος απολογισμός κατά την 294η μέρα του πολέμου ανέφερε 39.175 νεκρούς και 90.403 τραυματίες.

Και ενώ το μακελειό συνεχίζεται, οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η κυνική, προκλητική και δήθεν… ανήξερη η ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού (βλ. κάτω) αλλά και η εικόνα με τους «Δημοκρατικούς» και «Ρεπουμπλικάνους» να χειροκροτούν όρθιοι τον σφαγέα Νετανιάχου πριν 3 μέρες στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ.

Σήμερα, λοιπόν, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. Σύμφωνα με το Al Jazeera, τουλάχιστον 18 σοροί έφτασαν σήμερα το πρωί στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε σε επίθεση σε κτίριο κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ. Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή σε κατοικία στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

Παρά το μακελειό που έχει προκαλέσει το Ισραήλ, οι στρατιωτικές του δυνάμεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σκληρή αντίσταση στη Γάζα. Οι Ταξιαρχίες Al-Quds, η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά των ισραηλινών δυνάμεων γύρω από το πέρασμα της Ράφα. Η ομάδα είπε επίσης ότι συμμετείχε σε σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις από χθες το βράδυ στα ανατολικά του Χαν Γιουνίς, χρησιμοποιώντας πολυβόλα και αντιαρματικές οβίδες.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη νότια Γάζα.

Μειώνουν τις μερίδες τροφίμων στη Γάζα

Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική καταστροφή στην πολύπαθη Λωρίδα, παραμένει σε επικίνδυνα επίπεδα, με την πείνα και τις ασθένειες να θερίζουν. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις μερίδες τροφίμων στη Γάζα «για να εξασφαλίσει ευρύτερη κάλυψη για τους νεοεκτοπισμένους».

Σε μια ανάρτηση στο X, πρόσθεσε ότι οι προμήθειες είναι σπάνιες στην κεντρική και νότια Γάζα, καθώς σχεδόν δεν υπάρχουν εμπορικές παροχές.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ κατηγόρησε το Ισραήλ για την έναρξη του λιμού στη Γάζα, κατηγορώντας το ότι διεξήγαγε μια «στοχευμένη εκστρατεία λιμοκτονίας», κυρίως εμποδίζοντας την παροχή βοήθειας, καθώς και μέσω του ανηλεούς βομβαρδισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για τα πυρά κατά τριών νηοπομπών βοήθειας του ΟΗΕ μεταξύ Κυριακής και Τρίτης στη Γάζα.

Ισραηλινές επιθέσεις και στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές επιθέσεις και η καταστολή συνεχίζονται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν επτά Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομής κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Askar στην ανατολική περιοχή της Ναμπλούς, βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων μαχητών και ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της εισβολής στην πόλη Τζενίν και στον προσφυγικό καταυλισμό της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Εξάλλου, ο Μουσταφά Μοχάμεντ Αμπού Άρα, ηγέτης της Χαμάς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πέθανε υπό ισραηλινή κράτηση, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Επιτροπή Κρατουμένων.

Ο 63χρονος, ο οποίος πέθανε μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο από τη φυλακή Ramon στο νότιο Ισραήλ, συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο και είχε υποβληθεί σε βασανιστήρια και στερήθηκε ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η κλοπή της παλαιστινιακής γης μέσα από τους παράνομους οικισμούς.

Η Peace Now Israel, μια ισραηλινή οργάνωση, λέει ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, το Ισραήλ έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 25 παράνομους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Παραμένει η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο

Φωτο αρχείου

Η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεσμπολάχ λέει ότι έπληξε με ρουκέτες θέσεις του Ισραήλ στα κατεχόμενα λιβανικά εδάφη.

Η ομάδα ανέφερε στο Telegram ότι το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίθεση στους λόφους Κφαρτσούμπα και στις κατεχόμενες φάρμες Σιμπα, χωρίς να διευκρινίσει τα αποτελέσματα των επιθέσεων.

Επίσης, η Χεζμπολάχ είπε ότι χρησιμοποίησε κατευθυνόμενο πύραυλο για να στοχεύσει ένα «τεχνικό σύστημα» σε τοποθεσία του ισραηλινού στρατού κοντά στο χωριό Ramyah του νότιου Λιβάνου.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την βάρβαρη επίθεσή του στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, μεγαλώνοντας συνεχώς τους κινδύνους για την επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

902

*

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κυνική, προκλητική και δήθεν… ανήξερη η ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν έκρυψε με ποιους τάσσεται η Κομισιόν και ο Ζ. Μπορέλ, απαντώντας σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τις κυρώσεις στον βουλευτή του Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα (Hadash) και μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ Ofer Cassif από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Με πρόσχημα ότι «δεν γνωρίζει τις ακριβείς δηλώσεις του κ. Ofer Cassif» ο ύπατος εκπρόσωπος δεν σχολιάζει την ποινή που του επιβλήθηκε, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί, ενώ ο κόσμος το έχει «τούμπανο» ότι η ποινή επιβλήθηκε στον Cassif «λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου στην Παλαιστίνη».

Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, τη στιγμή που οι ωμότητες και τα εγκλήματα πόλεμου του ισραηλινού κατοχικού κράτους σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού ξεπερνούν κάθε αρρωστημένη φαντασία ο ύπατος εκπρόσωπος εκφράζει επίσης ανησυχία «για την εμπρηστική ρητορική που χρησιμοποιούν ορισμένοι εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης». Το πρόβλημα που εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση επομένως είναι τα «λόγια» και όχι η ίδια η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 39 χιλιάδες να έχουν χάσει τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και χιλιάδες παιδιά, 90 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, πάνω από 1,9 εκατ. οι εκτοπισμένοι. Την ίδια στιγμή η ΕΕ συνεχίζει να χρηματοδοτεί το Ισραήλ, ενώ συνεχίζει τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία μαζί του.

Η δε επίκληση του Ζ. Μπορέλ ότι «η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς», αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης. Αλήθεια, στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές χώρες της ΕΕ, όπου οι δυνάμεις καταστολής οργίασαν σε βάρος διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης, συλλαμβάνοντας ως «αντισημίτη» όποιον υποστήριζε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού για λεύτερη πατρίδα, γίνονται σεβαστά αυτά τα δικαιώματα;

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ με τη στάση της στηρίζει το κράτος-κατακτητή Ισραήλ πολιτικά, οικονομικά αλλά και στρατιωτικά, γι’ αυτό και αποφεύγει «όπως ο διάολος το λιβάνι» να απαντήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη για να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ. Για Παλαιστίνη λεύτερη, ανεξάρτητη πατρίδα του λαού της. Στηρίζουμε τον αγώνα του ΚΚ Ισραήλ και των φωνών αντίστασης και καταγγελίας της εγκληματικής πολιτικής της  κυβέρνησης Νετανιάχου. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη τους, ο Παλαιστινιακός λαός θα νικήσει», σημειώνει σχετικά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ακολουθούν τα κείμενα της Ερώτησης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-003363/2023

Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος

Η "Επιτροπή Δεοντολογίας" του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ) αποφάσισε να απαγορεύσει στον βουλευτή του "Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα» (Hadash) και μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισραήλ, Ofer Cassif, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για 45 ημέρες λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου στην Παλαιστίνη, όπως άλλωστε διατρανώνουν και εκατομμύρια άνθρωποι σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την υφήλιο.

Σε μία περαιτέρω κλιμάκωση, η ισραηλινή αστυνομία προσήγαγε τον Mohammad Barakeh, πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Παρακολούθησης Ζητημάτων των Αράβων Πολιτών του Ισραήλ, πρώην Βουλευτή της Κνεσέτ, και άλλα πέντε μέλη της Επιτροπής, που συμμετείχαν σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη προστίθεται στις οργανωμένες επιθέσεις και απειλές από φασιστικές οργανώσεις σε νυν και πρώην βουλευτές που αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου. Τέτοιου είδους κυρώσεις και απειλές σε βάρος εκλεγμένων αποτελούν ευθέως φίμωση του δικαιώματος των βουλευτών να ασκούν έλεγχο στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική και στις αποφάσεις του κοινοβουλίου.

Ερωτάται ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής/Ύπατος Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κ. Josep Borell:

Πώς τοποθετείται στην απαράδεκτη πολιτική δίωξη σε βάρος του βουλευτή Ofer Cassif επειδή εναντιώθηκε στη συνεχιζόμενη αιματοχυσία του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων και ζήτησε άμεσο τερματισμό του πολέμου;

Πώς τοποθετείται στο "κυνήγι μαγισσών" που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Ισραήλ εναντίον Αράβων και Εβραίων πολιτών που ζητούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου;

Απάντηση του ύπατου εκπροσώπου/αντιπροέδρου κ. Borrell i Fontelles εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Ofer Cassif έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα βάσει απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας της Knesset γιατί φέρεται να "συνέδεσε περιεχόμενο σχετικό με το Ολοκαύτωμα με την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική σε καιρό πολέμου". Η Επιτροπή δεν γνωρίζει τις ακριβείς δηλώσεις του κ. Ofer Cassif και, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το θέμα αυτό.

Η Επιτροπή ανησυχεί ιδιαίτερα για την εμπρηστική ρητορική που χρησιμοποιούν ορισμένοι εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς, εντός των ορίων που προβλέπονται από τον νόμο, όπως κατοχυρώνεται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επαφή με την αραβική ισραηλινή κοινότητα και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών της».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.