Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ: Ισοπεδωμένες και «σπαρμένες» με πτώματα ολόκληρες συνοικίες στη Γάζα ➽ 280 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 38.345 δολοφονημένοι ➽ 88.295 τραυματίες ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ισοπεδωμένες και «σπαρμένες» με πτώματα ολόκληρες συνοικίες στη Γάζα

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδωμένα και δρόμοι διάσπαρτοι με πτώματα, συνθέτουν το σκηνικό στην συνοικία Σουτζάγια στην Πόλη της Γάζας, μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού.

Έχοντας την στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ, οι κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες νέα εκκαθαριστική επιχείρηση στην Πόλη της Γάζας, βομβαρδίζοντας επανειλημμένα ακόμα και σχολεία που λειτουργούν ως καταφύγια εκτοπισμένων...

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας, Μαχμούντ Μπασάλ, δήλωσε ότι «όλη η γειτονιά είναι μια περιοχή καταστροφής, ακατάλληλη για να σταθεί ο οποιοσδήποτε...». Το 85% των κτιρίων στη συγκεκριμένη περιοχή της πόλης είναι ακατάλληλα, για να μπει κάποιος μέσα, ενώ χιλιάδες πτώματα κάτω από τόνους ερειπίων συμβάλλουν στην εξάπλωση ασθενειών και λοιμώξεων.

Κάτοικοι και εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές καταγγέλλουν ότι ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές βάλλουν αδιακρίτως, ακόμα και σε όσους μπορεί να επιδιώξουν να μαζέψουν νεκρούς για να τους θάψουν...

Υγειονομικοί μαρτυρούν πως τα όπλα που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός έχουν σχεδιαστεί, ώστε πολύ μικρά σκάγια - θραύσματα να εισχωρούν στα σώματα προκαλώντας «φρικτούς τραυματισμούς». Ο βρετανικός «Γκάρντιαν» μετέδιδε δηλώσεις γιατρών ότι «πολλοί από τους θανάτους, τους ακρωτηριασμούς και τα τραύματα που άλλαξαν τη ζωή σε παιδιά τα οποία έχουμε περιθάλψει προήλθαν από την εκτόξευση πυραύλων και οβίδων - σε περιοχές πυκνοκατοικημένες - γεμάτες με πρόσθετα μέταλλα, σχεδιασμένα έτσι ώστε να θρυμματίζονται σε μικροσκοπικά κομμάτια θραυσμάτων... Είδαμε πολλούς λεγόμενους "τραυματισμούς από θραύσματα" που ήταν πολύ, πολύ μικρά, σε σημείο που εύκολα τα χάνει κανείς στην εξέταση, αλλά στο εσωτερικό προκαλούν τεράστια ζημιά...».

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται ασταμάτητα. Τέσσερα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό παιδιού, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ της Ράφας έπειτα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Ταλ ας Σουλτάν, στο δυτικό τμήμα της πόλης, σύμφωνα με τη διεύθυνση της δομής υγείας.

Στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων της Νουσέιρατ, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Σύμφωνα με τον χτεσινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, μόνο οι επίσημα καταμετρημένοι θάνατοι Παλαιστινίων από τις 7 Οκτώβρη έφταναν χτες τους 38.345, οι τραυματισμοί τους 88.295. Ενώ μόνο χτες σκοτώθηκαν πάνω από 50 άτομα.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.