Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Παναττική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας — Διεκδικούν αυξήσεις και μέτρα προστασίας του εισοδήματος (3 VIDEO)

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Παναττική κινητοποίηση τώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Διεκδικούν αυξήσεις και μέτρα προστασίας του εισοδήματος

Στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, κατεβαίνουν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν τώρα νέα παναττική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας.


Δίνουμε το αγωνιστικό μας «παρών», συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, εκ μέρους της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, απευθύνοντας χαιρετισμό στην κινητοποίηση.

 

Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον Νίκο Μηλαπίδη, γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπ. Εργασίας, στον οποίο κατέθεσαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, επιχειρηματολογώντας για τον δίκαιο χαρακτήρα τους και την ανάγκη ικανοποίησής τους.

Από την πλευρά του ο Ν. Μηλαπίδης επικαλέστηκε ότι είναι νέα στα καθήκοντά της η υπουργός Εργασίας Ν. Κεραμέως, ότι χρειάζεται χρόνο για την ενημέρωσή της και ότι θα οριστεί νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αμέσως μετά τη συνάντηση.

Είναι δίκαια τα αιτήματά μας, θέλουμε και απαιτούμε λύση, επεσήμανε μιλώντας στην κινητοποίηση ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού.

- Νομοθετική ρύθμιση και άμεση απόδοση της 13ης και της 14ης πληρωμένης σύνταξης.

- Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 - 2016.

- Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

- Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

- Στις συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται στον επιζώντα και οι δύο συντάξεις, με δικαίωμα επιλογής στο ποια σύνταξη θα κρατήσει ως κύρια και την απόδοση της δεύτερης σύνταξης στο 70% εφ' όρου ζωής.

- Η Εθνική Σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

- Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές Υγείας.

- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

- Κατάργηση των χαρατσιών στις συνταγές για φάρμακα 1 ευρώ και στα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις 3 ευρώ.

- Κατάργηση του 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις χηρείας (του αποβιώσαντος).

- Να ανοίξουν όλες οι δομές Υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

- Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.