Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Κράτος - δολοφόνος: Δηλώνει έτοιμο για επίθεση στον Λίβανο απειλώντας με ανάφλεξη όλη την περιοχή

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΙΣΡΑΗΛ

Έτοιμο για επίθεση στον Λίβανο δηλώνει το κράτος - δολοφόνος απειλώντας με ανάφλεξη όλη την περιοχή

Προ των πυλών βρίσκεται μια στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο, απειλώντας να οδηγήσει σε ανάφλεξη ολόκληρη την περιοχή της Μ. Ανατολής.

Χθες βράδυ το Συμβούλιο Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησής εξουσιοδότησε τον πρωθυπουργό, Μπ. Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας, Γ. Γκάλαντ να «αποφασίσουν για τον τρόπο και τον χρόνο της ανταπόδοσης» εναντίον της Χεζμπολάχ», ανακοινώθηκε, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες. 

Η Χεζμπολλάχ θα το πληρώσει «ακριβά», απείλησε ο Μπ. Νετανιάχου, που επέστρεψε χθες Κυριακή από τις ΗΠΑ.

Οι απειλές του Ισραήλ και των συμμάχων του, διατυπώνονται με πρόσχημα το μακελειό σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην πόλη Ματζντάλ Σαμς, στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, κυρίως εφήβους και παιδιά από την κοινότητα των Δρούζων.

Η  κοινότητα των Δρούζων βρίσκεται στο υψίπεδο του Γκολάν που καταλήφθηκε κατά τα δυο τρίτα από τον ισραηλινό στρατό του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967.

Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολλάχ, Μοχάμεντ Αφίφ, αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ η οργάνωση δήλωσε στα Ηνωμένα Έθνη ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο αναχαίτισης.

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να κατηγορήσει την Χεζμπολλάχ πως διέπραξε αυτή τη «φρικιαστική» επίθεση. «Επρόκειτο για δική του ρουκέτα, που εκτοξεύθηκε από περιοχή υπό τον έλεγχό του», ισχυρίστηκε με ανακοίνωση του που υπογράφεται από την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Έ. Γουότσον.

Το Ιράν προειδοποιεί για τις συνέπειες της ισραηλινής επίθεσης

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ εναντίον των «συνεπειών» που θα είχε μια ευρείας κλίμακας επίθεση στον Λίβανο. Κάθε νέα «περιπέτεια» του Ισραήλ θα μπορούσε να «οδηγήσει σε επιδείνωση» του «πολέμου στην περιφέρεια», είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ, Νάσερ Κανάνι.

Ο Λίβανος κάλεσε να διενεργηθεί «διεθνής έρευνα» και προειδοποίησε ότι επίθεση του Ισραήλ στην επικράτειά του μπορεί να προκαλέσει περιφερειακή ανάφλεξη.

Η Αίγυπτος, που μεσολαβεί μαζί με το Κατάρ και τις ΗΠΑ στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Ισραήλ και της Χαμάς, προειδοποίησε εναντίον των «κινδύνων του ανοίγματος νέου μετώπου στον Λίβανο».

Η Συρία κατήγγειλε τις «ψευδείς κατηγορίες» του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, δήλωσε πως «όπως εισήλθαμε στο Καραμπάχ και τη Λιβύη, έτσι θα κάνουμε και στο Ισραήλ», ενώ τα υπουργεία Εξωτερικών του Ισραήλ και της Τουρκίας αντάλλαξαν βαριούς χαρακτηρισμούς. 

«Μπορεί να πρόκειται για αστοχία, ή για πύραυλο της ισραηλινής αντιαεροπορικής άμυνας που εκτοξεύθηκε για να αναχαιτιστεί στόχος στον αέρα», εκτίμησε ο Ριάντ Καουάτζι, διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατιωτικών Αναλύσεων της Εγγύς Ανατολής και του Κόλπου (INEGMA).

Χθες Κυριακή, η Χεζμπολλάχ απομάκρυνε εσπευσμένα μέλη της από θέσεις στον νότιο Λίβανο, μετά τις ισραηλινές απειλές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.