Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Κούβα: Μια Πατρίδα για όλον τον κόσμο ➽ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ➽ Συνάντηση με την Ένωση Νέων Κομμουνιστών Κούβας

*

ΚΚΕ: Αντιπροσωπεία στην Κούβα

*

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Συνάντηση με την Ένωση Νέων Κομμουνιστών Κούβας

Κυριακή 14/07/2024 - 14:41

Η προσπάθεια της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας (UJC), της οργάνωσης νεολαίας του ΚΚ Κούβας, να ενισχύσει την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική δουλιά της στη νεολαία της χώρας, στις γενιές που μεγαλώνουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα απέναντι στην Κούβα, ευρισκόμενες μάλιστα στο στόχαστρο μιας συστηματικής καμπάνιας παραπληροφόρησης και προσπάθειας χειραγώγησης από ιμπεριαλιστικά επιτελεία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Παρασκευή το απόγευμα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κούβα με την Μίρτια Χούλια Μπροσάρντ Ορις, υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της UJC.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ιστορική έδρα της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών της Κούβας στην Αβάνα, ένα κτίριο στο οποίο πραγματοποιούνταν οι συναντήσεις του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, με τo Γραφείο της UJC. Με αυτήν την έννοια, όπως ειπώθηκε στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, το κτίριο διατηρείται ως ένα σύμβολο της συνέχειας της Κουβανικής Επανάστασης από τις νέες γενιές και σε αυτό μεταξύ άλλων υποδέχεται η UJC τους καλεσμένους της.

Η Μίρτια Χούλια Μπροσάρντ Ορις επισήμανε ότι με βάση τις αποφάσεις του 12ου Συνεδρίου της UJC που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλη, η Οργάνωση δρα για την ισχυροποίησή της και την ενίσχυση της παρέμβασής της στους νέους της Κούβας, η πλειοψηφία των οποίων έχει γεννηθεί στη διάρκεια και μετά την “ειδική περίοδο” που ακολούθησε την αντεπαναστατική ανατροπή της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών κρατών στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι νέοι της Κούβας, τόνισε, έχουν γνωρίσει μια χώρα που πάντα παλεύει να ξεπερνά οικονομικά προβλήματα από την εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ, την ίδια ώρα που βρίσκονται οι ίδιοι στο στόχαστρο μιας άλλου είδους επίθεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προσπαθούν μέσα από το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα εργαλεία να τους προσεταιριστούν, να προβάλλουν μια επίπλαστη πραγματικότητα για τον καπιταλισμό και να ρίξουν σπόρους αμφισβήτησης για την ηγεσία και το σύστημα της χώρας, ότι δήθεν αυτά φταίνε για τα προβλήματα.

Αποστολή της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας, υπογράμμισε, είναι η ενίσχυση της ιδεολογικής – πολιτικής δουλειάς στους νέους και τις νέες όλης της Κούβας, για να συνεχίσει ο Σοσιαλισμός να είναι το μέλλον της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, η UJC δίνει έμφαση στην οργανωτική της ενίσχυση και την ενίσχυση της λειτουργίας της, στο πώς η Οργάνωση Βάσης θα γίνεται το κύτταρο γύρω από το οποίο θα συγκεντρώνεται όλη η δράση των μελών αλλά και των φίλων της UJC, πώς τα μέλη της θα είναι πλήρως ενταγμένα σε όλα όσα χρειάζονται για την ανάπτυξη της χώρας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόσφατη ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Καινοτομίας, για νέους με πρακτική και ερευνητική πείρα σε τομείς της οικονομίας και της επιστήμης που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη, στις Φοιτητικές Μπριγάδες Εργασίας που συμμετέχουν σε μια σειρά αποστολές και καθήκοντα σε όλη τη χώρα, για την συμβολή στην παραγωγή αλλά και για τη δουλιά με νέους που έχουν βρεθεί εκτός εκπαίδευσης και εκτός εργασίας, με έφηβες εγκύους κ.ά.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι με την εκτίναξη της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ τίθεται η ανάγκη ο λαός και η νεολαία να είναι έτοιμοι να υπεραπιστούν την πατρίδα τους, και σε αυτό το πλαίσιο η UJC στηρίζει με τη δράση της την στρατιωτική θητεία των νέων ανδρών και την εθελοντική στράτευση για τις νέες γυναίκες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ευχαρίστησε για την ενημέρωση για τη δουλειά της UJC, επισημαίνοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο της στην επαναστατική διαδικασία, τη συμβολή της στο πλευρό του ΚΚ Κούβας, για να διαπαιδαγωγείται η νέα γενιά κομμουνιστών και να παίρνει τα ηνία στα χέρια της.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις προσπάθειες και τις σημαντικές επιτυχίες που έχει στην Ελλάδα η ΚΝΕ στο πλευρό του Κόμματος, δίνοντας σχετικά παραδείγματα, όπως το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο των νέων κομμουνιστών στα πανεπιστήμια κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές, με ποσοστό σχεδόν 33%.

Επισημαίνοντας τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο με τις οικονομικές κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, την ένταση της επίθεσης σε εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, καθώς και την πολύμορφη ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Κούβας με αιχμή τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ και την ένταξή της στην λίστα των δήθεν “κρατών χορηγών της τρομοκρατίας”, ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πάλη και τη δράση που αναπτύσσει το ΚΚΕ σε όλα αυτά τα μέτωπα.

Το ΚΚΕ, τόνισε καταλήγοντας, θα συνεχίσει να είναι σταθερός σύμμαχος της πάλης του κουβανικού λαού, του ΚΚ Κούβας και της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας, στον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα που δίνουν.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.