Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΓΑΖΑ ➽ Ιουδαιοναζί δολοφόνοι ➽ Με συνένοχο την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 30 τουλάχιστον νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο που στέγαζε αμάχους ➽ 295 μέρες γενοκτονίας ➽ 39.258 νεκροί ➽ 90.589 τραυματίες ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο που στέγαζε αμάχους

 

Φωτό: Από τη νέα δολοφονική ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ

Μία ακόμα πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε το Ισραήλ, προσθέτοντας άλλο ένα έγκλημα στη γενοκτονία από το κράτος - δολοφόνο σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ενώ ο κατοχικός ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών της Χαν Γιούνις, διευρύνοντας τις επιχειρήσεις του στην πόλη της νότιας Γάζας, όπου από τη Δευτέρα έχουν σκοτωθεί περίπου 170 Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.

Συνολικά, στις 295 μέρες ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 39.258 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 90.589, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν άλλοι 103.

Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι νεκροί από επιδρομή σε σχολείο στην κεντρική Γάζα

Στη νέα θηριωδία του, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου αεροπορική επιδρομή σε σχολείο που στέγαζε αμάχους στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ της κεντρικής Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, και τραυματίζοντας άλλους 100, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η Ντέιρ αλ Μπάλαχ είναι μία από τις περιοχές με τους περισσότερους εκτοπισμένους αμάχους Παλαιστινίους. Πολλοί από τους εκτοπισμένους επιχειρούν να βρουν καταφύγιο σε ό,τι έχει απομείνει από σχολεία και νοσοκομεία, ωστόσο το Ισραήλ χτυπά συστηματικά και αυτές τις υποδομές.

Επιβεβαιώνοντας την επίθεση στο σχολείο, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε κατά τη συνήθη προπαγάνδα του ότι στοχοθέτησε «ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου Καντίτζα στην κεντρική Γάζα».

Οι τραυματίες, πολλοί από τους οποίους γυναίκες και παιδιά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Αλ Ακσα του Ντέιρ αλ Μπαλάχ, ενώ κάποιοι μετέβησαν εκεί πεζή με αιματοβαμμένα ρούχα.

Εικόνες του CNN μέσα από το νοσοκομείο δείχνουν πτώματα ανθρώπων, με παιδιά μεταξύ των νεκρών. Η αίθουσα επειγόντων περιστατικών έχει κατακλυστεί από θύματα και αδυνατεί να περιθάλψει περισσότερους ασθενείς. Ανθρωποι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα στα πατώματα. Ενα μικρό αγόρι φτάνει στο νοσοκομείο τραυματισμένο και λίγο αργότερα πεθαίνει, με τις λέξεις «αγνώστων στοιχείων» γραμμένες στο στομάχι του...

Κλιμακώνεται το μακελειό στην Χαν Γιούνις - Νέες ισραηλινές εντολές εκκένωσης

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών της Χαν Γιούνις, για δεύτερη φορά μέσα σε μία βδομάδα, διευρύνοντας τις δολοφονικές του επιχειρήσεις μέσα και γύρω από αυτήν την πόλη της νότιας Γάζας, από όπου έχουν ήδη εκτοπιστεί για πολλοστή φορά δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εδώ και μέρες.

Το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πάνω από 180.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί από την Χαν Γιούνις από τη Δευτέρα, από τότε που ξεκίνησε η νέα επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε τη Δευτέρα εντολή για την εκκένωση τμημάτων της Χαν Γιουνίς, συμπεριλαμβανομένου τομέα που είχε προηγουμένως κηρυχθεί δήθεν «ασφαλής ανθρωπιστική ζώνη».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αμυνας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στη Χαν Γιούνις έχει αφήσει πίσω της περίπου 170 νεκρούς Παλαιστίνιους και εκατοντάδες τραυματίες, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μαχμούντ Μπασάλ.

Την Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περισυνέλεξε από τη Χαν Γιούνις τα πτώματα πέντε Ισραηλινών, εκ των οποίων οι 4 ήταν στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στις μάχες κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Αλλες θανατηφόρες επιθέσεις από το Ισραήλ εξαπολύθηκαν στην περιοχή Αλ Μούφτι και στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι.

Παράλληλα τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλοι 9 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, σε επίθεση ισραηλινού drone στον προσφυγικό καταυλισμό Balata στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Παλαιστινιακή Αρχή: Οι ΗΠΑ δίνουν «πράσινο φως» για τις σφαγές από το Ισραήλ

Καταγγέλλοντας το νέο έγκλημα του ισραηλινού στρατού εναντίον αμάχων στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ο Nabil Abu Rudeineh, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μ. Αμπάς, κατήγγειλε την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το αμερικανικό Κογκρέσο για την πλήρη στήριξη που παρέχουν στις σφαγές του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου στις ΗΠΑ, επισήμανε: «Το πράσινο φως που έλαβε ο Νετανιάχου από την αμερικανική κυβέρνηση τον έκανε να συνεχίσει την επίθεση και τις συνεχιζόμενες σφαγές κατά του παλαιστινιακού λαού, η τελευταία από τις οποίες ήταν η φρικτή σφαγή που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους ως αποτέλεσμα της επίθεσης του κατοχικού στρατού σε σχολείο που φιλοξενεί χιλιάδες εκτοπισμένους στην πόλη Ντέιρ αλ Μπαλάχ».

Ο Abu Rudeineh πρόσθεσε ότι αυτές οι βάναυσες σφαγές είναι ευθύνη της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου, που χειροκρότησαν τον Νετανιάχου και προσφέρουν πολιτική και οικονομική βοήθεια και όπλα στην ισραηλινή κατοχή για να συνεχίσουν να βομβαρδίζουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.