Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Κούβα: Μια Πατρίδα για όλον τον κόσμο ➽ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ➽ Το ΚΚΕ θα εντείνει ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας

*

ΚΚΕ: Αντιπροσωπεία στην Κούβα

*

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Το ΚΚΕ θα εντείνει ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας (ΦΩΤΟ)

Με επίσκεψη στην κρατική σοσιαλιστική βιομηχανία ηλεκτρονικής «Καμίλο Σιενφουέγος», καθώς και συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών Αναγιάνσι Ροντρίγκες ολοκληρώνεται σήμερα τη Δευτέρα 15 Ιούλη η επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κούβα από τις 10 Ιούλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μετά από πρόσκληση του ΚΚ Κούβας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην χώρα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε μια σειρά από σημαντικές και ενδιαφέρουσες επαφές και συναντήσεις, μεταξύ άλλων με την ηγεσία του ΚΚ Κούβας, της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας, της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της χώρας, της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, καθώς και επισκέψεις στο Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών, στο Κέντρο Φιντέλ Κάστρο Ρους, το Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας.

 

Μέσα από αυτό το πλούσιο πρόγραμμα, η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε αναλυτικά και ζωντανά για την πραγματικότητα στην χώρα, για τις συνέπειες της εντεινόμενης ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας εναντίον της Κούβας, για τον αγώνα του κουβανικού λαού και της ηγεσίας του. Με αυτά τα εφόδια, το ΚΚΕ θα εντείνει ακόμα περισσότερο τις πολύμορφες πρωτοβουλίες του, μέσα στη Βουλή, στο ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα μέσα στον ελληνικό λαό και τη νεολαία, για να ενισχυθεί η αλληλεγγύη στην Κούβα και τον λαό της, ενάντια στον αποκλεισμό της χώρας από τις ΗΠΑ και ενάντια στην ένταξη της Κούβας στην απαράδεκτη λίστα της Ουάσινγκτον με τα κράτη που είναι δήθεν «χορηγοί της τρομοκρατίας».

Το Σαββατοκύριακο, μετά την ξενάγηση στο Κέντρο Φιντέλ Κάστρο Ρους, η οποία ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στην ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης, στη ζωή και τη δράση του Φιντέλ, πραγματοποιήθηαν ξεναγήσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην παλιά πόλη της Αβάνας και στο κάστρο της πόλης, το σύμπλεγμα Μόρο – Καμπάνιας, τα οποία αποτελούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η ξενάγηση στην Αβάνα ξεκίνησε από το σημείο στο οποίο ιδρύθηκε η πόλη πριν από σχεδόν 505 χρόνια, τον Νοέμβρη του 1519 και συνεχίστηκε σε άλλα εμβληματικά κτίρια της περιοχής, όπως το κτίριο που αποτελούσε κυβερνείο στη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας, στη συνέχεια έγινε το πρώτο προεδρικό μέγαρο, ενώ από το 1967 και έπειτα λειτουργεί ως μουσείο, ένα από τα συνολικά 60 μουσεία στην περιοχή.

Αντίστοιχα, το κάστρο της Αβάνας που δεσπόζει στην είσοδο του κόλπου της πόλης, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο που έχτισαν οι Ισπανοί αποικοκράτες στην αμερικανική ήπειρο, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της πόλης για τη συνολικότερη αποικιακή εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής.

Από τη νίκη της Επανάστασης το 1959 και μετά, αποτελεί επισκέψιμο στρατιωτικό πάρκο, φιλοξενώντας παράλληλα μια σειρά εκθέσεις, πολιτιστικές δράσεις κ.ά. Στις εγκατάστάσεις του κάστρου μάλιστα έζησε για 3 μήνες μετά τη νίκη της Επανάστασης ο Τσε Γκεβάρα, σε χώρο που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο για τον μεγάλο επαναστάτη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρακολούθησε επίσης τον παραδοσιακό βραδινό κανονιοβολισμό στο κάστρο, ο οποίος σηματοδοτούσε στα χρόνια της αποικιοκρατίας το καθημερινό νυχτερινό κλείσιμο του λιμανιού της Αβάνας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.