Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ➽ Εντείνει τις δολοφονικές επιθέσεις το κράτος - δολοφόνος, προκαλώντας αλλεπάλληλες σφαγές ➽ Η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται απ' άκρη σε άκρη ➽ Φρικτά βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές ➽ Μαρτυρικός θάνατος νεαρού με σύνδρομο Down ➽ 285 μέρες γενοκτονίας με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ 38.713 νεκροί ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Εντείνει τις δολοφονικές επιθέσεις το κράτος - δολοφόνος, προκαλώντας αλλεπάλληλες σφαγές (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πηγή φωτό: Associated Press

Εντείνονται τις τελευταίες μέρες οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας μακελειό σε σχολεία, προσφυγικούς καταυλισμούς και άλλες κατοικημένες περιοχές. 

Η Πολιτική Προστασία του Παλαιστινιακού θύλακα ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από πέντε ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Τα πλήγματα έγιναν σε σχολείο που διαχειρίζεται η UNRWA και σε τζαμί στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ, κοντά σε πρατήριο καυσίμων στο Αλ Μαουάσι, σε κυκλικό κόμβο στην Μπέιτ Λάχια και σε σπίτι στην Αλ Ζαουάιντα. 

Οι εικόνες από τους Παλαιστίνιους που θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μετά από άλλη μια αιματηρή νύχτα, συγκλονίζουν.

https://twitter.com/WAFANewsEnglish/status/1813148282475962795

Η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίζεται απ' άκρη σε άκρη

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν προκλητικά πως στοχοποίησαν «τρομοκράτες που χρησιμοποιούσαν σχολείο της UNRWA, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα κτηνωδία. Μάλιστα, προκλητικά ισχυρίστηκαν πως έλαβαν «μέτρα» για να μειωθεί ο κίνδυνος να χτυπηθούν άμαχοι στον βομβαρδισμό του σχολείου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, οι βομβαρδισμοί «απ’ άκρου σ’ άκρο της Λωρίδας της Γάζας» είχαν αποτέλεσμα να καταγραφούν «δεκάδες θάνατοι και τραυματισμοί». Όπως ανακοινώθηκε, βομβαρδισμός έγινε «μερικές δεκάδες μέτρα» από κέντρο του ΟΗΕ, στη Ντέιρ αλ Μπάλα, μια κοινότητα στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου όπου βρίσκονται πολλοί εκτοπισμένοι.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, διεμήνυσε πως θα ενταθούν οι σφαγές από τον στρατό των μακελάρηδων, λέγοντας πως θα «αυξήσει περαιτέρω την πίεση» στη Χαμάς.

Η Χαμάς «υφίσταται αυξανόμενη πίεση διότι την χτυπάμε, εξαλείφουμε ανώτερα στελέχη της και χιλιάδες τρομοκράτες. Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την πίεση», είπε. 

https://twitter.com/QudsNen/status/1813324244824285449

https://twitter.com/QudsNen/status/1813456566428840017

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 38.713 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας. Οι βομβαρδισμοί χειροτερεύουν την ανθρωπιστική καταστροφή στην Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα ο Παλαιστινιακός λαός να βρίσκεται πέραν των άλλων αντιμέτωπος με την πείνα, την δίψα και την κατάρρευση των νοσοκομείων.

Φρικτά βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές

Την ίδια ώρα, οι μαρτυρίες για τα φρικτά βασανιστήρια που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές αποκαλύπτουν μια ακόμη πλευρά της απίστευτης βαρβαρότητας του κράτους - δολοφόνου απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό που μάχεται απέναντι σε «θεούς και δαίμονες» για την δική του πατρίδα. 

Δικηγόρος της Επιτροπής Κρατούμενων και Πρώην Κρατούμενων, ανέφερε ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους στην φυλακή Ofer υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση, αφού τους έβγαλαν τα ρούχα και τους ξυλοκόπησαν σε ευαίσθητα μέρη. Επίσης, αστυνομικοί σκύλοι επιτίθενται στα σώματα των κρατουμένων, ενώ τα χέρια τους είναι δεμένα πίσω από τα κεφάλια τους.

Στην συγκεκριμένη φυλακή υπάρχουν περισσότεροι από 100 άρρωστοι και τραυματίες κρατούμενοι, χωρίς θεραπεία, που στοιβάζονται σε τσιμεντένια δωμάτια που δεν διαθέτουν αερισμό και περιέχουν σιδερένια κρεβάτια χωρίς στρώματα ή κουβέρτες. Οι κρατούμενοι τρώνε με χειροπέδες και κάθε κρατούμενος έχει ένα γεύμα όλη την ημέρα, το οποίο αποτελείται από 100 γραμμάρια ψωμί, ένα αγγούρι ή ντομάτα και μια πολύ μικρή ποσότητα γάλακτος.

Οι φυλακές Ofer έχουν δύο πτέρυγες βασανιστηρίων μέσα στα δωμάτια και οι κρατούμενοι δεν φαίνονται κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων τους, αλλά ακούγονται μόνο οι κραυγές τους. Πρόσφατα, οι ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε όλους τους κρατούμενους, σπάζοντας τους χέρια και πόδια.

Μαρτυρικός θάνατος νεαρού με σύνδρομο Down

Aποτροπιασμό προκαλεί επίσης ο μαρτυρικός θάνατος 24χρονου Παλαιστίνιου με Σύνδρομο Down, από επίθεση εκπαιδευμένου σκύλου του ισραηλινού στρατού στην Πόλη της Γάζας στις 3 Ιούλη.

Σε ρεπορτάζ του BBC που μεταδόθηκε χτες αποκαλύπτεται ότι ο νεαρός τραυματίστηκε άσχημα από την άγρια επίθεση του σκύλου και αφέθηκε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες να πεθάνει μόνος και αβοήθητος στο σπίτι του, αφού απομάκρυναν διά της βίας την οικογένειά του.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.