Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ➽ Απεργία και συγκεντρώσεις σήμερα για να μην περάσει η διάλυση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης ➽ Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στη Βουλή ➽ Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη ➽ Κινητοποιήσεις και σε άλλε πόλεις

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Απεργία και συγκεντρώσεις σήμερα για να μην περάσει η διάλυση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης

Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στη Βουλή και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 29/07/2024 - 08:17

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα  Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία από όλη την Υγεία, καθώς συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που διαλύει τις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. 

Αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η ΠΟΕΔΗΝ, Ενώσεις Ιατρών και Ιατρικοί Σύλλογοι.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στη Βουλή, όπου εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, θεραπευόμενοι και απόφοιτοι, σύλλογοι οικογένειας, εργαζόμενοι στην Πρόληψη, θα ενώσουν τις φωνές τους, απαιτώντας να μην ψηφισθεί και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - ταφόπλακα στις δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, πρόληψης και απεξάρτησης.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί καλεί στην συγκέντρωση στην Βουλή. «Απαιτούμε το σχέδιο – νόμου να αποσυρθεί! Τους λέμε ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνει στα χαρτιά. Ο αγώνας όλων μας δεν σταματά, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός διεκδίκησης, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της έρευνας, για σύγχρονες και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης κάτω από την αποκλειστική ευθύνη και τον έλεγχο του κράτους», επισημαίνει.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στην συγκέντρωση απευθύνουν η ΕΙΝΑΠ, το Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, καθώς και η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Αντίστοιχα στην Περιφέρεια, έχουν προγραμματιστεί διαμαρτυρίες με αποφάσεις Σωματείων.

Στην Θεσσαλονίκη, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σύλλογοι και φορείς στην ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, καθώς και εργατικά σωματεία καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Επίσης, καλούν σε απογευματινό συλλαλητήριο στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ., στα Λιοντάρια. Στην κινητοποίηση καλούν ακόμη η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου.

Στα Χανιά, θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.