Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Διαμηνύει πως θα συνεχίσει με «ήθος» την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ➽ ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το ήδη πανάκριβο ρεύμα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το ήδη πανάκριβο ρεύμα

Παρασκευή 05/07/2024 - 18:02

Σε σχόλιό του, σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την ακρίβεια (βλ. κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη γνωστή του τακτική. Από τη μία, εμφανίζει μια εικονική πραγματικότητα περί δήθεν “μείωσης των τιμών” στο σούπερ μάρκετ, όταν τα ίδια τα στοιχεία που επικαλείται αποτυπώνουν μια σοκαριστική αύξηση 30% την τελευταία διετία. Από την άλλη, συνεχίζει και μετεκλογικά την κοροϊδία της προεκλογικής αλληλογραφίας με την κ. Φον Ντερ Λάιεν, παρουσιάζοντας τους “εμπρηστές” της ακρίβειας σαν “πυροσβέστες”.

Την ίδια στιγμή που παίζεται αυτό το κακόγουστο θέατρο, οι λαϊκές οικογένειες μαθαίνουν ότι θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το ήδη πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα στους λογαριασμούς του Ιουλίου, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της “απελευθέρωσης” της αγοράς ενέργειας, των χρηματιστηρίων και της “πράσινης” μετάβασης, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων της ΕΕ και του συστήματος».

902

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Διαμηνύει πως θα συνεχίσει με «ήθος» την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Παρασκευή 05/07/2024 - 11:54

Την επιμονή του «σε ζητήματα ήθους και ύφους της πολιτικής συμπεριφοράς» διαφήμισε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να φτιασιδώσει την πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικά για το θέμα της ακρίβειας, σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι που στενάζουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ισχυρίστηκε πως «για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία που δείχνουν όχι απλά περιορισμό του πληθωρισμού αλλά και πραγματική αποκλιμάκωση των τιμών στο σούπερ μάρκετ», γιατί τάχα «ο πόλεμος τον οποίο έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια αρχίζει και φαίνεται από τα αποτελέσματα». Συμπλήρωσε, δε, πως «θα εξακολουθούμε να επιμένουμε σε μία αγορά η οποία λειτουργεί με διαφάνεια, με σωστούς κανόνες, με πραγματικό ανταγωνισμό, χωρίς ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές» καταστάσεις, λες και δεν είναι ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η κυριαρχία των ομίλων που εκτοξεύουν τις τιμές στο Θεό. 

Με αφορμή τις αθλιότητες του Λ. Αυγενάκη, υποστήριξε ότι «δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές» συμπεριφορές «όσων κατέχουν εξουσία οι οποίες προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μία διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται μ' έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που θα φερόταν ο οποιοσδήποτε πολίτης», αποσιωπώντας ότι μια πολιτική που υποτιμά και εχθρεύεται τον εργαζόμενο λαό λειτουργεί ως θερμοκήπιο.

Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε πως τέτοιες συμπεριφορές «τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τη μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε να ξαναχτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες». 

Διεμήνυσε, επίσης, πως μετά τις ευρωεκλογές «η κυβέρνηση εισέρχεται σε μία περίοδο όπου όλη μας η προσοχή επικεντρώνεται και πάλι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη». Μόνο που η «καθημερινότητα του πολίτη» συνθλίβεται από τα μέτρα της κυβέρνησης όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας που καθιερώνει την απλήρωτη εργασία, από την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, από την εμπορευματοποίηση της Υγείας, από τους καθηλωμένους μισθούς, από την ακρίβεια που κατατρώει το λαικό εισόδημα, δηλαδή από όλα αυτά που έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.