Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

270 μέρες γενοκτονίας ➽ Με θεατή την ΕΕ των ΗΠΑνθρώπων ➽ Οι ιουδαιοναζί συνεχίζουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ➽ 37.900 νεκροί ➽ 86.060 τραυματίες ➽ 23 Παλαιστίνιοι νεκροί το τελευταίο 24ωρο ➽ Το Ισραήλ διέταξε άμεση εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς, ενόψει νέας επίθεσης ➽ 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι υπό ισραηλινή πολιορκία ➽ 32 από τα 36 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας με ζημιές ➽ Τα 20 εκτός λειτουργίας ➽ VIDEO - Tweet

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το Ισραήλ διέταξε άμεση εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς, ενόψει νέας επίθεσης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δολοφονικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ σε όλη τη Γάζα, ενώ ο ισραηλινός στρατός διέταξε την άμεση εκκένωση των ανατολικών περιοχών της Χαν Γιουνίς, κάτι που προοιωνίζεται μία άμεση στρατιωτική επιχείρηση από το κράτος-δολοφόνο.

Στις 269 μέρες των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 37.900 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 86.060. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν μετά τον βομβαρδισμό ενός σπιτιού από τον ισραηλινό στρατό στην ανατολική περιοχή της Χαν Γιουνίς, σύμφωνα με τοπικές αναφορές. Βίντεο που επαληθεύτηκε από το «Al Jazeera» δείχνει την άφιξη των τριών σορών και των έξι τραυματιών στο Νοσοκομείο «Nasser» στη νότια πόλη Khan Younis της Γάζας.

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με καθυστέρηση επειδή το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο που ήταν πιο κοντά τους δεν μπόρεσε να τους υποδεχτεί λόγω ισραηλινής εντολής εκκένωσης.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ασθενείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο και χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Χαν Γιουνίς έφυγαν από τους καταυλισμούς τους, καθώς χθες ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την εκκένωση των ανατολικών περιοχών της πόλης, αναφέροντας σε ανάρτησή του: «Πρέπει να εκκενωθείτε αμέσως στην ανθρωπιστική ζώνη», χωρίς να διευκρινίζει πού. Με επόμενη ανάρτησή του, σχεδόν 13 ώρες μετά, τους κάλεσε να κατευθυνθούν προς την «ανθρωπιστική ζώνη αλ Μαουάζι».

Αν και το Ισραήλ χαρακτηρίζει την περιοχή αλ Μαουάζι «ανθρωπιστική ζώνη», δεν έχει σταματήσει να την βομβαρδίζει.

Οι Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν πρόσφατα την περιοχή μετά από ισραηλινές επιθέσεις με τανκς και μαχητικά αεροσκάφη.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ισραηλινά πλήγματα στον καταυλισμό στις 21 Ιούνη, ενώ τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί σε άλλη επίθεση στις 28 Μάη, σύμφωνα με αξιωματούχους της Γάζας.

Ακόμη και η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος εκκένωσε την προσωρινή της έδρα στο αλ Μαουάζι στις 29 Ιούνη.

Η εντολή εκκένωσης που εκδόθηκε για τα ανατολικά της Χαν Γιουνίς «συνήθως σημαίνει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα εισέλθουν στην περιοχή εντός 24 ωρών», ανέφεραν δύο αμερικανικά στρατιωτικά think-tank, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου και το Critical Threats Project (CTP) στην τελευταία έκθεσή τους.

Προσθέτουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί από τη Χαν Γιουνίς στις 7 Απρίλη αλλά η «ανασύσταση» των δυνάμεων της Χαμάς στην πόλη είναι πιθανώς πίσω από την επικείμενη χερσαία επιχείρηση.

Οι μαχητές της Χαμάς φαίνεται να έχουν επίσης «ανασυγκροτηθεί τουλάχιστον εν μέρει» και στη Σουτζάγια, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν για τελευταία φορά εκεί τον Απρίλη, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: Associated Press

Παρ' όλα αυτά, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτίμησε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της επιχείρησης για την εξάλειψη του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου, υποδεχόμενος απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην Ιερουσαλήμ.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου υποδηλώνουν ότι οι ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζουν στο τέλος τους. Ωστόσο, όπως έχει διαμηνύσει, ισραηλινές δυνάμεις θα παραμείνουν σε στρατηγικά σημεία του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Al Jazeera», «Quds», Wafa)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.