Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΛΑΡΚΟ: Ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες ➽ Παναγιώτης Πολίτης: Εσείς είστε η κινητήρια δύναμη που μας κρατάτε όρθιους για να συνεχίσουμε ➽ Δεν θα συναινέσουμε στην ανεργία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι ➽ Είμαστε περήφανοι που από συνάδελφοι γίναμε αδέλφια ➽ Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, δεν έχουν δει τίποτα ακόμα ➽ Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους ➽ Μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα θα είμαστε εδώ (2 VIDEO)

*

Το χρονικό της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης με αποκλεισμό της εθνικής οδού

*

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

«Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, δεν έχουν δει τίποτα ακόμα» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

«Εσείς είστε η κινητήρια δύναμη που μας κρατάτε όρθιους για να συνεχίσουμε (...) «Δεν θα συναινέσουμε στην ανεργία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Είμαστε περήφανοι που από συνάδελφοι γίναμε αδέλφια».

Αυτά τα συγκλονιστικά λόγια του προέδρου των Σωματείου των Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, Π. Πολίτη, αποτυπώνουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Λάρυμνα. Για πρώτη φορά στην Ιστορία νέκρωσε όλη η Λοκρίδα. 

Στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα έγινε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν τον αγώνα με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα, παίρνοντας δύναμη από τη συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης.

Ταυτόχρονα με την απεργιακή συγκέντρωση, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απέκλεισαν τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μαρτίνου. Στη συνέχεια, εκεί πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη διαδήλωση, καθώς οι συγκεντρωμένοι πήγαν στα σημεία που αποκλείστηκαν. 

Όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι της Λοκρίδας συμπαραστάθηκαν στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δεν κινήθηκε τίποτα. Στη Λάρυμνα βρέθηκαν επίσης εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας. 

Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε για ακόμη μια φορά αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα.

Η συγκέντρωση στη Λάρυμνα και ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού έστειλε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι όρθιοι, δεν το βάζουν κάτω και οι αγώνας τους για τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους δυναμώνει.

Με την αποφασιστική διαβεβαίωση για συνέχιση του αγώνα μέχρι να ξαναμπούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στις δουλειές τους και να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα, αλλά και με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» ολοκληρώθηκε η μεγάλη διαδήλωση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, που παρέμεινε για αρκετή ώρα αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του κόμβου του Μαρτίνου.

Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, δεν έχουν δει τίποτα ακόμα, τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. 

Ο Π. Πολίτης ευχαρίστησε τα Σωματεία και τους φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων. Για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στη σημασία της αλληλεγγύης και επισήμανε πως η σημερινή απεργία στη Λοκρίδα, η συγκέντρωση στο εργοστάσιο και ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους εργαζόμενους.

«Είναι ένας αγώνας αντοχής», τόνισε ο Π. Πολίτης και πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες το Σωματείο θα στήσει στέκια σε κάθε χωριό ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει σε γενική συνέλευση την επικαιροποίηση του πλαισίου πάλης.  

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη διαδήλωση με αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού και στις εξόδους της. Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ παραβρέθηκαν μαζικά Σωματεία της Λοκρίδας, της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.