Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ➽ Αγωνιστική «υποδοχή» στον Α. Γεωργιάδη για τη φιέστα εγκαινίων σε ημιτελή έργα στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου ➽ Την ώρα που δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία το ΨΝΑ και ΨΝΘ οδηγούνται σε κλείσιμο ➽ ΔΑΦΝΙ: Συγκέντρωση στην πύλη του ΨΝΑ ➽ Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση ➽ VIDEO - ΦΩΤΟ

«ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» - ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Αγωνιστική «υποδοχή» στον Α. Γεωργιάδη στην φιέστα εγκαινίων σε ημιτελή έργα στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου

*

Βλ. και εδώ:

Αγωνιστική υποδοχή στον υπουργό Υγείας την Παρασκευή 12 Ιούλη

*

«Κάτω τα χέρια από τα ψυχιατρεία»! Με το σύνθημα αυτό υποδέχτηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Ν.Ιωνίας και μαζικοί φορείς του δήμου, τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής πήγε στο Ψυχιατρείο του νοσοκομείου για να κάνει «εγκαίνια» σε ημιτελή έργα, την ίδια ώρα που η ψυχική υγεία και η απεξάρτηση παραδίδεται από την κυβέρνηση σε ιδιώτες, ενώ δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία το ΨΝΑ και ΨΝΘ οδηγούνται σε κλείσιμο, με το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση.

Η πρόκληση αυτή και όλη η φιέστα που στήθηκε από τη διοίκηση και τον υπουργό, πήρε σθεναρή απάντηση από τους εργαζόμενους του «Αγ. Όλγα», οι οποίοι με απόφαση του σωματείου τους προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου με επικεφαλής, τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το σύνθημα «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», επίκαιρο όσο ποτέ, ακούστηκε ξανά και ξανά στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία η κυβέρνηση έστειλε ισχυρή αστυνομική δύναμη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Αβραμίδης ο οποίος αναρωτήθηκε «τι ήρθε να εγκαινιάσει ο υπουργός αφού ακόμα τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί»; «Κόβουν κορδέλες» πρόσθεσε την ίδια ώρα που «στο νοσοκομείο υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, με τις 130 να αφορούν υγειονομικούς, ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται ρεπό από 80 μέχρι και 100 τα οποία δεν μπορούν να πάρουν εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού»!

«Το φιλότιμο των εργαζομένων, που κάνουν ότι μπορούν για να γιατρεύουν τους ασθενείς, δεν μπορεί να κρύψει τα τεράστια κενά σε προσωπικό», κατήγγειλε ο Πέτρος Αλέπης και ξεκαθάρισε πως εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς δεν θα αφήσουν σε «χλωρό κλαρί» αυτούς που ρίχνουν βορά στους ιδιώτες τα δημόσια νοσοκομεία.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούλη για το αντιδραστικό νομοσχέδιο της ψυχικής υγείας.

902

ΔΑΦΝΙ

Συγκέντρωση στην πύλη του ΨΝΑ - Ξεσηκωμός ενάντια στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και απεξάρτηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση στην πύλη του ΨΝΑ Δαφνί πραγματοποιεί ο Ενιαίος Σύλλογος εργαζομένων, έχοντας αποκλείσει την εφημερία, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση με το οποίο η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» στα εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία, στραγγαλίζει και εμπορευματοποιεί την απεξάρτηση και την πρόληψη.

Θυμίζουμε ότι μεγάλος σταθμός η πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη και η συγκέντρωση στις 11 π.μ μπροστά στο υπουργείο Υγείας, απεργία που έχουν πάρει αποφάσεις και η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ. 

Στο πλευρό των εργαζομένων ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σέλεκος.

Ακόμη στην κινητοποίηση συμμετέχει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με την πρόεδρό της Αφροδίτη Ρέτζιου, της ΕΙΝΑΠ με τη ΓΓ Μαίρη Αγρογιάννη, του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και το 18 Άνω, το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών από τους όμορους δήμους. Να σημειωθεί ότι η ΕΙΝΑΠ έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης χαιρετίζοντας την κινητοποίηση δήλωσε ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει γιατί δεν θα το επιτρέψει κανένας υγειονομικός, κανένας εργαζόμενος, κανένας πολίτης. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επίτηδες επέλεξε μέσα στο καλοκαίρι να φέρει το νομοσχέδιο ταφόπλακα και σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει ξεδιπλώσει όλο το προηγούμενο διάστημα τη δράση του δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία, στη δημόσια ψυχική υγεία και την απεξάρτηση. Κάλεσε σε αγώνα για «να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ξεπουλάει την δημόσια ψυχική υγεία και την απεξάρτηση».

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό της δημοτικής αρχής μετέφερε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και σημείωσε ότι «συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας. Έχουμε κάνει πολύ καλή αρχή». Επεσήμανε ότι «τα επόμενα βήματα θα είναι ακόμη πιο μαζικά και αποφασιστικά γιατί εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού» και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδιά τους».

Η γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Μαίρη Αγρογιάννη μετέφερε την αυτονόητη στήριξη και συμμετοχή της Ένωσης Ιατρών τόσο στη σημερινή κινητοποίηση, όσο και στην απεργία της Τρίτης αλλά και στις υπόλοιπες μορφές δράσης που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες στο πεδίο της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Όπως σημείωσε από όταν βγήκε το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για το περιεχόμενό του, για την πρόθεση να ξεπουλήσουν και αυτό το κομμάτι των δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης. Ανακοίνωσε ότι την Τρίτη μετά την απεργιακή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για τα επόμενα βήματα.

Σύντομο τηλεφωνικό χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ο Π. Ξυπολιτάς εκφράζοντας στην αλληλεγγύη της ΟΣΟΚΕΘΕΑ στον αγώνα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Δαφνί υπογραμμίζοντας ότι «το νομοσχέδιο μας αφορά όλους».

Στην κινητοποίηση μεταφέρθηκε ακόμα το μήνυμα της Νατάσσας Μποφίλιου, με το οποίο στηρίζει τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - ταφόπλακα της δημόσιας ψυχικής υγείας και της δημόσιας απεξάρτησης.

Σε δύο κουβέντες ο Άγγελος, λήπτης υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο Δαφνί, συμπύκνωσε το εγκληματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τις συνέπειες της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που βιώνει ο λαός: «Στο ψυχιατρείο πας για να μην είσαι τρελός. Τι μας λένε; Αν δεν έχεις λεφτά θα παραμένεις τρελός, θα ζεις στο δρόμο. Παίζουν με τις ζωές μας. Αν κλείσουν τα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν να αυτοκτονήσουν».

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους» σημείωσε η πρώην διευθύντρια του του 18 ΆΝΩ, Κατερίνα Μάτσα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.