Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

➽ 290 μέρες γενοκτονίας ➽ ΙΟΥΔΑΙΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ➽ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΗΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΟΥΤΖΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ➽ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ➽ Καλούν σε εκκένωση ξεκινάνε ανελέτητο σφυροκόπημα ➽ 27 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

*

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ – Όλες οι εξελίξεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

#FreePalestine #SaveGaza #ZionistCensorship

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Καλεί σε εκκένωση ανατολικών τμημάτων της Χαν Γιουνίς

27 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου στη Χαν Γιουνίς

Πηγή φωτό: Associated Press

Χωρίς σταματημό το Ισραήλ συνεχίζει τα εγκλήματα κατά του λαού της Παλαιστίνης, τη στιγμή που η γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή έρχεται πιο κοντά, όπως υποδηλώνουν οι επιθέσεις σε Υεμένη και Λίβανο. 

Συγκεκριμένα, οι κατοχικές δυνάμεις του κράτους - δολοφόνου κάλεσαν σήμερα τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της πόλης Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζεται να "επιχειρήσει δραστικά" σε μια περιοχή η οποία έχει οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη... Να απομακρυνθούν και να πάνε που; Στα σχολεία που βομβαρδίζει συνεχώς; Ή μήπως στα ερείπια των νοσοκομείων που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο; 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Al jazeera το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε πως ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά ανατολικών τμημάτων της Χαν Γιουνίς 15 λεπτά αφού κάλεσε του αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή!

Στους 27 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί από την επίθεση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς, περιοχής στη νότια Γάζα που έχει οριστεί ως ανθρωπιστική ζώνη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το παλαιστινιακό Μέσο Ενημέρωσης WAFA.

Στο ίδιο δημοσίευμα του WAFA αναφέρεται ότι το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, με ανακοίνωσή του, έκανε έκκληση στους πολίτες να δώσουν «επειγόντως» αίμα για τους τραυματίες και τους ασθενείς, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη.

Επίσης, στην Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το σπίτι μιας οικογένειας, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Παλαιστινίων και τον τραυματισμό άλλων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.