Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μπόκο Χαράμ: Τρομοκρατία και ιμπεριαλισμός


Αξιοποιούν τη δράση της «Μπόκο Χαράμ» οι ιμπεριαλιστές
ΓΙΑΟΥΝΤΕ - ΝΤΖΑΜΕΝΑ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--
Ρόλο παράγοντα σε στρατηγικές περιοχές των συνόρων της Νιγηρίας με το Καμερούν επιχειρώντας να πλησιάσουν και... να ελέγξουν στρατηγικής σημασίας εμπορικές οδούς, σε απόσταση από το μεγάλο πετρελαιοαγωγό Καμερούν - Τσαντ, επιχειρούν να παίξουν οι ισλαμιστές μισθοφόροι της νιγηριανής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», που πυκνώνουν τις προκλητικές επιθέσεις τους σε βάρος του Καμερούν, προχωρώντας τα ξημερώματα της Κυριακής σε επιδρομές δύο χωριών του βορείου Καμερούν.
Κατά την επίθεση, έκαψαν πάνω από 80 σπίτια και απήγαγαν τουλάχιστον 80 αμάχους εκ των οποίων τα 50 παιδιά και έφηβοι έως 15 ετών και οι άλλοι τριάντα νεαροί βοσκοί.
Ωστόσο, μερικές ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών ακολούθησε ευρείας κλίμακας επίθεση του καμερουνέζικου στρατού και σφοδρές συγκρούσεις, που οδήγησαν στην απελευθέρωση σχεδόν όλων των ομήρων. 
Ο Πρόεδρος του Καμερούν, Πολ Μπίγια, που έχει κηρύξει πόλεμο στην «Μπόκο Χαράμ» ζήτησε την «απάντηση της διεθνούς κοινότητας» και δη της Αφρικανικής Ενωσης και άλλων περιφερειακών οργανισμών για την αντιμετώπισή της. 
Ο Πρόεδρος του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί, εξήγησε την απόφασή του για βοήθεια στο Καμερούν, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις της «Μπόκο Χαράμ» «βλάπτουν την οικονομία του Τσαντ και γι' αυτό δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για ό,τι συμβαίνει στη γειτονική χώρα».
Ο εμπορικός και πετρελαϊκός ανεφοδιασμός του (αποκλεισμένου από θάλασσα) Τσαντ εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα λιμάνια του Καμερούν και τον τεράστιο αγωγό πετρελαίου που ξεκινά από τις πετρελαιοπηγές του νοτιοδυτικού Τσαντ, περνά κατά μήκος του κεντρικού Καμερούν και καταλήγει μέχρι το καμερουνέζικο λιμάνι, Κρίμπι. 
Είναι φανερό πως τυχόν αποσταθεροποίηση στο Καμερούν, προκαλεί ισχυρούς «μετασεισμούς» και στο γειτονικό Τσαντ.
Ενδιαφέρον, με πρόσχημα την εγκληματική δράση της «Μπόκο Χαράμ», δείχνει και η ΕΕ, η οποία θα εκπροσωπηθεί στην προγραμματισμένη για σήμερα υπουργική σύνοδο αξιωματούχων από τη Νιγηρία και άλλες χώρες της δυτικής και κεντρικής Αφρικής στη Νιαμέι του Νίγηρα.
Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρέσβης στο Καμερούν, Νικολάι Ρατσιμπορίνσκι εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να εξοπλίσει τον καμερουνέζικο στρατό με βαριά όπλα τελευταίας τεχνολογίας (τεθωρακισμένα, πυραύλους κ.λπ.) και ο Αμερικανός ομόλογός του Στέφεν Χόζα δήλωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν το Καμερούν εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας το στρατό του.

2 σχόλια:

  1. Οι ιμπεριαλιστές είναι οι μόνοι τρομοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τρομοκρατία του ιμπεριαλισμού
      Ο ιμπεριαλισμός της τρομοκρατίας

      Ο σίγουρος δρόμος για τον βίαιο έλεγχο των αγορών
      φράζει μόνο με τη βίαιη ανατροπή των ιμπεριαλιστών που μας τρομοκρατούν

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.