Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Παφίλης - Παπαδόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητάει με την τρόικα, αλλά με τα θεσμικά όργανα που είναι... η τρόικα ‒ Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγγυάται ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων (2 VIDEO)



Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στον «ΣΚΑΪ» (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 23/01/2015 - 09:22
Δείτε την παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ, γγ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και υποψήφιου στη Β΄ Αθήνας, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το βράδυ της Πέμπτης 22 Γενάρη 2015.
Χαρακτήρισε κοροϊδία αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα συζητήσει με την τρόικα, αλλά με τα θεσμικά όργανα που είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (το ένα τρίτο της τρόικας), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (το άλλο ένα τρίτο της τρόικας) και το ΔΝΤ, που και αυτό το αναγνωρίζει ως θεσμό.
Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα μοιράσει ψίχουλα στο λαό στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.  
Κάλεσε το λαό με την ψήφο του να δυναμώσει το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που, με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, μπορεί να κάνει αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, καθώς η κυβέρνηση που θα βγει  -και φαίνεται να είναι του ΣΥΡΙΖΑ- θα ακολουθήσει ακριβώς την ίδια πολιτική και θα δώσει ψίχουλα.


902


*
Παρέμβαση του Μ. Παπαδόπουλου στο «ΣΚΑΪ» (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 23/01/2015 - 11:29
Δείτε την παρέμβαση του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους της ΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Παρασκευής 23 Γενάρη 2015.  
Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως «το σίγουρο είναι πως το αναμορφωμένο χρέος, όπως και αν αναμορφωθεί, θα το πληρώσει τελικά ο λαός, ο οποίος ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του ούτε ωφελήθηκε από αυτό. Χρεοκόπησε ένα κράτος που υπηρετούσε τους μονοπωλιακούς ομίλους και καλείται να πληρώσει ο λαός. Οι μοναδικοί ωφελημένοι, μέσα από αυτή την ιστορία, είναι συγκεκριμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι υπερχρεωμένων κρατών, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, που θέλουν μια διευρυμένη κρατική χρηματοδοτική στήριξη σε σχέση με τα χρήματα που σήμερα δίνονται στους πιστωτές».  
Ερωτώμενος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε στήριξη ή ανοχή, επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καθώς μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων και έξοδο από την ΕΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την ένταξη της ΕΕ, την υγιή επιχειρηματικότητα και τη στήριξη των επενδύσεων. Το πιο λογικό είναι να ζητήσει τη στήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν την ίδια στρατηγική κατεύθυνση. 
Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει την Κυριακή, και πιθανότερο είναι του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο Μάκης Παπαδόπουλος, δεν εγγυάται ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων, οπότε το ζητούμενο για τον κόσμο είναι αν θα υπάρχει δυναμική, λαϊκή αντιπολίτευση, δηλαδή ισχυρό ΚΚΕ. 
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.