Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία: Οι λαοί να απορρίψουν τις υποκριτικές εκκλήσεις για «ενότητα»


«Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία»: Οι λαοί να απορρίψουν τις υποκριτικές εκκλήσεις για «ενότητα»
Κοινή ανακοίνωση των 28 Κομμουνιστικών - Εργατικών Κομμάτων, με αφορμή το μακελειό στο Παρίσι και το πώς το αξιοποιεί η αστική τάξη
Δημοσίευση: Πέμ, 29/01/2015 - 08:18
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/01/2015 - 09:53
Παρέμβαση για το μακελειό που πρόσφατα σημειώθηκε στο Παρίσι (επιθέσεις στο σατιρικό περιοδικό «Σαρλί Εμπντό», σε εβραϊκό παντοπωλείο κ.τ.λ.) πραγματοποίησαν τα 28 Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ) που συμμετέχουν στην «Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία».
Εξέδωσαν ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία με λύπη και θυμό καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις των αποκαλούμενων "τζιχαντιστών" στη Γαλλία.
Πίσω από την προφανή καταδίκη αυτών των επιθέσεων, οι λαοί θα πρέπει να προβληματιστούν για το θέμα στο σύνολό του. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί και τα δίκτυα που εκτέλεσαν αυτές τις επιθέσεις συνδέονται με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τις δολοφονικές και προβοκατόρικες ενέργειες.
  • Οι "τζιχαντιστές" είναι δημιούργημα του ιμπεριαλισμού. Υποστηρίχτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με στόχο να υλοποιήσουν τα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Είναι γνωστό ότι τέτοιες ομάδες ιδρύθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα κράτη - μέλη τους και τους συμμάχους τους. Είναι αυτές οι δυνάμεις που φέρουν τεράστιες ευθύνες για ό,τι συμβαίνει σήμερα.
Η εκστρατεία που πρόσφατα εγκαινίασαν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις τους, χέρι - χέρι με τα αστικά ΜΜΕ και άλλα κέντρα, επιδιώκει να προωθήσει τη θέση τού "όλοι ενωμένοι" στον "αγώνα κατά της τρομοκρατίας".
  • ‒Αυτοί που διαδραματίζουν τον κύριο ρόλο στη δημιουργία και την ενίσχυση των τζιχαντιστών, στο σφαγιασμό των λαών, στη διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων δεν είναι και δεν μπορούν να είναι "ενωμένοι" με τους λαούς.
  • ‒Αυτοί που ρημάζουν κάθε εργατικό, λαϊκό και δημοκρατικό δικαίωμα που έχει απομείνει δεν μπορεί να είναι "ενωμένοι" με τους λαούς.
  • ‒Αυτοί που συστηματικά χρησιμοποιούν τη δραστηριότητα αυτών των μηχανισμών με στόχο να υποθάλψουν θρησκευτικούς και άλλους διαχωρισμούς μεταξύ των λαών δε μπορούν να είναι "ενωμένοι" με αυτούς.
Το καπιταλιστικό σύστημα, το σύστημα που όλοι υπηρετούν είναι αυτό που τρέφει και αναπαράγει το φασισμό και τα δημιουργήματά του.
Η συζήτηση για την παράνομη μετανάστευση υπηρετεί την αντι- μεταναστευτική γραμμή της ΕΕ, που ανοίγει και κλείνει τα σύνορα, σε συνάρτηση με τις ανάγκες του κεφαλαίου και μέσω της FRONTEX και του προγράμματος της ΕΕ «TRITON», οδηγεί στους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων, των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
  • Οι λαοί έχουν την εμπειρία της 11ης Σεπτέμβρη για την οποία πλήρωσαν μεγάλο τίμημα μέσω πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, βάρβαρης καταστολής, τον περιορισμό των λαϊκών τους ελευθεριών και την εφαρμογή βάρβαρων αντεργατικών μέτρων στο όνομα της "ασφάλειας κατά της τρομοκρατίας", ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι έκαναν μια περιουσία.
Αυτή η νέα επίθεση εναντίον των λαών στοχεύει να αποσιωπηθούν οι εργατικοί αγώνες σε μια περίοδο κατά την οποία τα αντιλαϊκά μέτρα κλιμακώνονται και να παρεμποδιστούν οι λαοί από την οργάνωση του αγώνα τους ώστε να δεχτούν τις σύγχρονες αλυσίδες και μια ζωή με φτώχεια και στερήσεις.
Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο γαλλικό λαό και τονίζει ότι οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να απορρίψουν τις ψεύτικες και υποκριτικές "εκκλήσεις για ενότητα" των αστών και χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουν την πάλη τους.
  • Οι ίδιοι οι λαοί μπορούν να εμποδίσουν τα νέα αντιλαϊκά πλάνα με την πάλη τους, να απορρίψουν τις προσπάθειες εκφοβισμού τους και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πάλη ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να ανατρέψουν το εκμεταλλευτικό σύστημα και να επιβάλουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης όπου εκείνοι θα έχουν την εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.