Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο μνημόνιο θα το λέμε ψάρι


Από τις 26 νέα μνημόνια;
Το ποιος θα είναι η επόμενη κυβέρνηση έχει κριθεί. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη πακετάρουν, ετοιμάζοντας την αποχώρηση από τις κυβερνητικές θέσεις. Ενώ ήδη κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ προμηνύουν ότι μετεκλογικά θα ξεσπάσει θύελλα στο εσωτερικό της.
Στο κατώφλι της Κυριακής, 25 Γενάρη, συνωστίζονται οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση.
ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ζητάνε τη λαϊκή ψήφο με κριτήριο πόσο χρήσιμοι μπορεί να αποδειχθούν στη νέα κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το αν η στήριξη αυτή θα έχει το χαρακτήρα της συμμετοχής ή απλώς της ψήφου ανοχής λίγο ενδιαφέρει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, βεβαίως, να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, από την οποία μάλιστα εξαρτά το αν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του ως προς το σκέλος των ψίχουλων που έχει υποσχεθεί στο λαό, γιατί ως προς το σκέλος των δεσμεύσεων προς το κεφάλαιο αυτό δεν πρόκειται να αναιρεθεί είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασίες.
Η ΕΚΤ, στις τελευταίες αποφάσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένταξη της Ελλάδας στο σχέδιο για «ποσοτική χαλάρωση», σημειώνοντας βεβαίως ότι θα πρέπει να παραμείνει σε πρόγραμμα.
Πώς απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό; Ιδού τι δηλώνουν στελέχη του όπως ο Ν. Παππάς:
«...Ο ίδιος ο Ντράγκι και ο Κερέ έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν ποιες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως, θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε "μνημόνιο". Θα πάμε σε μία συμφωνία».
Επιβεβαιώνοντας, δηλαδή, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του σημερινού μνημονίου από ένα νέο μνημόνιο, που απλώς δε θα λέγεται μνημόνιο αλλά πρόγραμμα!!!
Για το σε ποιο πλαίσιο θα κινηθεί το νέο μνημόνιο - πρόγραμμα αμφιβολίες δεν μπορεί να υπάρξουν.
Το πλαίσιο της ΕΕ είναι δεσμευτικό για αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» σε όλα τα κράτη - μέλη της.
Αυτά περιμένουν το λαό, τους εργαζόμενους από τις 26 Γενάρη και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Γι' αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει χαμένος χρόνος αναμονής ή ανοχής, γι' αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να οργανώσουν την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευσή τους απέναντι στα νέα προγράμματα, μνημόνια, στα πακέτα αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων όπως και αν ονομαστούν.
Το γεγονός αυτό κάνει πολύ κρίσιμο ζήτημα για το λαό την ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ- Η Άποψή μας, 23/1/2015

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Ανεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.