Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΜΕ: Το Πρωτοδικείο ακύρωσε 117 απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας ‒ Ο αντίπαλός μας είναι εδώ. Ο αγώνας συνεχίζεται!


Το Πρωτοδικείο ακύρωσε 117 απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Δημοσίευση: Παρ, 30/01/2015 - 20:19
Απόφαση η οποία ακυρώνει τις 117 απολύσεις που πραγματοποίησε η πολυεθνική LAFARGE στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας από τον Απρίλη του 2013 έως τον Ιούλη του 2014 εκδόθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας.
Σε ανακοίνωσή της η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ τονίζει:
«Η απόφαση αποτελεί αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη στον αγώνα των συναδέλφων από τα Τσιμέντα Χαλκίδας. Δίνει κουράγιο στη συνέχιση του αγώνα που διεξάγουν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής LAFARGE, η οποία στο βωμό της κερδοφορίας της σταμάτησε τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας από τις 26/3/2013.
Το ΠΑΜΕ, όπως έπραξε και στο παρελθόν θα συνεχίζει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα.
Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη.
Θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην ανάπτυξη των αγώνων που χρειάζονται να δοθούν από το σύνολο της εργατικής τάξης ώστε να εξαλειφθούν οι αιτίες που γεννάνε την κρίση, τις απολύσεις και τα κλεισίματα των εργοστασίων.
Ο αντίπαλός μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολυεθνικές, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.
Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος.
Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση. Η πολυεθνική δε θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της.
Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους συναδέλφους των Τσιμέντων Χαλκίδας!
Θα συναντηθούμε ξανά στους δρόμους!
Ο αγώνας συνεχίζεται!».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.