Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΥΓΗ έχει πεθάνει ολάκερη

Μια "κινηματογραφική κριτική" με πολλά μηνύματα για το μέλλον

Lenin Reloaded

Στην στήλη κινηματογραφικής κριτικής της εφημερίδας "Αυγή" δημοσιεύτηκε η κάτωθι κριτική του Κώστα Τερζή για την ταινία "Non Omnis Moriar" της Θ. Γραμματικού και της ομάδας παραγωγής "Locomotiva" -- ταινία για την ιστορική, σκληρή και πολύμηνη απεργία των εργατών της χαλυβουργίας:
«Non Omnis Moriar
Σκηνοθεσία: Θεοδοσία Γραμματικού
Ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη απεργία στη Χαλυβουργία του Μάνεση, που κράτησε 9 μήνες. Δυστυχώς οι δημιουργοί της ταινίας αποφεύγουν όλα τα δύσκολα ζητήματα που βγήκαν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια αυτού του πολύμηνου αγώνα (όπως π.χ. τις ευχαριστίες του προέδρου του σωματείου στον Κασιδιάρη και τους χρυσαυγίτες για μερικά κιβώτια γάλα που πήγαν στους απεργούς - οι εικόνες αυτές που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας έχουν «εξαφανιστεί» από την ταινία). Ο φακός εστιάζει συστηματικά στις σημαίες του ΠΑΜΕ, ενώ παρά τη μαρξιστικού τύπου φλυαρία που επενδύει τις εικόνες είναι φανερή η απουσία οποιασδήποτε ερευνητικής προσπάθειας που θα φώτιζε στοιχειωδώς τα πολλά και κρίσιμα ζητήματα τα οποία έβγαλε στην επιφάνεια αυτός ο αγώνας.

Το ιστολόγιο "Οικοδόμος" φιλοξενεί την απάντηση της ομάδας "Λοκομοτίβα":
Προς τον κ. Κώστα Τερζή και εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”
Κοινοποίηση ΜΜΕ
Στην κινηματογραφική σας κριτική της 8ης Ιανουαρίου 2015, μας κάνατε την τιμή να ασχοληθείτε με το ντοκιμαντέρ Non Omnis Moriar το οποίο και αναφέρεται στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας Ελλάδας.
Το περιεχόμενο της κριτικής θεωρούμε πως επικεντρώνεται με εμπάθεια κατά του περιεχομένου της ίδιας της απεργίας και όχι εναντίον της ταινίας - πράγμα που θα ήταν απολύτως θεμιτό- ενώ παράλληλα ανακαλύπτει έλλειψη ως προς την ερευνητική δουλειά επάνω στο θέμα.
Ακόμα θα θέλαμε να σημειώσουμε πως οι αγώνες δεν σκηνοθετούνται σύμφωνα με τις όποιες σκηνογραφικές επιθυμίες του δημιουργού αλλά με βάση την ίδια την πραγματικότητα.
Μην επιθυμώντας να υποπέσουμε στο σφάλμα της μακρηγορίας –όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά- ολοκληρώνουμε εδώ την επιστολή μας σημειώνοντας πως η φλυαρία του κ. Μαρξ επέτρεψε στην ταξική πάλη να βρει τα λόγια και τα εργαλεία της εδώ και 150 τουλάχιστον χρόνια.
Ομάδα «ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ»
***
Το Lenin Reloaded επιθυμεί να υπενθυμήσει, με αφορμή τα πιο πάνω, μια σειρά αναρτήσεών του από το παρελθόν, που από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, θα έχουν μια αξία και για το μέλλον, για αυτό που περιμένει το εργατικό κίνημα στις μέρες που έρχονται:
18/2/2012 - Αρωματικό απάνθισμα
18/2/2012 (ΙΙ) - Σημειώσεις για τον πόλεμο στη Χαλυβουργία
21/2/2012 - Ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στην "Ελληνική Χαλυβουργία"
30/6/2012 - Ένα μικρό flashback
6/2/2013 - Ένα χρονικό πολιτικής ναυτίας για την "αριστερά", 25/1/2013-6/2/2013
17/5/2013 - ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί εμείς έχουμε γράψει ιστορία στις απεργίες διαρκείας!
13/9/2013 - Το οργανωμένο σχέδιο της αστικής τάξης ενάντια στην πρωτοπορία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο λαϊκό και εργατικό κίνημα
17/10/2013 - Να δώσει άμεσα εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του συνδικαλιστικού στελέχους του Γ. Αλεβιζόπουλου
25/11/2014 - Χαλυβουργία: ΠΑΣΚΕ, συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ, και εργοδοτικοί χαφιέδες στο ίδιο ψηφοδέλτιο
5/12/2014 - Κατάπιαν τη γλώσσα τους

***
Το ιστολόγιο Lenin Reloaded θα ήθελε επίσης να υπενθυμίσει στον κύριο Τερζή ένα μικρό κομμάτι όσων έχει να του υπενθυμίσει, αυτό που αφορά δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος που εκπροσωπεί σχετικά με τη Χρυσή Αυγή:

Αλ. Τσίπρας: «Σύγκρουση με την Χρυσή Αυγή, όχι με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους της»
Ανοιχτή πρόσκληση προς του ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τουλάχιστον εκείνους που δεν είναι φασίστες και νεοναζί, απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Τετάρτης, απορρίπτοντας την ίδια στιγμή κάθε κατηγορία περί «φλερτ» με την φασιστική οργάνωση. Το Βήμα, 21/5/2014


Π. Σκουρλέτης: Είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής

- Τις θέλετε αυτές τις ψήφους των πολιτών που κατευθύνθηκαν στη Χρυσή Αυγή;


Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…
Tribune, 19/5/2014


«Κλείνει το μάτι» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο Σακελλαρίδης

Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής και ξεκαθάρισε πως μίλησε ήδη από χθες το βράδυ για «το ναζιστικό μόρφωμα», προκειμένου να φανεί ότι δεν ψαρεύει «σε θολά νερά στο β” γύρο».


Διευκρίνισε ωστόσο ότι η παράταξή του δεν κλείνει την πόρτα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθώς «προφανώς δεν είναι ναζιστές» το 15% των Αθηναίων.
In.news.gr, 19/5/2014


Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) – Φασιστικό το «τσουβάλιασμα» των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.

"Είναι φασιστικό να «τσουβαλιάζουμε» ψηφοφόρους», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στο ζήτημα της προσέγγισης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης."
Voria.gr, 22/5/2014


Ν. Βούτσης προς ΝΔ: Μεθοδεύετε την θέση εκτός νόμου της Χρυσής Αυγής
28/2/2014


9/5/2014

***

Τα συμπεράσματα ανήκουν στην εργατική τάξη. Ο ιστολόγος τα έχει βγάλει προ πολλού και δεν έχει νόημα να τα επαναλάβει για άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.