Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

H Αλέκα Παπαρήγα στο Αργοστόλι: Το δυνάμωμα του ΚΚΕ και των ταξικών αγώνων είναι εγγύηση για το σήμερα και καλλιεργεί την ελπίδα για το αύριο


Αλέκα Παπαρήγα: Το δυνάμωμα του ΚΚΕ και των ταξικών αγώνων είναι εγγύηση για το σήμερα και καλλιεργεί την ελπίδα για το αύριο (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Παρ, 23/01/2015 - 20:34
Από τη συγκέντρωση στο Αργοστόλι
Μαζική και με αγωνιστικό παλμό ήταν η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αργοστόλι, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος.
Στην αρχή τής εκδήλωσης η Γραμματέας της ΤΕ, Αγγελική Τσώλου, έκανε μνεία στους συντρόφους Νίκο Θεοφιλάτο και Λέσλι Ντε Ροζάριο, που πέθαναν πρόσφατα, και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ.
Απηύθυνε κάλεσμα στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να βγάλουν συμπεράσματα από το ιστορικό παρελθόν του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και παγκόσμια. Κατακτήσεις για τους εργαζόμενους υπήρξαν, είπε, σαν αποτέλεσμα της όξυνσης της ταξικής πάλης και αντίθετα η ενσωμάτωση μιας σειράς κομμουνιστικών κομμάτων, η συμμετοχή τους σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης ήταν απολύτως αρνητική για το λαό.
Η αστική τάξη στη χώρα μας και την ΕΕ, δεν ανησυχεί για τις εξελίξεις στο επίπεδο της κυβέρνησης, δεν ανησυχεί για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ζητά τήρηση των όρων για τις αναδιαρθρώσεις, πολιτική ομαλότητα, γι' αυτό θέλει να αφήσει το ΚΚΕ εκτός Βουλής και να βάλει το λαϊκό κίνημα στο χέρι.
Τόνισε τη σημασία της πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ, ήδη από τη δεκαετία του '90 και τα πρόσφατα συνέδρια, που αναδεικνύει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, και όχι με τα ελάχιστα για τους εξαθλιωμένους και τη λογική των ρετιρέ, που καλλιεργούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Το δυνάμωμα του ΚΚΕ και των αγώνων σε ταξική κατεύθυνση, είναι εγγύηση για το σήμερα και καλλιεργεί την ελπίδα για ένα αύριο χωρίς κρίση και ανεργία.

902 με περισσότερες φωτό
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.