Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Καραθανασόπουλος: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι δεσμευμένοι στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και του κεφαλαίου (VIDEO)

Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου στον «ΑΝΤ1» (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 29/01/2015 - 10:55
Δείτε την παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον «ΑΝΤ1» το πρωί της Πέμπτης 29 Γενάρη 2015.
Οι ορκισμένοι και οι οργισμένοι
Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που οδεύει στην ίδια ρότα με την προηγούμενη, με μερικές παραλλαγές που δεν αμφισβητούν την ουσία των πραγμάτων, δηλαδή τη διασφάλιση των αναγκών της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Όταν ονομάζει τη λιτότητα λιτό βίο καταλαβαίνει κανείς ότι είμαστε στην ίδια ρότα, επισήμανε και προειδοποίησε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αμφισβητήσει το χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα βγει περισσότερο ή λιγότερο ωφελημένο από τη διαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές.
Χαρακτήρισε ψίχουλα αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση και ουσιαστικά αφορούν την αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας, που δεν αλλάζουν την ουσία της ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής που θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι δεσμευμένοι στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και του κεφαλαίου. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.