Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ): Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή δεν θα δοθεί από τα δικαστήρια, αλλά από την πάλη του λαού

Η ΑΣΓΜΕ για τη μήνυση της Χρυσής Αυγής σε βάρος της
Δημοσίευση: Τετ, 28/01/2015 - 18:05
Η ΑΣΓΜΕ εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της, την Πέμπτη 22 Γενάρη 2015, κατέθεσε υπόμνημα στη ΓΑΔΑ για την προανακριτική εξέταση που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, με βάση τη μήνυση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΧΑ για το αδίκημα της εξύβρισης.

(Βλέπε Μποτίλια: ΥΠΑΙΘ - Τιμή - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ο υπουργός ζητά εξηγήσεις για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής – ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της νεολαίας, θα πέσει στο κενό) 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Υπενθυμίζουμε ότι η μήνυση που κατέθεσε η Ε. Ζαρούλια της ΧΑ αφορούσε το δελτίο τύπου της 7/10/2014, οπού εκφράστηκε η αλληλεγγύη της ΑΣΓΜΕ στους εκπαιδευτικούς της Κεφαλονιάς, που καλούνταν από τον προϊστάμενο να δώσουν εξηγήσεις για την ενός λεπτού σιγή που κρατήθηκε στην μνήμη του δολοφονημένου από τους φασίστες της ΧΑ, Παύλου Φύσσα.
Ενοχλήθηκαν οι χρυσαυγίτες γιατί τους βγάλαμε την κουκούλα και τους χαρακτηρίζουμε με το πραγματικό τους όνομα, δολοφόνους, φασίστες και ναζιστές.
Ενοχλήθηκαν αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να επιβάλουν τον φόβο μέσα στα σχολεία, με επιθέσεις, απειλές, προπηλακισμούς, εναντίον πρωτοπόρων αγωνιστών μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών που τολμούσαν και τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά για τον χαρακτήρα και τον ρόλο των φασιστών της Χρυσής Αυγής.
Με τη δράση τους προσπαθούν να σπείρουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και το μίσος κατά των μεταναστών, στα σχολεία, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς.
Απειλούν να διώξουν με τις "κλωτσιές" τα παιδιά των μεταναστών από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, ενώ από την άλλη "πουλάνε" φιλανθρωπία μόνο για "Έλληνες" στα συσσίτια και τα κοινωνικά ιατρεία του μίσους.
Στο υπόμνημα αναφέρουμε μεταξύ άλλων:
Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18-9-2013 από τη "Χρυσή Αυγή" δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ούτε ένα ατυχές περιστατικό, ήταν η συνέχεια πλούσιας εγκληματικής δραστηριότητας, κακουργηματικού χαρακτήρα, της συγκεκριμένης οργάνωσης, η οποία έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας και για την οποία (εγκληματική δραστηριότητα) τα βασικά στελέχη της -μεταξύ των οποίων και η μηνύτρια- είναι υπόδικοι με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και μάλιστα είτε προσωρινά κρατούμενοι είτε σε κατ' οίκον περιορισμό».
Η ΑΣΓΜΕ στις 15-9-2014, συνεπής στον αγώνα εναντίον του φασισμού - ναζισμού και της εγκληματικής δραστηριότητάς του, κάλεσε τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες στα σχολεία όλης της χώρας, με το σύνθημα "Δεν θα περάσει ο φασισμός!", με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη "Χρυσή Αυγή".
Μεταξύ άλλων, πρότεινε "τη μαύρη μέρα της δολοφονίας, 18 Σεπτέμβρη, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κρατάμε ενός λεπτού σιγή, μέσα στα σχολεία, στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό - φασιστικό τέρας".
Την προτροπή της, ακολούθησαν πολλά σχολεία, μεταξύ των οποίων και αυτά της Κεφαλονιάς, με τους πρωτοπόρους και ευαίσθητους στην ανάδειξη αυτών των ζητημάτων εκπαιδευτικούς του νομού.
Αυτή η δραστηριότητα ενόχλησε ιδιαίτερα τη "Χρυσή Αυγή", η οποία με προκλητική ερώτηση της μηνύτριας στη Βουλή (ας σημειωθεί μόνο ότι σε αυτήν αποκαλείται η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα απλώς "θάνατος", λες και προήλθε από φυσικά αίτια!), τη χαρακτήρισε ως "πολιτική προπαγάνδα", εγκάλεσε τους εκπαιδευτικούς για "κομμουνιστικό παραλήρημα" και ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς!
Τη συγκεκριμένη ερώτηση της "Χρυσής Αυγής" αλλά και τη στάση του υπουργού Παιδείας που -μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου- έσπευσε να ζητήσει τις "απόψεις και ενέργειες" της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, για το συγκεκριμένο ζήτημα, κατήγγειλε με το από 7-10-2014 δελτίο τύπου η ΑΣΓΜΕ.
Ζητώντας στο τέλος να μην ασκηθεί καμία ποινική δίωξη σε βάρος της ΑΣΓΜΕ και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο
  • ‒Η συγκεκριμένη μήνυση επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την απέχθεια και την αποστροφή της ΧΑ σε οποιαδήποτε οργανωμένη μορφή πάλης που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των μορφωτικών, λαϊκών, εργατικών δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των λαϊκών οικογενειών, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία.
  • ‒Πρόκειται για μια άλλη απόδειξη ότι το φασιστικό - ναζιστικό μόρφωμα βλέπει σαν εχθρό τούς φορείς του κινήματος των γονιών που αγωνίζονται για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται, να έχουν ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, να μην είναι εξαθλιωμένα και νηστικά.
  • Δηλώνουμε αμετανόητοι
  • Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν.
  • Συνεχίζουμε, επιμένουμε
  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές
  • "Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον".
Η Απάντηση στη ΧΑ δεν θα δοθεί στα δικαστήρια, αλλά από τη μαζική πάλη εργαζομένων και νεολαίας, απομονώνοντάς τους παντού στους χώρους εκπαίδευσης, στις συνοικίες, στους χώρους δουλειάς».
902

Επισημάνσεις, προσθήκη φωτό, σύνδεσμος, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.