Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας - Σουλτς: Διαβουλεύονται για τα κεφάλια μας, διαβολεύοντας το κεφάλαιο ‒ ΚΚΕ: Οι θεσμοί της "οικονομικής ολιγαρχίας" (VIDEO)


 

Όχι μονομερείς κινήσεις, θέλουμε χρόνο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Μάρτιν Σουλτς - Σχόλιο του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 29/01/2015 - 17:37
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 29/01/2015 - 18:07
Χρόνο για τη διαβούλευση με τους δανειστές ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μονομερείς κινήσεις.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.
Στο αμπαζούρ το θαλασσί
Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια «χρήσιμη και εποικοδομητική» συνάντηση που «συμβάλλει σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης».
Αφού δήλωσε ότι θα σταματήσει η ανάρμοστη σχέση της οικονομικής ολιγαρχίας με το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους των συζητήσεων με τους δανειστές.
Διαβεβαίωσε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει «σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση που αντιμετωπίζουν τις εσωτερικές αιτίες της κρίσης» και «σχέδιο για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή στην ανάπτυξη».
Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων είναι δέσμευση-κλειδί για την έναρξη των συζητήσεων, όπως έχουν διαμηνύσει ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
  • Ο Έλληνας πρωθυπουργός -αποφεύγοντας τη λέξη διαπραγμάτευση- δήλωσε πως «διαβουλευόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να βρεθεί μια συνολική ευρωπαϊκή και αμοιβαία επωφελής λύση στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος». Πρόσθεσε ότι η διαβούλευση αυτή «χρειάζεται χρόνο».
Σοσιαλδημοκρατίας αφήγημα
Οι δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς
«Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα, ενώ κάποια άλλα χρήζουν περαιτέρω συζήτησης», ανέφερε ο Μάρτιν Σούλτς και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μονομερείς πράξεις στα θέματα χρηματοδότησης της Ελλάδας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας «δεν το αντιμετωπίζετε μέσω μονομερών πράξεων ούτε με επιμονή, αλλά το αντιμετωπίζετε στο πλαίσιο διαβουλεύσεων με τους εταίρους σας κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα».
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε
«βεβαίως και πιστεύω ότι οι συζητήσεις θα συνοδεύονται και με διαφωνίες, αυτό ίσως έγινε και κάπου αισθητό και στη δική μας συνάντηση, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ελλάδα αναζητά λύσεις από κοινού με τους εταίρους».
Ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε και αυτός «στον αγώνα κατά της κοινωνικής αδικίας», λέγοντας ότι
«γνωρίζουμε όλοι μας πως στην Ελλάδα απλοί άνθρωποι εκλήθησαν να καταβάλουν το τίμημα και οι πολύ πλούσιοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό».
Γνωστοποίησε επίσης ότι συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας σε συνδυασμό με την κρίση στην Ουκρανία και δήλωσε ότι είναι ευγνώμων που ο Αλέξης Τσίπρας του παρουσίασε τις θέσεις του και πρόσθεσε ότι «και για αυτό το θέμα η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δρομολογήσει διάλογο με τους εταίρους της».
Έκλεισε τις δηλώσεις του με την ελπίδα ότι η Ελλάδα και η κυβέρνησή της θα παραμείνει στο δρόμο της συνεργασίας.
Σχόλιο του ΚΚΕ
  • «Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς, η ΕΕ και οι θεσμοί της είναι οι κατεξοχήν προστάτες της "οικονομικής ολιγαρχίας" και υπεύθυνοι για όσα ζει ο ελληνικός λαός», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.
Επισημάνσεις, βίντεο, λεζάντες, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.