Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΕ και ΝΑΤΟ για να 'μαστε από κάτω


...Για τον «ευρωατλαντισμό του»
Το Μάη του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε:
«Αποτελεί στόχο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτιου. Δε θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του».
Επίσης, έκανε και κάνει και σήμερα μια γενικόλογη αναφορά για ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας στο πλαίσιο του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη.
Ένα μήνα μετά στις επαναληπτικές εκλογές του Ιούνη, δια στόματος του προέδρου του, Αλέξη, σημείωνε:
«δεν είναι στο πρόγραμμά μας η έξοδος από το ΝΑΤΟ, θα ήταν επιπόλαιο να λέγαμε κάτι τέτοιο». Επίσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «όχι πάση θυσία παραμονή στο ευρώ» ή ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».
Οι βεβαιότητες του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, και από τότε, σημείωνε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι:
 • δεν υπάρχουν φιλολαϊκές απαντήσεις εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ,
 • αυτές οι λυκοσυμμαχίες δεν αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη, την ασφάλεια του ελληνικού λαού, των άλλων λαών της περιοχής και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Επίσης, τόνιζε ότι:
 • είναι παραπλανητικές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κάποια αντικατάσταση του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών δομών της ΕΕ στο μέλλον με ένα άλλο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και μείωσης των εξοπλισμών, την ίδια ώρα που η ΕΕ θεωρεί το ΝΑΤΟ βασικό πυλώνα για την ασφάλεια και άμυνα των χωρών - μελών.
Ακόμα, αποκάλυπτε τα περί «νέας διεθνούς αρχιτεκτονικής» στα πλαίσια του λεγόμενου «πολυ-πολικού» κόσμου, που προπαγάνδιζαν μια σειρά οπορτουνιστικές δυνάμεις στο πλαίσιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να θολώσουν το γεγονός ότι:
 • ο «πολυ-πολικός κόσμος» είναι ο κόσμος των αυξανόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Και οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με το «καλημέρα» του 2013 ο Αλ. Τσίπρας επισκέπτεται τις ΗΠΑ, απ' όπου διαβεβαιώνει για τον ευαρωατλαντικό προσανατολισμό του κόμματός του:
«Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα» (...) «Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι σε θέση να παίζει ρόλο σταθεροποιητικό στην περιοχή. Να έχει τη συνέχεια και τη συνέπεια στην εξωτερική πολιτική, ώστε να συμβάλλει στη σταθερότητα».
Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», αποδεχόμενος πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την Ελλάδα απ' τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, δηλώνει αναφερόμενος στη Συρία:
«Το ΝΑΤΟ δεν έχει εμπλακεί επισήμως στην υπόθεση της Συρίας και επομένως καμία ΝΑΤΟική υποχρέωση δε μας επιβάλλει να συμμετάσχουμε σε επιχειρήσεις εναντίον μιας χώρας με την οποία έχουμε διπλωματικές σχέσεις».
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το περιεχόμενο των επαφών κορυφαίων στελεχών του στο εξωτερικό, στα κονγκλάβια της ΕΕ, στο Τέξας, στο Κόμο της Ιταλίας, στο Λονδίνο, όπου ενισχύθηκαν οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις ότι:
 • «το κράτος έχει συνέχεια»,
 • «δε θα πάμε σε μονομερείς ενέργειες»,
 • «δε θέλουμε να βλάψουμε την ΕΕ και το ευρώ».
 • η έξοδος από το ΝΑΤΟ είναι μεν προγραμματική θέση δε θα είναι, όμως, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι
 • ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε κάθε αναφορά εξόδου από το ΝΑΤΟ με τη γενικόλογη καταγγελία του και την αναφορά περί... διάλυσης του ΝΑΤΟ, λες και αυτή μπορεί να προκύψει χωρίς την αποδέσμευση χωρών από αυτό.
Ταυτόχρονα, με αφορμή και τις εξελίξεις στην Ουκρανία,
 • ανέπτυξε τις θέσεις για αντικατάσταση του ΝΑΤΟ από ένα ... ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ (!), ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμα πιο ξεκάθαρη ήταν η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, σε τηλεοπτική συνέντευξη πριν τις ευρωεκλογές του Μάη του 2014,
 • «... το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται...».
Πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι
 • στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν ψάξαμε για τις θέσεις που διατύπωνε για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ το 2012, δε βρήκαμε τίποτε.
Έχουν φροντίσει να σβήσουν κάθε ίχνος. Ενδεικτικό και αυτό ότι η...φωλιά είναι ήδη λερωμένη.
Ερώτηση:
Μπορούν να μένουν ακόμα αυταπάτες σε ανθρώπους που συνδέονται με το κίνημα, τις ιστορικές του παραδόσεις στην Ελλάδα, τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες για έξοδο από το ΝΑΤΟ για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ενδεχομένως αναλάβει την αστική διαχείριση, όταν ήδη δίνει δείγματα γραφής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.