Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν: «Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου» ‒ Από την παρουσίαση του βιβλίου στην Αλκυονίδα και στο STUDIO (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Βίντεο από την παρουσίαση του βιβλίου στο STUDIO, στις 8/1/2015

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν «Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου» (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: Δευ, 12/01/2015 - 22:27
Το βιβλίο του «Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις «New Star editions», παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας, στον κεντρικό κινηματογράφο «Αλκυονίς - Νew Star Art cinema», ο γιος του Ραούλ Κάστρο και της ηρωίδας της επανάστασης Βίλμα Εσπίν - Αλεχάντρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν.
Μηχανικός και ερευνητής θεμάτων που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, με Master στις Διεθνείς Σχέσεις, ο Αλ. Κ. Εσπίν αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης: 

«Η διεθνής κοινότητα έχει την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσει κριτικά και να αποκηρύξει τις ιδέες που υποστηρίζουν το Δόγμα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μια που αυτό έχει μετατραπεί σε ένα εξελιγμένο όργανο των ολιγαρχικών ελίτ στην επιβολή της ηγεμονίας τους».
Η Κούβα έχει βιώσει την τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών
Η Κούβα έχει γνωρίσει την τρομοκρατία και τις συνέπειές της, ανέφερε ο Αλεχάντρο Κάστρο και επεσήμανε ότι η χώρα του έχει καταδικάσει την τρομοκρατία σε διεθνές επίπεδο πολλές φορές. Σχολίασε, μάλιστα, ότι παρόμοιες ενέργειες εναντίον λαών, όχι απλά μεμονωμένων ομάδων αλλά και κυβερνήσεων, συνήθως δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, ήταν σαν να μην είχαν ποτέ συμβεί για την κοινή γνώμη.

 
Πιο σκληρή όμως από την τρομοκρατία, με συχνά ολέθριες συνέπειες για το λαό, μπορεί να είναι η κρίση, είτε οικονομική, είτε διατροφική, είτε χρηματοπιστωτική.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκφράζει προς την Κούβα.
Στην εκδήλωση, εκ μέρους του ΚΚΕ, παρευρέθηκαν οι Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού. Ακόμα, παραβρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ.

Επισημάνσεις, βίντεο (Panos Vasilakis): Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.