Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Να γιατί ψηφίζουµε ΚΚΕ


Τετρασέλιδο του ΚΚΕ για τις εκλογές του Γενάρη
Δημοσίευση: Παρ, 09/01/2015 - 12:18
 «ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ KKE. Την επόμενη µέρα πιο δυνατό στη Βουλή και στο λαό! Είναι κρίσιμη περίοδος και είναι ώρα ευθύνης. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέες αυταπάτες. Για να µην ξεγελάσουν και πάλι το λαό», τονίζεται μεταξύ άλλων στο τετρασέλιδο που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ για τις εκλογές του Γενάρη.
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
Γιατί την επόµενη µέρα των εκλογών θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να µατώνουν το λαό η ΕΕ µε τα "µνηµόνια διαρκείας", τα µονοπώλια που τα απαιτούν, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, αυτοδύναµη ή συνεργασίας.
Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόµων, οι ανταγωνισµοί στην ΕΕ, που έφεραν µεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και φοροεξόντωση των λαϊκών στρωµάτων.
Θα είναι εδώ το δηµόσιο χρέος, όπως ήταν πάντα, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάθε κόµµα που γίνεται κυβέρνηση για λογαριασµό του κεφαλαίου.
Με τα σηµερινά δεδοµένα, η κυβέρνηση που θα προκύψει δεν πρόκειται ούτε να αναπληρώσει τις απώλειες ούτε να δώσει πραγµατική ανάσα στο λαό. Θα συνεχίσει τα αντιλαϊκά διαρθρωτικά µέτρα, εφόσον έχει δεσµεύσεις απέναντι στην ΕΕ και τα µονοπώλια.
Γι’ αυτό ψηφίζουµε ΚΚΕ.
Για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση που να ανοίγει δρόµο, να καλλιεργεί αισιοδοξία στο λαό, να δυναµώνει τη λαϊκή συµµαχία για την ανατροπή.
Είναι η σίγουρη δύναµη, που δεν συµβιβάζεται µε τα µεγάλα συµφέροντα και µάχεται σταθερά για το δίκιο και τα δικαιώµατα των εργαζοµένων και των νέων, για να ανοίξει ο δρόµος για φιλολαϊκή διέξοδο.
Τώρα ψηφίζουµε ΚΚΕ!
  • Για να ανοίξουµε το δρόµο για τη µοναδική λύση υπέρ του λαού, που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευηµερία µε την εργατική τάξη και το λαό στο τιµόνι της εξουσίας. Με τη µονοµερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσµευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των µονοπωλίων. Σε αυτή τη λαϊκή διακυβέρνηση το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Για να µην ξεγελάσουν και πάλι το λαό µε εκβιασµούς, ψεύτικες υποσχέσεις και στηµένους καυγάδες. Γιατί το ΚΚΕ θα είναι απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίζει τα βάρβαρα µέτρα δίνοντας ψίχουλα στο λαό. Θα πρωταγωνιστήσει, µέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει µαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ασκηθεί πραγµατική λαϊκή πίεση, που έως τώρα δεν υπήρξε, είτε από δισταγµό είτε από αυταπάτες.
  • Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναµη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρµοστικών νόµων και την ανάκτηση των απωλειών. Αγωνίζεται µε συνέπεια και ανιδιοτέλεια για το δίκιο των εργατοϋπαλλήλων, τα δικαιώµατα των νέων, των γυναικών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούµενων, των φτωχών αγροτών, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη.
  • Γιατί παλεύει ενάντια στη συµµετοχή της Ελλάδας σε ιµπεριαλιστικές συµµαχίες και πολέµους, που γίνονται ή προετοιµάζονται για τα συµφέροντα των µεγάλων επιχειρηµατικών οµίλων. Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώµατα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παλεύει για την έξοδο της χώρας και να µη συµµετέχει σε επεµβάσεις σε βάρος λαών.
  • Παλεύει για να αποµονωθεί και να ηττηθεί η φασιστική ιδεολογία και δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, µε όποιο πρόσωπο και αν εµφανίζεται αυτή.
  • Για να αναγεννηθεί το εργατικό - λαϊκό κίνηµα, να συγκροτηθεί και να δυναµώσει η κοινωνική λαϊκή συµµαχία ενάντια στα µονοπώλια και τον καπιταλισµό.
Με την ψήφο µας κάνουµε το ΚΚΕ πιο δυνατό.
Γιατί αυτή θα είναι η δύναµη που θα είναι δίπλα στο λαό και µπροστά στον αγώνα για το µισθό, τη δουλειά, τα δικαιώµατά του. Πιστεύει ότι ο λαός έχει το δικαίωµα και τη δυνατότητα να ζήσει πολύ καλύτερα.
Για να εµπιστευτεί ο λαός τη δύναµή του, να γίνει πρωταγωνιστής και να ανοίξει το δρόµο στην ευηµερία µε τη δική του εξουσία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.