Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα και προσαρμοσμένα στη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα τζάκια με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και υψηλή απόδοση


Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ νέα δύναμη χωρίς εξαρτήσεις;
‒Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ «μια νέα δύναμη που δεν έχει εξαρτήσεις από το παρελθόν, από το οικονομικό κατεστημένο»;
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσεις από το παρελθόν πρώτα απ' όλα γιατί αποτέλεσε και αποτελεί δύναμη που στήριξε τον ευρωμονόδρομο, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μέχρι σήμερα.
Και σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και γενικότερα στο ευρωατλαντικό πλαίσιο.
Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δεσμευτεί με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Έχει δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει τις φοροαπαλλαγές του,
  • έχει δεσμευτεί ότι θα το στηρίξει με κρατικό χρήμα,
  • έχει δεσμευτεί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς,
  • έχει δεσμευτεί ότι θα στηρίξει νέα επενδυτικά σχέδια συμπράξεων του δημοσίου με το ιδιωτικό κεφάλαιο,
  • έχει δεσμευτεί για προνόμια στο ΣΕΒ, τους μεγαλοξενοδόχους, τους φαρμακοβιομήχανους, τους βιομηχάνους των λεγόμενων «ενεργοβόρων βιομηχανιών» ότι θα τους παρέχει φθηνό ρεύμα.
Αυτά περιλαμβάνονται άλλωστε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Με μια έννοια, επίσης, δέσμευσή του προς το κεφάλαιο είναι και η μη δέσμευσή του προς το λαό για ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης.
Τι εννοεί όμως ότι θα τα βάλει με την «ολιγαρχία»;
Σε πρόσφατη συνέντευξη στην εφημερίδα «Financial Times», που είχε αναπαράγει η εφημερίδα «ΑΥΓΗ», ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί στα εξής:
Προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων... είναι σκόπιμο να διακρίνουμε μεταξύ της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, που πρέπει να ενισχυθεί και να διευκολυνθεί, και στις εταιρείες οι οποίες διατηρούν διασυνδέσεις με την πολιτική ελίτ και με αυτό τον τρόπο βλάπτουν τον ανταγωνισμό και δημιουργούν αποπνικτικές συνθήκες για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στο ρεπορτάζ εκείνης της μέρας η «ΑΥΓΗ» έγραφε:
‒«Σχολιάζοντας τη δήλωση Σταθάκη, η εφημερίδα "Financial Times" τονίζει ότι η ιδέα της λήψης μέτρων κατά Ελλήνων μεγαλοπαραγόντων θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί θετικά και από την ΕΕ και το ΔΝΤ».
Από την παρέμβαση του Γ. Σταθάκη αποκαλύπτεται ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει και «ξαναμοίρασμα της πίτας των τομέων οικονομίας» στο όνομα της αντιμετώπισης των «ολιγαρχών» που έχουν το πλεονέκτημα να κερδοφορούν στηριζόμενοι κυρίως στην κρατική ενίσχυση σε βάρος άλλων μερίδων του κεφαλαίου που είναι οι «ριγμένοι» της υπόθεσης από το κράτος.
  • Να θυμίσουμε επίσης ότι η ενίσχυση άλλων μερίδων του κεφαλαίου κόντρα στους «ολιγάρχες», που λέει ο κ. Σταθάκης, δεν είναι καινούριο ζήτημα.
Παρόμοια πραγματικότητα στους κόλπους της αστικής τάξης συνέβαλε το ΠΑΣΟΚ να διαμορφωθεί από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μετά, έτσι που ο Ανδρέας Παπανδρέου να καυχιέται ότι ανέδειξε «νέα τζάκια» στην ελληνική οικονομία, δηλαδή νέους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των παλιών. Ήταν τα ΠΑΣΟΚικά «τζάκια».
Άρα; Τι λένε;
  • Κόντρα στους παλιούς «ολιγάρχες» σε συνεννόηση και με τμήματα του κεφαλαίου στην ΕΕ ή των ΗΠΑ, που συμφωνούν για να αναδειχτούν και ενισχυθούν νέοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Ο λαός δεν πρέπει να παραπλανηθεί από την προπαγάνδα τους, που ενώ η πολιτική τους τάζει καλύτερες μέρες, ουσιαστικά αυτές είναι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, παλιούς ή νέους.
Επισημάνσεις, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.