Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σκηνές τρόμου ➽ Μόλις έγινε γνωστή η επιδρομή ξεκίνησε διαμαρτυρία έξω απο τον Λευκό Οίκο (VIDEO - Tweet)

Ισραηλινά άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

(Δες και συνδέσμους στο τέλος για Αλ Σίφα)

*

ΜΕ ΤΙΣ «ΕΥΛΟΓΙΕΣ» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Ο Ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

 Τετάρτη 15/11/2023 - 07:56

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας, που τελεί υπό πολυήμερη πολιορκία, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Άρματα μάχης έχουν μπει στον περίβολο του νοσοκομείου, περικυκλώνοντας το κτίριο, ενώ στρατιώτες έχουν εισβάλει στο κτίριο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Στον περίβολο του νοσοκομείου έχουν μπεί και δύο τεθωρακισμένες μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού.

«Ακούγονται μεγάλες εκρήξεις» στον τομέα όπου βρίσκονται, και «μέσα στο νοσοκομείο», είπε ο Ο Δρ. Μουνίρ Αμπού αλ Ρις, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Δήλωσε ακόμα ότι κάποιοι άνθρωποι που διέμεναν στο νοσοκομείο δέχθηκαν πυρά, ενώ προσπαθούσαν να βγουν από διάδρομο ο οποίος νωρίτερα είχε κηρυχθεί ασφαλής για έξοδο.

«Ούτε μία σφαίρα δεν έπεσε από το εσωτερικό του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της εισβολής των κατοχικών δυνάμεων στο συγκρότημα», δήλωσε ο al-Bursh στο Al Jazeera.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ασράφ Αλ Κούντρα, δήλωσε ότι «υπάρχουν μόνο γιατροί, ασθενείς και εκτοπισμένοι» μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε ή να κρύψουμε», ανέφερε στο Al Jazeera Arabic νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, περίπου 650 ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο. Μεταξύ 5.000 και 7.000 εκτοπισμένοι άμαχοι είναι επίσης παγιδευμένοι μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και δέχονται συνεχή πυρά από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

«Πράσινο φως από τις ΗΠΑ»

Η επιδρομή έρχεται λίγες ώρες αφότου ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους –χωρίς να παράσχει στοιχεία– ότι η Ουάσινγκτον έχει «πληροφορίες» ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του αλ Σίφα.

«Η υιοθέτηση από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο του ψευδούς αφηγήματος της κατοχής κατά το οποίο η αντίσταση χρησιμοποιεί το ιατρικό συγκρότημα Αλ Σίφα για στρατιωτικούς σκοπούς δίνει πράσινο φως στην ισραηλινή κατοχή για να διαπράξει νέες βάρβαρες σφαγές στα νοσοκομεία, με σκοπό να καταστρέψει το σύστημα υγείας της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς, που το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική» οργάνωση.

Μετά την έναρξη της επιχείρησης, εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε «δεν θα σχολιάσουμε λεπτομερώς ισραηλινή επιχείρηση σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ότι «όπως έχουμε πει ήδη, τα νοσοκομεία και οι ασθενείς πρέπει να προστατεύονται».

Μόλις έγινε γνωστή η επιδρομή, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω απο τον Λευκό Οίκο, διαμαρτυρόμενος.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», dpa)

902

*

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Σκηνές τρόμου στο νοσοκομείο αλ Σίφα από την έφοδο του ισραηλινού στρατού

Τετάρτη 15/11/2023 - 10:10

Ισραηλινοί στρατιώτες παραμένουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, ενώ άρματα μάχης και τεθωρακισμένες μπουλντόζες βρίσκονται στον εξωτερικό περίβολο του κτιριακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το «Al Jazeera», οι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν εισβάλλει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, στο τμήμα εξειδικευμένων χειρουργείων και στο μαιευτήριο, και διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας δωμάτιο προς δωμάτιο, διάδρομο προς διάδρομο, ανακρίνουν τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό μεμονωμένα.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εγκαταστήσει ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου σε πολλές πόρτες των κεντρικών κτιρίων του νοσοκομείου και καλεί τους ανθρώπους μέσα, είτε πρόκειται για την ιατρική ομάδα, είτε για ασθενείς, είτε για ανθρώπους που έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο, να βγουν από τα κτίρια και να συγκεντρωθούν στην αυλή.

Ο Mohammed Zaqout, διευθυντής των νοσοκομείων στη Γάζα, δήλωσε στο «Associated Press» τηλεφωνικά ότι οι ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, είναι τρομοκρατημένοι μετά την έφοδο των ισραηλινών δυνάμεων στα κτίρια. «Ουρλιάζουν. Είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση… δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο για τους ασθενείς παρά να προσευχηθούμε», είπε.

Ο δημοσιογράφος Jihad Abu Shanab, μιλώντας στο «Al Jazeera», μέσα από το νοσοκομείο, είπε ότι «οι ισραηλινοί πυροβολούν οποιονδήποτε κινείται στους διαδρόμους. Κανείς δεν έκανε τίποτα, δεν υπάρχει κανενός είδους αντίσταση μέσα από το νοσοκομείο».

«Αμερικανικές αναφορές κάνουν λόγο για ύπαρξη τούνελ κάτω από το νοσοκομείο. Αυτό είναι ψέμα», σημείωσε.

Υπάρχει ανησυχία για τους 3.000 ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους είναι και οι πιο ευάλωτοι. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι ασφαλείς, αναφέρει το «Al Jazeera».

Γύρω από το νοσοκομείο, υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι νεκροί, από τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, καθώς λόγω των βομβαρδισμών και της πολιορκίας δεν έχει γίνει δυνατή η περισυλλογή τους.

Με μια εξοργιστική ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι με την επιχείρηση, γίνεται παράδοση «ανθρωπιστικής βοήθειας». «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι θερμοκοιτίδες, οι παιδικές τροφές και οι ιατρικές προμήθειες που έφεραν τα άρματα μάχης των IDF από το Ισραήλ έφτασαν με επιτυχία στο νοσοκομείο Αλ Σίφα» αναφέρει η ανακοίνωση...

Για τέταρτη συνεχή ημέρα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα δεν παρείχε ενημέρωση για τον αριθμό των θυμάτων μετά την «κατάρρευση των υπηρεσιών και των επικοινωνιών στα νοσοκομεία στο βορρά», ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) στην τελευταία ενημέρωση που έκανε την Τρίτη.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, περίπου 11.078 Παλαιστίνιοι είχαν αναφερθεί ότι είχαν πεθάνει. Από αυτούς, οι 4.506 είναι παιδιά και οι 3.027 γυναίκες.

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Δεν έχει όρια η θηριωδία τους που έχει διαλύσει και τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι (Tweet) — ΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα ➽ Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

*

Ιουδαιοναζί: Έχουν περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σε «κλοιό θανάτου» οι ασθενείς ➽ Οι ΗΠΑ ζητούν επίσπευση της σφαγής στη Γάζα για να μην επηρεαστεί η εκστρατεία Μπάιντεν (VIDEO - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Σε νεκροταφεία έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.