Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Mεγαλειώδες συλλαλητήριο - συναυλία: Χιλιάδες λαού απαίτησαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στη σφαγή (VIDEO)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Χιλιάδες λαού απαίτησαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στη σφαγή (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Κυριακή 05/11/2023 - 15:24

Με τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας στα πανό τους, με εικόνες από την κόλαση της ισραηλινής επίθεσης που ζει ο λαός της Γάζας στις πικέτες τους, με την απαίτηση για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» στα χείλη τους, χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, φοιτητές και μαθητές, ενώσεις επαγγελματιών, σύλλογοι γυναικών, και φυσικά Παλαιστίνιοι που ζουν ή σπουδάζουν στη χώρα μας, διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη και παράλληλα καταδίκασαν την εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό, τη στήριξη του κράτους - δολοφόνου, τη συμμετοχή στα αιματοβαμμένα σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς ξεκίνησε από το Σύνταγμα. Εκεί, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ένωσαν τη φωνή τους με τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν «ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη», ένα τραγούδι για τον δίκαιο αγώνα του λαού της για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Μετά την συναυλία, ακολούθησε πορεία μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Για 40 ολόκληρα λεπτά η τεράστια πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό περνούσε μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας των μακελάρηδων.

 Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Μέγαρο μουσικής οι τελευταίοι διαδηλωτές ξεκινούσαν από το Σύνταγμα!

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με την ομιλία του πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντορχόμ, ο οποίος χαιρέτισε τους χιλιάδες διαδηλωτές και μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των Παλαιστινίων στον ελληνικό λαό.

Στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του Μοχάμετ Αμανάντι, Επιτρόπου Λαϊκών Οργανώσεων και Συνδικάτων στην Παλαιστίνη.

Video of Ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα στο βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

Να σταματήσει κάθε υποστήριξη της Ελλάδας στο κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ τόνισε στην ομιλία του στο συλλαλητήριο ο Γιώργος Στεφανάκης, απ' το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν δύο μικρά παιδιά, φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες, μιλώντας στα αραβικά και τα ελληνικά, περιέγραψαν τη ζωή των παιδιών στη Γάζα και το τι βιώνουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, όσα από αυτά επιζούν...

Σε μια συμβολική αναπαράσταση της βαρβαρότητας και του εγκλήματος σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, διαδηλωτές τοποθέτησαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Βουλή ομοιώματα μικρών παιδιών τυλιγμένα, όπως στις εικόνες φρίκης από την Λωρίδα της Γάζας, μαζί με πικέτες που καταδικάζουν την αποχή της ελληνικής κυβέρνησης στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός.

Πηγή: Eurokinissi

Με τη μουσική του ύμνου της Παλαιστίνης, γραμμένη από τον Μίκη Θεοδωράκη, μετά από αίτημα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), άνοιξε τη συναυλία το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Πρόκειται για το μουσικό θέμα που με τους στίχους του Τάσου Λειβαδίτη αποτελεί το τραγούδι «Ήταν κάποτε δύο φίλοι». Δύο φίλοι που με τα όνειρα αλλά και με τον θάνατο τους «υψώνουν κάστρα».

Η συνέχεια δόθηκε με περισσότερα αγαπημένα έργα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. «Είμαστε δύο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς», «Όταν σφίγγουν το χέρι, ο ήλιος είναι σίγουρος για τον κόσμο», «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας», τραγούδησε το συγκρότημα μαζί με τους διαδηλωτές.

Τη σκυτάλη πήραν οι «Υπεραστικοί». Καλλιτέχνες γνωστοί για τις πάντα ευαίσθητες κεραίες τους απέναντι στην αδικία και την καταπίεση, τη φτώχεια και τον πόλεμο, δε θα μπορούσαν παρά να παρουσιάσουν τα τραγούδια που έχουν γράψει για την Παλαιστίνη. Για τον λαό της που παλεύει «με δύο χέρια», που αντιστέκεται «με ένα σώμα» και με την αντίστασή του αυτή γίνεται το «σπλάχνο της λευτεριάς».

Στη συνέχεια, ο Διονύσης Τσακνής τραγούδησε τον «Μπαλαμό» για όλους όσοι «με τα χέρια και την καρδιά» τους «φτιάχνουν τσαντίρια στα όνειρά» τους. Από το βήμα της συναυλίας μετέφερε την αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού μέχρι να βρει πατρίδα, ενώ μέσα από τους στίχους του διαβεβαίωσε για λογαριασμό όλων των διαδηλωτών: «Κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου, συνένοχο στον φόνο δε θα με έχετε».

«Όταν μιλάμε για το δίκιο, ο δρόμος που τραβάμε δεν έχει και δεν μπορεί να έχει τελειωμό», τόνισε το συγκρότημα «KollektivA», ξεσηκώνοντας με το ομώνυμο τραγούδι («Ο δρόμος που τραβάω») το πλήθος. Νωρίτερα είχαν χαιρετήσει τα εκατομμύρια των διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο, σπεύδοντας να δηλώσουν πως ενώνουν τη φωνή τους μαζί τους. «Έρχεται η στιγμή που πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο δίκιο και το άδικο. Εμείς το έχουμε κάνει. Το ξέρω ότι το έχετε κάνει κι εσείς», είπαν οι «KollektivA» από σκηνής και συνέχισαν με το «Which side are you on?». 

Με το τραγούδι «Από μακριά» που κυκλοφόρησε το 2005 αλλά οι στίχοι του παραμένει επίκαιρο, πήραν τη θέση τους στη σκηνή οι «Magic de Spell». «Ποιον θα σκοτώσεις πάλι από μακριά, ποιος να πεθαίνει τώρα μακριά;», αναρωτήθηκαν, στηλιτεύοντας την πολιτική που αιματοκυλά τους λαούς. «Φώναξε, η ζωή μας χάνεται, πάει. Διάλυσε τη σκόνη που σκεπάζει το φως»: Το ίδιο επίκαιροι στην ουσία τους και οι στίχοι για τον θάνατο που πάει «διακοπές στο Σεράγεβο», έστω κι αν σήμερα ο προορισμός των μακελάρηδων έχει μεταφερθεί στην Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή.

Αμέσως μετά, τη σκηνή γέμισαν με τις ρίμες τους οι «Κοινοί Θνητοί», τις οποίες αφιέρωσαν στον αγώνα της Παλαιστίνης. Με το πλήθος να τους συνοδεύει στους φρενήρεις ρυθμούς τους κατήγγειλαν «το σύστημα που γέννησε το πένθος», ξεκαθάρισαν πως όταν πέφτουν νεκροί συνάνθρωποί μας τότε «συνενοχή ειν' η σιωπή μας». Ενώ χιλιάδες φωνές ενώθηκαν όταν τραγούδησαν για «του κόσμου τους λαούς» και ειδικά για «τα αδέρφια μας» που για μια ακόμα φορά «γαζώνουνε κάτω στην Παλαιστίνη».

Σε ένα ταξίδι στην Ουτοπία απηύθυνε πρόσκληση το συγκρότημα «Ρεβάνς», ενώ μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, ερμήνευσαν τον «Μικρόκοσμο», σε στίχους του Ναζίμ Χικμέτ και μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου. Για τον λαό της Παλαιστίνης που «τον μποδίζουν να βαδίζει» και «τον αλυσοδένουνε».

Τεράστια πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

 «Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ήταν μεταξύ των συνθημάτων που βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία.

Έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι διαδηλωτές φώναξαν «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή - ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί», ενώ ξεκαθάρισαν: «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί».

Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, που ήταν αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ. Το ανθρώπινο ποτάμι διατράνωσε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», ενώ οι μαθητές, περνώντας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ φώναζαν ασταμάτητα «δολοφόνοι - δολοφόνοι».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.