Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Δεν έχει όρια η θηριωδία τους που έχει διαλύσει και τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι (Tweet) — ΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα ➽ Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ

Όλο και περισσότερα νεογέννητα πεθαίνουν στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» λόγω της έλλειψης καυσίμων

Δευτέρα 13/11/2023 - 14:32

Δεν έχει όρια η θηριωδία του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, καθώς έχει διαλύσει τα νοσοκομεία. Ασθενείς πεθαίνουν μέσα στα νοσοκομεία, επειδή δεν λειτουργούν τα μηχανήματα που θα μπορούσαν να τους κρατήσουν στη ζωή. 

Όλα τα νοσοκομεία της βόρειας Λωρίδας της Γάζας έχουν ξεμείνει από καύσιμα και επί της ουσίας έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν όσους μπορούν με πρωτόγονες μεθόδους. 

Μέσα από το «Αλ Σίφα» όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι ένα ακόμη πρόωρο βρέφος πέθανε. Συνολικά έχουν πεθάνει επτά νεογέννητα από τα 39 συνολικά που βρίσκονταν μέσα στις θερμοκοιτίδες που σταμάτησαν να λειτουργούν. 

Άλλοι 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ πέθαναν λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο. Το Ισραήλ έχει γυρίσει τη Γάζα στην εποχή των σπηλαίων!

Χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι στα νοσοκομεία

Οι γιατροί έχουν τυλίξει τα βρέφη με κουβέρτες για να τα κρατήσουν ζωντανά

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ερυθράς Ημισελήνου, στο «Αλ Σίφα» βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 650 ασθενείς (ανάμεσά τους τα νεογέννητα και τα πρόωρα μωρά), 50 υγειονομικοί και 2.500 άμαχοι που έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο.

Πηγή: Associated Press

Σύμφωνα με καταγγελίες της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ερυθράς Ημισελήνου, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή Tal Al-Hawa, όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο «Αλ Κουντς» εμποδίζοντας τους αμάχους που βρίσκονται σε αυτούς να το εγκαταλείψουν.

Η φάλαγγα οχημάτων και ασθενοφόρων της Ερυθράς Ημισελήνου και του Ερυθρού Σταυρού, που κατευθύνονταν προς το νοσοκομείο για να εξασφαλίσει την εκκένωση ασθενών και ιατρικού προσωπικού, σταμάτησε στο ύψος του Κυβερνείου στην περιοχή Al-Wusta της πόλης της Γάζας, μην μπορώντας να προχωρήσει παραπέρα.

Ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου στην Παλαιστίνη περιγράφει την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Αλ Κουντς». «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής βομβαρδίζουν και πυροβολούν έντονα στην περιοχή του Νοσοκομείου "Αλ Κουντς" στην πόλη της Γάζας, καθώς προσπαθούμε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο.

Τα ισραηλινά τανκς ρίχνουν σφαίρες σε όποιον κινείται έξω από το νοσοκομείο και είμαστε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Αυτές μπορεί να είναι οι τελευταίες μας λέξεις, αλλά το ανθρωπιστικό μήνυμα παραμένει. Βρισκόμαστε στο πιο επικίνδυνο μέρος και θα εργαστούμε για να εκκενώσουμε τους υπόλοιπους ασθενείς σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»)

902

ΟΕΝΓΕ

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα - Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

Πηγή: Associated Press

«Σταματήστε να βομβαρδίζετε νοσοκομεία, μωρά, παιδιά, ασθενείς και υγειονομικούς!» τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Νίκαιας «για να εκφράσουμε ακόμα μια φορά την αντίθεσή μας στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού».

Παράλληλα καλεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τους Ιατρικούς Συλλόγους και όλη την ιατρική κοινότητα να πάρουν θέση και «να καταδικάσουν τις θηριωδίες των κατοχικών δυνάμεων, να απαιτήσουν και να πιέσουν μαζί μας να σταματήσει ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση και μεταφορά των ασθενών και του προσωπικού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Oι συνάδελφοι μας υγειονομικοί στη Γάζα, οι οποίοι εδώ και ένα μήνα δίνουν έναν ηρωικό και υπεράνθρωπο αγώνα παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών τους, κάνουν συνεχείς εκκλήσεις να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί των νοσοκομείων.

Οι εικόνες ξεπερνούν τους χειρότερους εφιάλτες. Μωρά στο πάτωμα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, "Αλ Σίφα", με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τους ελεύθερους σκοπευτές να το έχουν περικυκλώσει. Το νοσοκομείο έχει χτυπηθεί επανειλημμένα από τα ισραηλινά πυρά με αποτέλεσμα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τον θάνατο δύο πρόωρων βρεφών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι έχασε την επικοινωνία με τις επαφές του στο Νοσοκομείο "Αλ Σίφα". Η διοίκηση του Νοσοκομείου της Ινδονησίας στη βόρεια Γάζα έχει μετατρέψει την αυλή του σε ομαδικό τάφο για άγνωστους σκοτωμένους πολίτες. Τέσσερα νοσοκομεία είναι περικυκλωμένα από ισραηλινά άρματα. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ζητάει να σταματήσει η καταστροφή των νοσοκομείων στη Γάζα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας στη Γάζα. Με τις χιλιάδες λαού, με τους λαούς που καταδικάζουν τις δολοφονίες μωρών, μικρών παιδιών, άμαχου πληθυσμού, ασθενών.

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση γιατρών, υγειονομικών και ασθενών από τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, όλη η ιατρική κοινότητα οφείλουν να πάρουν θέση. Να καταδικάσουν τις θηριωδίες των κατοχικών δυνάμεων, να απαιτήσουν και να πιέσουν μαζί μας να σταματήσει ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής απομάκρυνση και μεταφορά των ασθενών και του προσωπικού.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποίηση την Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 2 μ.μ. στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, για να εκφράσουμε ακόμα μια φορά την αντίθεσή μας στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.