Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Eκπαιδευτικοί: Πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας ➽ Γιγαντοπανό για λευτεριά στην Παλαιστίνη μπροστά στη Βουλή (VIDEO-ΦΩΤΟ)


*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Δεν έχει όρια η θηριωδία τους που έχει διαλύσει και τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι (Tweet) — ΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα ➽ Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

*

Ιουδαιοναζί: Έχουν περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σε «κλοιό θανάτου» οι ασθενείς ➽ Οι ΗΠΑ ζητούν επίσπευση της σφαγής στη Γάζα για να μην επηρεαστεί η εκστρατεία Μπάιντεν (VIDEO - Tweet)

*

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Γιγαντοπανό για λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι εκπαιδευτικοί στη σωστή πλευρά της ιστορίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Τρίτη 14/11/2023 - 18:56

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης σωματεία εκπαιδευτικών, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις ανιστόρητες και απαράδεκτες επιθέσεις που δέχτηκε ο κλάδος τους από το υπουργείο Παιδείας, τα ΜΜΕ και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (βλ. κάτω) για την αλληλεγγύη που έδειξαν στον λαό της Παλαιστίνης.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή - Οι εκπαιδευτικοί πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας» ήταν το μήνυμα που αναγραφόταν στο πανό που άπλωσαν μπροστά στη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά», με τους διερχόμενους να εκφράζουν τη στήριξη στην κινητοποίηση και τα μηνύματά της.


Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί άναψαν καπνογόνα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

Χαιρετισμοί έγιναν από την ΕΕΔΥΕ και εκπροσώπους εκπαιδευτικών σωματείων. Ανάμεσα σε άλλα δηλώθηκε πως οι επίμαχες δηλώσεις του Υπουργού δείχνουν την δύσκολη θέση της κυβέρνησης καθώς οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό απέναντι στις επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ που έχουν συνέπειες και για τον ισραηλινό λαό.

Ξεκαθαρίστηκε πως οι εκπαιδευτικοί, θα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη, να βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους με χρέος να τους διδάσκουν την αλήθεια.

902

*

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Αντισημίτες» η ΟΛΜΕ και όσοι καταγγέλλουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων!

Τρίτη 07/11/2023 - 13:55

Μία μέρα μετά την απαράδεκτη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπλύνει τα ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) Ελλάδας με ανακοίνωσή του επιτίθεται κι αυτό στην ΟΛΜΕ και κατηγορεί για «αντισημιτισμό» τόσο την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών όσο και αυτούς που αντιδρούν στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση του ΚΙΣ εύκολα αναρωτιέται αν το ΚΙΣ αντέγραψε τον Πιερρακάκη ή ο Πιερρακάκης το ΚΙΣ.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΚΙΣ εκφράζει «έκπληξη» και «προβληματισμό» για την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ με την οποία κήρυσσε «τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού».

Το ΚΙΣ ισχυρίζεται πως το ΔΣ της ΟΛΜΕ «υιοθετεί και χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία της Χαμάς που επιδιώκει την καταστροφή του Ισραήλ, και τη δολοφονία Εβραίων, όπου κι αν βρίσκονται»! Υποστηρίζει επιπλέον πως «οι συντάκτες του κειμένου δαιμονοποιούν το Κράτος του Ισραήλ και απονομιμοποιούν το δικαίωμα ύπαρξής του. Αποτυπώνεται στο κείμενο αυτό, η προπαγάνδα της Χαμάς προκειμένου να εμβαθύνει και να διευρύνει το μίσος κατά του Ισραήλ και των Εβραίων στη νέα γενιά των Παλαιστινίων της Γάζας».

Κατακρίνει επίσης την ΟΛΜΕ ότι «ουδέποτε αποκήρυξε τις σφαγές της Χαμάς» επειδή τα θύματα «ήταν Εβραίοι»!

«Προφανώς κάποιοι στην ΟΛΜΕ δεν νοιάζονται για τους Εβραίους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΣ η οποία στη συνέχεια χαρακτηρίζει ως αντισημίτες όσους διαμαρτύρονται για τη σφαγή:

«Όπως έγραψε ο Ισραηλινός πολιτικός Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του κεντρώου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοικτή επιστολή του: "Υπάρχει ένας λόγος που διαμαρτύρεστε εναντίον μας αυτές τις μέρες και, όπως όλα τα άλλα, προέρχεται από συναισθήματα. Γιατί σε αντίθεση με όλα όσα σκέφτεστε για τον εαυτό σας, όλα όσα λέτε για αχρωματοψία, ανθρωπιά, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλα τα υπόλοιπα, έχετε ένα άλλο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας - είστε αντισημίτες. Ξέρω ότι νομίζετε ότι δεν είστε, αλλά είστε"».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.