Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Σε νεκροταφεία έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Δεν έχει όρια η θηριωδία τους που έχει διαλύσει και τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι (Tweet) — ΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα ➽ Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

*

Ιουδαιοναζί: Έχουν περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σε «κλοιό θανάτου» οι ασθενείς ➽ Οι ΗΠΑ ζητούν επίσπευση της σφαγής στη Γάζα για να μην επηρεαστεί η εκστρατεία Μπάιντεν (VIDEO - Tweet)

*

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Σε νεκροταφεία έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας

Τρίτη 14/11/2023 - 13:04

Χώροι θανάτου έχουν γίνει τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας για τους ασθενείς και χιλιάδες εγκλωβισμένους, καθώς ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να τα πολιορκεί και τα έχει αφήσει χωρίς ρεύμα, καύσιμα και φάρμακα. 

Ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου, του Αλ Σίφα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ότι 179 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μωρών και ασθενών που πέθαναν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, έχουν ταφεί σε έναν ομαδικό τάφο στο συγκρότημα, αφού οι ισραηλινοί δεν επιτρέπουν σε κανένα να βγει και να μπει.

«Αναγκαστήκαμε να τους θάψουμε σε ομαδικό τάφο», δήλωσε ο Mohammad Abu Salmiyah, προσθέτοντας ότι επτά μωρά και 29 ασθενείς εντατικής θεραπείας που πέθαναν μετά την εξάντληση των καυσίμων, ήταν μεταξύ αυτών που θάφτηκαν στον ομαδικό τάφο.

Στο Αλ-Σίφα, δεκάδες πρόωρα μωρά βρίσκονται εκτός των θερμοκοιτίδων που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης ρεύματος. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί τα τυλίγουν με αλουμινόχαρτο και βάζουν δίπλα τους φιάλες με ζεστό νερό, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να τα κρατήσουν ζεστά...

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει αντίρρηση για την απομάκρυνση των μωρών από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, όμως δεν υπάρχει μηχανισμός για να πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση αυτή.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθούν τα μωρά σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, στην Αίγυπτο, τη Δυτική Όχθη ή ακόμα και στα νοσοκομεία της κατοχής. Γι' αυτό που νοιαζόμαστε περισσότερο είναι η ευημερία και οι ζωές αυτών των μωρών», δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κίντα σε τηλεφωνική επικοινωνία του από το νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα κρεβάτια με ασθενείς έχουν τοποθετηθεί ακόμη και στην αυλή του νοσοκομείου. Πολλοί δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. 

Στο Αλ Αχλί ο ορθοπεδικός χειρουργός Fadel Naim λέει ότι ασθενείς με τραυματισμούς «μέχρι μέτριου επιπέδου» πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθησία λόγω έλλειψης ιατρικών προμηθειών.

«Ο πόνος που βιώνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς αναισθησία είναι πέρα από ό,τι μπορεί να αντέξει η ανθρωπότητα σε αυτή τη Γη», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμη νοσοκομείο περικυκλώθηκε από τον Ισραηλινό στρατό. Πρόκειται για το al-Hilu στην πόλη της Γάζας, όπου συμφωνία με μαρτυρίες βρίσκονται πάνω από 100 άτομα ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, με ένα προσεχτικά μονταρισμένο βίντεο που αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter) ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι ισχυρίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε «κάτω από το νοσοκομείο αλ Ραντίσι, στο υπόγειο», ένα «κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς», αλλά και ένα τούνελ.

Η κυβέρνηση της Χαμάς με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το βίντεο και τους ισχυρισμούς ως «μέρος της ψυχολογικής προπαγάνδας που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων».

Αναφορές για πιθανή συμφωνία για την απελευθέρωση 70 ομήρων

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα «The Washington Post» ότι μια συμφωνία με τη Χαμάς που θα προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων γυναικών και παιδιών που κρατούνται από στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της και θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός των ημερών.Σύμφωνα με το σχέδιο, οι όμηροι θα απελευθερώνονται ομαδικά, με αντάλλαγμα Παλαιστίνιες γυναίκες και νέους που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ, αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνεται επισήμως. 

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», «Wafa News Agency»)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.