Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

➽ Ιουδαιοναζί: 13.000 τα θύματά τους, στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά ➽ Πληροφορίες για επικείμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά ➽ Συνεχίζονται οι φονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα ➽ Απομακρύνονται ασθενείς από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο (VIDEO – Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Πληροφορίες για επικείμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα (VIDEO)

 Πληθαίνουν οι πληροφορίες για την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την ώρα που οι φονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ συνεχίζονται ακατάπαυστα, ανεβάζοντας διαρκώς τον αριθμό των θυμάτων που έχουν ξεπεράσει τις 13.000, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δήλωσε χθες σε μια ανάρτησή του στο «Telegram» ότι «είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία».

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός εξαρτιόταν από «ήσσονος σημασίας» πρακτικά ζητήματα.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει πως μια συμφωνία για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων ήταν κοντά. «Πιστεύω ότι ναι», είπε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε αν πλησιάζει μια τέτοια συμφωνία.

Και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια συμφωνία είναι στα σκαριά και ότι το Ισραήλ έδωσε το «πράσινο φως» για μια συμφωνία που θα έβλεπε την ανταλλαγή Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας για μια πενθήμερη παύση των μαχών και την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είναι μια από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που κρατά παιδιά στις φυλακές του και τα δικάζει σε στρατοδικεία.

Πάντως, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τίποτα από τα παραπάνω.

Συνεχίζονται οι φονικοί βομβαρδισμοί

Το σίγουρο είναι ότι οι φονικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ στη Λωρίδα της Γάζας περί τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα που στόχευαν σπίτια στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι μίας οικογένειας στην περιοχή αλ Μουγκράκα, στην κεντρική Λωρίδα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους, ενώ στην πόλη Μπάνι Σουχάιλα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άμαχος και τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι.

Αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή με στόχο κατοικίες στην πόλη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα.

Απομακρύνονται ασθενείς από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο

Την ίδια ώρα, σχεδόν 200 ασθενείς απομακρύνθηκαν χθες Δευτέρα από το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου «12 ασθενείς και συγγενείς τους» σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

«Ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί το Ινδονησιακό Νοσοκομείο και φοβόμαστε πως θα συμβεί ό,τι έγινε στο "Αλ Σίφα"», το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο εκκενώθηκε πρόσφατα και πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, τόνισε ο Δρ. Κίντρα.

Το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 200 ασθενείς απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο -ονομαστικής χωρητικότητας 140 κλινών- που βρίσκεται στην περιοχή του προσφυγικού καταυλισμού Τζαμπαλίγια. Η επιχείρηση εκκένωσης έγινε σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), κάτι που είχε τεθεί ως προϋπόθεση για να διασφαλιστεί ότι δεν θα βομβαρδιστεί κανένα ασθενοφόρο, όπως προ ημερών.

«Παραμένουν 400 ασθενείς στο νοσοκομείο και συνεργαζόμαστε με τη ΔΕΕΣ προκειμένου να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις (νότια)», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον, «περίπου 2.000 εκτοπισμένοι» βρίσκονται στο νοσοκομειακό συγκρότημα και γύρω από αυτό, συμπλήρωσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδίκασε χθες την «επίθεση» στο νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς για «12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες συνοικίες της Λωρίδας της Γάζας, ιδίως στον τομέα της Τζαμπαλίγια.

Ο Μουνίρ αλ Μπουρς, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, που βρίσκεται στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο, τόνισε πως η επίθεση εναντίον της δομής Υγείας σημαίνει τη «διακοπή όλων των ιατρικών υπηρεσιών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας». «Ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει αρκετά τμήματα, κυρίως νοσηλευτήρια και χειρουργεία, ενώ άλλα απειλούνται από πυρά ελεύθερων σκοπευτών», δήλωσε.

(Πηγή: WAFA, «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ)

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.