Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

40ος αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Δρομείς συμμετέχουν με τη σημαία της Παλαιστίνης — Εγχώριοι ιουδαιοναζί: Απαράδεκτη - τρομοκρατική προσαγωγή των γνωστών ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου επειδή ανάρτησαν παλαιστινιακή σημαία — Αντώνης Ξένος: Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού — ΚΚΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά! — ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! - Η Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη δεν θα εμποδιστεί! (VIDEO - Φωτό)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!

 

 Υψωμένες παλαιστινιακές σημαίες στο Καλλιμάρμαρο

Απαράδεκτη - τρομοκρατική προσαγωγή των γνωστών ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου

Θύματα του πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία, προκειμένου να αποτρέψουν στη διάρκεια του Μαραθώνιου, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για τη σφαγή στη Γάζα, έπεσαν ανάμεσα σε πολλούς άλλους και οι γνωστοί ηθοποιοί, Αντώνης και Αγγελική Ξένου.

Η αστυνομία προχώρησε στην απαράδεκτη και τρομοκρατική προσαγωγή τους «για εξακρίβωση στοιχείων» επειδή έκαναν το έγκλημα να περάσουν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους!

Άμεσα σήμανε συναγερμός. Η αστυνομία ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του Αντώνη Ξένου στο ύψος της Λ. Αλεξάνδρας, λίγο πριν τη ΓΑΔΑ. Παρά το γεγονός ότι οι δυο γνωστοί ηθοποιοί δήλωσαν την ταυτότητά τους και ενώ έγινε εξακρίβωση και του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα, τους αφαίρεσαν και τα κινητά για να κοπεί κάθε επικοινωνία.

Όπως διαπίστωσαν κατά την προσαγωγή τους οι δυο ηθοποιοί, στον ίδιο χώρο στη ΓΑΔΑ βρίσκονταν δεκάδες Παλαιστίνιοι, κυρίως νέοι σε ηλικία, πάνω από 20 άνδρες και γυναίκες, που είχαν προσαχθεί από το πρωί σε διάφορα σημεία της Αθήνας, κυρίως γύρω από δρόμους που είχαν κλείσει κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι κυβέρνηση και αστυνομία είχαν σχέδιο να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας και γι' αυτό τον σκοπό συνέλαβαν κόσμο «στον σωρό», μόνο και μόνο επειδή ήταν Παλαιστίνιοι και βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας! Κλιμακώνουν έτσι μεθοδευμένα την τρομοκρατία και την καταστολή σε βάρος όποιου αντιδρά στο έγκλημα του Ισραήλ και των συμμάχων του, όποιου απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η ελληνική εμπλοκή στο μακελειό.

Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού

Ο Αντ. Ξένος δήλωσε στο «902.gr»:

  • «Δεν θα καταφέρουν ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να κάμψουν τον ελληνικό λαό, που παλεύει όλες αυτές τις μέρες για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα, από το αιμοσταγές κράτος του Ισραήλ, τον Νετανιάχου και τα επιτελεία του. Κάνουμε το αυτονόητο! Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του Παλαιστινιακού λαού που καταπιέζεται, όλων των καταπιεσμένων λαών και όχι των καταπιεστών τους, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες στη Γάζα με την τεράστια δολοφονική μηχανή που σκοτώνει χιλιάδες άμαχους και παιδιά, από τις ισραηλινές μπουλντόζες που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ανάχωμα είναι ο δικός μας αγώνας, ο αγώνας των λαών σε όλον τον κόσμο που στέκονται στο πλευρό των Παλαιστινίων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πιο αποφασιστικά»!

Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή των δυο ηθοποιών, υπήρξε παρέμβαση του ΚΚΕ για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, ενώ στη ΓΑΔΑ μετέβη και ομάδα δικηγόρων. Τελικά, λίγο μετά τις 2.30 μ.μ. η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους.

902

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά!

To πογκρόμ σε βάρος διαδηλωτών και την απαράδεκτη προσαγωγή των ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου, επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει από το πρωί κυβέρνηση και αστυνομία εναντίον των πολύμορφων και συμβολικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου Αγώνα Δρόμου, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δεκάδων Παλαιστινίων.

Θύματα αυτής της επιχείρησης υπήρξαν και οι ηθοποιοί Αντώνης και Αγγελική Ξένου, οι οποίοι προσήχθησαν και κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ ''για εξακρίβωση στοιχείων'', επειδή πέρασαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους.

Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και γι' αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και την καταστολή. Επιδιώκει να φιμώσει κάθε έκφραση αγωνιστικής κινητοποίησης, ακόμα και συμβολικές ενέργειες αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι σημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν ότι το σύνθημα ''Λευτεριά στην Παλαιστίνη'' θα ακουστεί ακόμη πιο δυνατά!».

902

*

40ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Καλλιμάρμαρο: Μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από εργαζόμενους και νέους

*

Δρομείς συμμετέχουν με τη σημαία της Παλαιστίνης

 Κρατώντας τις σημαίες της Παλαιστίνης στα χέρια τρέχουν δρομείς που συμμετέχουν στον 40ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

Συγκλονιστική η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, πρωταθλήτρια του περσινού μαραθωνίου, η οποία τρέχει, σηκώνοντας ψηλά με το χέρι της την παλαιστινιακή σημαία, ενώ ο κόσμος την επιδοκιμάζει και ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Πηγή: Eurokinissi

 Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης, πολλοί ήταν οι δρομείς που έτρεχαν με την σημαία της Παλαιστίνης στα χέρια αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών.

*

ΠΑΜΕ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! - Η Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη δεν θα εμποδιστεί!

Από τις μαζικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Καλλιμάρμαρο

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις νέες τρομοκρατικές πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στον ελληνικό λαό και όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη, με αφορμή και την τρομοκρατική σύλληψη των ηθοποιών Αντώνη και Αγγελικής Ξένου (πάνω)

Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Μετά την προσαγωγή Παλαιστίνιου που ύψωσε την ελληνική σημαία μαζί με τη σημαία της Παλαιστίνης σήμερα τα "λαγωνικά" της κυβέρνησης προχώρησαν σε "προληπτικές" προσαγωγές κόσμου στην Αθήνα για να εμποδίσουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Θύματα του πογκρόμ ήταν και οι γνωστοί ηθοποιοί, Αντώνης και Αγγελική Ξένου. Η αστυνομία προχώρησε στην απαράδεκτη και τρομοκρατική προσαγωγή τους "για εξακρίβωση στοιχείων" επειδή έκαναν το "έγκλημα" να περάσουν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία έχοντας αναρτήσει μια παλαιστινιακή σημαία στο αυτοκίνητό τους!

Πρακτικές επικίνδυνες και απαράδεκτες στην προσπάθεια των ΗΠΑ - Ισραήλ να φιμώσουν τους λαούς που καταγγέλλουν τη γενοκτονία στη Γάζα.

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται στο σφαγείο.

Θέλουν τους λαούς συνένοχους στο έγκλημα και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν με τον φόβο και την τρομοκρατία.

Κόντρα στην τρομοκρατία και τα λαγωνικά της κυβέρνησης και της πρεσβείας η σημαία του αγώνα της Παλαιστίνης κυμάτισε από θεατές και δρομείς ξανά στο κέντρο της Αθήνας.

Τώρα να σταματήσουν οι προληπτικές τρομοκρατικές προσαγωγές! Οι λαοί δεν θα σιγήσουν! Οι λαοί έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη δολοφονία χιλιάδων παιδιών!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.