Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Βομβάρδισαν σχολείο του ΟΗΕ ➽ πάνω από 200 νεκροί ➽ BBC - CNN: Έλλειψη στοιχείων και ισραηλινή «μονταζιέρα» σχετικά με το «επιχειρησιακό κέντρο» της Χαμάς στο αλ Σίφα ➽ Ο κατοχικός στρατός τους παραμένει μέσα στο νοσοκομείο ➽ Νέος βομβαρδισμός της Τζαμπαλίγια ➽ Χωρίς τηλεπικοινωνίες ➽ Εισέβαλε του ισραιλινού στρατού σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη (VIDEO - Tweet)

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Βλέπε και:

Ιουδαιοναζί: Ο κατοχικός στρατός τους παραμένει μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Νέος βομβαρδισμός της Τζαμπαλίγια ➽ Χωρίς τηλεπικοινωνίες ➽ Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

(Δες και συνδέσμους στο τέλος για Αλ Σίφα)

*

ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ - πάνω από 200 νεκροί

Σάββατο 18/11/2023 - 16:11

Για ένα νέο έγκλημα πολέμου του Ισραήλ με τον βομβαδισμό του σχολείου al-Fakhoora στη βόρεια Γάζα που λειτουργούσε ως καταφύγιο του ΟΗΕ κάνουν λόγο διεθνή δίκτυα όπως το Al Jazeera και το AFP. Σύμφωνα με τα πρακτορεία πάνω από 200 είναι οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο σχολείο, ενώ φριχτές είναι και οι εικόνες που μεταδίδονται σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, με δεκάδες σωρούς να κείτονται στους διαδρόμους.

Στο μεταξύ πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για τους εξευτελισμούς στους οποίους προχωράει ο ισραηλινός στρατός σε γυναικόπαιδα που εγκαταλείπουν το νοσοκομείο αλ - Σίφα ακόμα και τραυματισμένοι μετά την διορία που έδωσε ο ισαρηλινός στρατός.

Στο μεταξύ σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικά μέσα επιστρέφοντας από το Βερολίνο απήυθυνε κάλεσμα για την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων πυρηνικών όπλων στο Ισραήλ, ενώ είπε πως Τουρκία θα καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση των καταστραμμένων υποδομών, των νοσοκομείων και των σχολείων στη Γάζα αν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό νωρίτερα σήμερα η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση από το Λίβανο με πάνω από 25 πυραύλους, ενώ οι Ιορδανοί φέρονται να μετακινούν μονάδες τεθωρακισμένων στα σύνορα με το Ισραήλ.

902

*

BBC - CNN

Βλέπουν έλλειψη στοιχείων και ισραηλινή «μονταζιέρα» σχετικά με το «επιχειρησιακό κέντρο» της Χαμάς στο αλ Σίφα

Σάββατο 18/11/2023 - 15:36

Το Ισραήλ ακόμα και σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία πως το νοσοκομείο αλ - Σίφα ήταν το επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης της Χαμάς, όπως ισχυρίζεται. Αυτό αναφέρει το BBC, σε ανάλυσή του όπου σημειώνει πως σε γραφική παρουσίαση που έκαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) τον περασμένο Οκτώβρη για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ισχυρίζονταν πως απεικόνιζαν τα τούνελ ως το κεντρικό αρχηγείο της Χαμάς. Ωστόσο, αναφέρει ο παρουσιαστής, αν και ο στρατός έχει μπει στη δομή από την περασμένη Τετάρτη, ακόμα δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. 

Μάλιστα, το BBC λέει ότι δόθηκε μεν η άδεια από τις δυνάμεις του Ισραήλ στο ίδιο το κανάλι αλλά και στο FOX News να τραβήξουν πλάνα μέσα από το νοσοκομείο, αλλά μόνο σε σημεία που υπέδειξε ο στρατός.

Παράλληλα το κανάλι διαπίστωσε πως το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός και έδειχνε «αποδεικτικά στοιχεία» μέσα από το νοσοκομείο, ήταν γυρισμένο ώρες πριν δοθεί η άδεια στο BBC να εισέλθει στο χώρο. Ακόμα και αυτό το βίντεο, συνεχίζει ο παρουσιαστής, δημοσιεύτηκε, στη συνέχεια διεγράφη και αργότερα δημοσιεύτηκε ξανά χωρίς την αναφορά για ισραηλινό στρατιωτικό που κρατούνταν όμηρος στο νοσοκομείο.

Τέλος στέκεται στις διαφορές μεταξύ του συγκεκριμένου βίντεο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων -που αναφέρει πως έχει υποστεί μοντάζ- και όσων κατέγραψε το κανάλι όταν μπήκε στον ίδιο χώρο, όπως παραπάνω όπλα, ενώ ο παρουσιαστής λέει ότι όσα «βρέθηκαν» εκεί δεν αντιστοιχούν στην διαπίστωση του Ισραήλ πως το νοσοκομείο ήταν επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης Χαμάς. 

Αλλά και το CNN εγείρει ερωτήματα για την αξιοπιστία των ισχυρισμών του ισραηλινού στρατού αναφορικά με τα όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, φέρνοντας συγκρεκριμένα παραδείγματα από όπλα που... εμφανίζονται ανάμεσα στα πλάνα του ισραηλινού στρατού και στο βίντεο του FOX που τραβήχτηκε αργότερα.

902

*

Δες και:

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Ιουδαιοναζί: ➽ Συνεχίζουν τη σφαγή των νηπίων στο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα» ➽ Σφαγή και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Δεν έχει όρια η θηριωδία τους που έχει διαλύσει και τα νοσοκομεία στη Γάζα, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι εγκλωβισμένοι (Tweet) — ΟΕΝΓΕ: Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός των νοσοκομείων στη Γάζα ➽ Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε ελληνικά νοσοκομεία

*

Ιουδαιοναζί: Έχουν περικυκλώσει με τανκς το νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σε «κλοιό θανάτου» οι ασθενείς ➽ Οι ΗΠΑ ζητούν επίσπευση της σφαγής στη Γάζα για να μην επηρεαστεί η εκστρατεία Μπάιντεν (VIDEO - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Σε νεκροταφεία έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία στην Λωρίδα της Γάζας (VIDEO - Φωτό - Tweet)

*

Ιουδαιοναζί: Με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ➽ Σκηνές τρόμου ➽ Μόλις έγινε γνωστή η επιδρομή ξεκίνησε διαμαρτυρία έξω απο τον Λευκό Οίκο (VIDEO - Tweet)

*

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.