Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ: Στην Ελλάδα ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης ➽ Πρόγραμμα της επίσκεψης με ενημερώσεις - συζητήσεις

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΕΕΔΥΕ

Στην Ελλάδα ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης, μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). 

Θα πάρει μέρος σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Σε ανακοίνωση η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη σημειώνει πως «δίνει μεγάλο βάρος στην δράση της διαχρονικά, στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού για Λευτεριά και ανεξάρτητη πατρίδα. Στο πλαίσιο αυτό πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στην Ελλάδα τον Άκελ Τακάζ, Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης και μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), με σκοπό την διεξαγωγή εκδηλώσεων αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και καταδίκης της Ισραηλινής σφαγής του Παλαιστινιακού λαού, καθώς και συναντήσεις με κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

  • Τη Δευτέρα 27/11, στις 18:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΕΕΔΔΑ (Αίθουσα ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ Αριστοτέλους 11).
  • Την Τρίτη 28/11, στις 18:30 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ίλιου (Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου).
  • Την Τετάρτη 29/11, στις 19:30 θα μιλήσει σε εκδήλωση Αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης που οργανώνουν η ΕΔΥΕΘ και Εργατικά Σωματεία της πόλης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
  • Την Πέμπτη 30/11, στις 17:30 θα μιλήσει σε εκδήλωση Αλληλεγγύης της ΕΔΥΕΘ με Φοιτητικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Δ11 της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
  • Το Σάββατο 2/12 θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση προς τιμήν των 60 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, στις 18:30.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Άκελ Τακάζ θα έχει διμερείς συναντήσεις κι επαφές με αντιπροσωπείες της ΕΕΔΥΕ, του ΠΣΕ, της ΕΕΔΔΑ, της ΟΓΕ, της Κ.Ε. του ΚΚΕ, της Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, καθώς και με άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.