Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Συνεχίζουν ακάθεκτοι τη σφαγή των νηπίων σφυροκοπώντας το νοσοκομείο Αλ Σίφα με τα νεογέννητα — Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών (Φωτό)

Νεογέννητα που ήταν στις θερμοκοιτίδες έχουν τυλιχτεί με κουβέρτες για να μείνουν ζεστά

*

Το Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα την Λωρίδα της Γάζας

#FreePalestine #SaveGaza

*

20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, όπου πεθαίνουν νεογέννητα (ΦΩΤΟ)

Νεογέννητα που ήταν στις θερμοκοιτίδες έχουν τυλιχτεί με κουβέρτες για να μείνουν ζεστά

Κυριακή 12/11/2023 - 20:37

Συνεχίζει να στοχοποιεί τα νοσοκομεία στη Λωρίζα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, επιβεβαιώνοντας όλη την απανθρωπιά του κράτους - δολοφόνου και των ευρωατλαντικών συμμάχων του που βαφτίζουν την κατοχή και την σφαγή «δικαίωμα στην αυτοάμυνα». 

Η φωτογραφία με τα νεογέννητα μωρά που είναι τυλιγμένα με κουβέρτες, στο πάτωμα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, συγκλονίζουν. Κανείς δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος από τέτοιες εικόνες.

Λόγω της έλλειψης καυσίμων οι θερμοκοιτίδες σταμάτησαν να λειτουργούν από το Σάββατο στο νοσοκομείο. Τρία πρόωρα μωρά δεν άντεξαν και πέθαναν, ενώ 36 δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

 

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα και ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους ότι όλα τα πρόωρα μωρά θα χάσουν τη ζωή τους. Οι γιατροί τα έχουν μεταφέρει σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου και τα έχουν τυλίξει με κουβέρτες για να μείνουν ζεστά.

Η προσπάθεια να τα μεταφέρουν ήταν επικίνδυνη, καθώς το προσωπικό καταγγέλλει ότι ελεύθεροι σκοπευτές χτυπάνε όσους κινούνται. 

Η Χαμάς αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους λόγω του Αλ Σίφα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου, ισχυρίστηκε σήμερα πως το Ισραήλ προσέφερε καύσιμα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα όμως οι Παλαιστίνιοι αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.Το βράδυ του Σαββάτου ο ισραηλινός στρατός είχε υποστηρίξει ότι θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα μωρά από το νοσοκομείο Αλ Σιφ.

Ωστόσο, όπως εξήγησε η επικεφαλής μιας ΜΚΟ που βοηθάει στην  νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου, όλα αυτά είναι κενό γράμμα, αφού τα ασθενοφόρα δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν στο νοσοκομείο, «ιδίως εκείνα που διαθέτουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για τη μεταφορά μωρών. Επιπλέον, «κανένα νοσοκομείο δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει, επομένως δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι αυτές οι μεταφορές μπορούν να γίνουν με ασφάλεια».

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η Χαμάς αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα από τους ισραηλινούς. 

Δεν μπορούν να θάψουν τους νεκρούς λόγω των ελεύθερων σκοπευτών

Πηγή: Associated Press

Εδώ και αρκετές ημέρες, δεκάδες πτώματα έχουν εγκαταλειφθεί γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα και στην αυλή του. Ένας τραυματιοφορέας που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι ασθενοφόρα δέχτηκαν πυρά από ελεύθερους σκοπευτές όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν στις εγκαταστάσεις.

«Ζητήσαμε να μπορέσουμε να θάψουμε τους νεκρούς όμως όποιος βγαίνει στην αυλή του νοσοκομείου Αλ Σίφα δέχεται πυρά», δήλωσε ο διευθυντής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Λωρίδας της Γάζας, Μοχάμεντ Ζακούτ. Λόγω της κατάστασης αυτής, το υπουργείο Υγείας στην Λωρίδα της Γάζας δεν έχει τη δυνατότητα να ανακοινώνει απολογισμό των νεκρών και των τραυματιών «επειδή δεν έχουμε πρόσβαση» στα θύματα, όπως εξήγησε.

Ο επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στην Λωρίδα της Γάζας είπε ακόμη ότι οι αναγκαστικές εκκενώσεις των παιδιατρικών νοσοκομείων Αλ Νασρ και Αλ Ραντίσι άφησαν τους ασθενείς στον δρόμο, χωρίς θεραπεία. «Έχουμε χάσει εντελώς την επαφή με το νοσηλευτικό προσωπικό» των δύο ιδρυμάτων, πρόσθεσε.

Οι γιατροί στη Γάζα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε υστερεκτομές για να σώσουν τις ζωές εγκύων που τραυματίζονται, λόγω της έλλειψης μαιευτηρίων και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Πηγή: Associated Press

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε σπίτι στην Χαν Γιουνίς σκότωσαν τουλάχιστον 13 ανθρώπους. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.